Cumartesi, Ekim 19, 2013

İşte bu Konak'ın ayak sesleri!..

Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan Konak Belediyespor, ön elemeye son torbadan katılıp da bu noktaya kadar gelen ilk takım olarak tarihe geçti. Şimdi hedef çeyrek final.


 Futbolda Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon adeta tarih yazan Konak Belediyespor, son olarak Polonya ekibi RTP Unia Raciborz’u eleyerek başarılarına bir yenisini daha ekledi. Mavi-Beyazlılar şimdi gözünü çeyrek finale dikti.


Geçen sezon Türkiye Kadınlar 1. Ligi’ni şampiyon tamamlayan ve tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde eden İzmir ekibi ön eleme turuna son torbadan katıldı. Bosna Hersek’te oynanan ön eleme maçlarında Bulgar ekibi NSA Sofya’yı 2-0, ev sahibi WFC SFK 2000’i 2-1 ve Galler temsilcisi Cardiff City’yi 1-0 mağlup eden Konak Belediyespor, adını son 32 takım arasına yazdırırken kupa tarihinde son torbadan girip de ön elemeyi geçen ilk ekip olarak tarihe geçti. Mavi-Beyazlılar ilk turda karşılarında Polonya ekibi RTP Unia Raciborz’u buldu. Güçlü rakibini İzmir’de 2-1 yenen Konak, deplasmanda rakibiyle 0-0 berabere kaldı ve adını son 16’ya yazdırdı. Konak Belediyespor dışında ön elemeden gelip de yoluna devam eden iki takım var: Zürich (İsviçre) ve Glasgow (İskoçya) ancak iki ekip Konak’a göre daha üst torbadan ön elemeye girmişti.


Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, takımlarının başarısının Beşiktaş , Fenerbahçe ve Galatasaray ’ın Avrupa’daki başarılarından daha üstün olduğunu söyledi. Tartan, Konak Belediyespor olarak tarih yazdıklarını, İzmirli kızların Türkiye’nin yüz akı olduğunu sözlerine ekledi.


 ‘Üç Büyükler’i geçtik’


 Geçen yıl çeşitli branşlarda 5 şampiyonluk yaşadıklarını kaydeden Tartan, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu Şampiyonlar Ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterdi, göstermeye de devam ediyor. 0.99 ülke puanıyla çıktığımız yola dünya devlerini devirerek devam ediyoruz. Polonya’yı da devirerek dünyanın en iyi 16 takımı arasına girdik. Bu Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yani üç büyüklerin elde ettiği başarılardan daha üstün bir başarıdır. Herkes bu kızlara el uzatsın, bundan sonra herkes destek olsun. Herkes burada kızlarımızın hem başarısını hem de duruşlarını konuşuyor.”


Konak Belediyespor ikinci turda Avusturya’dan Neulengbach takımıyla eşleşti. Neulengbach, geçen sezon ilk turda veda ettiği Şampiyonlar Ligi’nde 2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında ikinci tura çıkmıştı. Eleme grupları dahil şimdiye kadar Şampiyonlar Ligi’nde 46 müsabaka oynayan Avusturya temsilcisi bu maçlarda 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 20 yenilgi aldı. İlk turda Apollon Limasol’u 2-1 mağlup eden Avusturya temsilcisi, sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalarak adını bir üst tura yazdırdı.


KAYNAK : Radikal

Hiç yorum yok:

Silivri Tepecik'i tek golle geçti

TFF 3. Lig 3. Grup'ta play-off'u daha önceden garantileyen Silivrispor son hafta maçında deplasmanda, rahat bir konumda bulunan Büyü...