Perşembe, Ağustos 08, 2013

U17 kızlardan Avrupa’ya veda

17 Avrupa Kızlar Şampiyonası 1.eleme grubu ikinci karşılaşmasında Türkiye İrlanda’ya 1-0 mağlup olarak gruptan çıkamadı.


İlk maçını Rusya’ya 1-0 kaybeden millilerin gruptan çıkmak için mutlak galibiyete ihtiyacı vardı. Damla Bozyel’i ilerde bırakan milliler, arkasında Hilal Çetinkaya, Selin Sivrikaya ve İlayda Civelek ile gole dönük bir dizilim ile çıktılar. 4-2-3-1 düzenindeki millilere karşı İrlanda 4-3-3 ile maça başladı.


Karşılaşmanın henüz başında atak üstünlüğünü ele geçiren İrlanda henüz 18.dakikada Clifford’un asistinde Connolly ile öne geçti. Türkiye karşı kalede ilk tehlikesini Hilal Çetinkaya ile 27.dakikada yarattı ancak McQuillan geçit vermedi. Kalan dakikalarda da hücumda etkin olamayan millilr ilk devreyi 1-0 yenik kapattılar.


İkinci devrede etkinliği artırabilmek için oyuncu değişiklikleri yapan Türk milli takımı karşı kalede tüm çabasına karşın önemli bir pozisyon yaratamadı.


Rusya'nın da Bosna Hersek'i 1-0 yenmesi ile Türkiye grupta ilk ikiye girme şansını kaybetti. En iyi üçüncünün de turu geçeceği bu aşamada, 1.grupta Kuzey İrlanda 6 puan ile bitirdiği için Türkiye ilk iki maç sonrası elenmiş oldu. Türkiye son maçında 11 Ağustos’ta Bosna Hersek ile karşılaşacak.


STAD : Ulyanovsk Trud
HAKEMLER : Biljana Lukić (SRB), Maja Milošević (SRB), Ekaterina Kurochkina (RUS)
İRLANDA U17 :
Mcquillan, Finn, Nolan, Mccarthy, Mclaughlin, Keenan, Lynch, Clifford, Connolly, Gargan, Daly.
TEKNİK SORUMLU : David Connell
TÜRKİYE U17 : Zeynep Erdoğan, Aylin Dişli, Serra Çağan, Selin Dişli, Şevval Alpavut, Ayça Tekmen (69’ Fadime Kurnaz), Ilayda Civelek (56’ Ayşenur Büyükçiğer), Hilal Çetinkaya, Bahar Güvenç, Selin Sivrikaya, Damla Bozyel  (47’ Pelin Tekneci)
TEKNİK SORUMLU :
Talat Tuncel


Erdem G

Hiç yorum yok:

1308 Osmaneli Belediyespor'da hakeme büyük tepki

Bilecik 1. Amatör Lig'de bugün oynanan ve 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanan  1308 Osmaneli Belediyespor-Bozüyük Vitraspor maçı s...