Perşembe, Ağustos 15, 2013

Sivrisinek saz 3

Antrenörün kitabında “antrenörün kişiliği takıma yansır” deniyor demiştik ya bakın başka daha neler deniyor… Antrenörlük sadece maç kazanmak değildir…


 


Antrenörler karakterli ve prensipli insanlardır. Gençlere ne söylediğimiz ardından ne yaptığımız karakterimizle ilgili bazı bilgiler vermektedir. Söyledikleriyle yaptıkları tutarlı olmalı gençler için örnek olduklarını unutulmamalı.


 


Söylediklerimi yapın ama yaptıklarımı yapmayın anlayışı olmalı iyi bir karekter örneği değildir…


 


Karakter sahibi antrenörler ne olursa olsun kendi çıkarlarının peşinde koşarak sporcularını ve onurlarını feda etmezler…


 


Antrenör akılcı, azimli, adaletli, ahlaklı, nitelikli, net, önsezili, önder, gerçekçi, özverili olmalı…


 


Teknik taktik toparlayıcı beceriye sahip eleştiri, espiri yapabilen empati kurabilen, ne, neden, nasıl, niçin, ne zaman problemlerini çözebilen liderlik vasıfları olan biri olmalı.


 


Lidersiz bir takım dümensiz bir gemiye, pilotsuz bir uçağa benzetilebilir. Liderlik olabileceklerle ilgili diğer insanlara görüş ve yön vermeyi gerektirir.


 


Kısaca antrenörler aldıkları kararlarında güven ve saygı uyandırırlar.


 


Ben kimseye bir şey demiyorum, antrenörün el kitabı böyle yazıyor.


 


Peki pratikte işler buna uygun yürüyor mu?


 


Mesela sahtecilikten sicili bozuk antrenör. Oyuncunun bonservis bedelinin üstüne yatan antrenör. “Bedava çalışırım” diyen ama “yardımcısı için para isteyen” antrenör. Siyasetin protokolün rezervasyon yaptığı nöbetçi antrenör diplomasını kiralayan antrenör. “Ne iş olsa yaparım abi” diyen antrenör modellerinin kriterleri bu kitaba uyuyor mu?


 


Işıklar altında çalışan antrenörlerle ampul yardımıyla çalışan antrenörler varken, taş gibi, sımsıkı, dimdik duran antrenörlerin esamesi okurun mu be Arif abi sorarım sana okunur mu?


YAZI: ENGİN AKIN

1 yorum:

Ogün Koca dedi ki...

Kalemine sağlık , yüreğine sağlık .
Anlayana SAZ anlamayana Engin Akın AZ :-)

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.