Salı, Ağustos 13, 2013

Manisa Belediyespor’dan Manisaspor’a altyapı desteği

Manisa Belediyespor’un altyapısında bulunan 15 futbolcu, bedelsiz olarak Manisaspor’a verildi. Düzenlenen törende konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediyespor’un Manisaspor’un pilot takımı konumunda olduğunu belirterek, “Burada görev yapacak gençlerimizin en önemli hedefi ileride Manisaspor’a hizmet etmektir. Onları daha sağlıklı, kendine güvenleri artmış gençler olarak yetiştirmiş olmak bizler için kıvanç kaynağıdır” dedi.


Manisa Belediyespor’un Manisaspor’a bedelsiz olarak verdiği 15 futbolcu için Belediye Encümen Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisaspor Kulüp Başkanı Emre Hasgör, Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Manisaspor ve Manisa Belediyespor yöneticileri katıldı. İmzalanacak protokol öncesi bir konuşma yapan Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, “1994 yılında kurulmuş olan Belediyespor, Belediyeler Kanunu’nun belediyeye verdiği yetkiye dayanarak Manisa’da yaşayan gençlerimizin, toplumumuzun, Manisalı insanların fiziksel ve sportif anlamdaki gelişimlerini geliştirmeyi amaçlamak için çeşitli spor alanları ve spor faaliyetlerinde bulunmayı amaçlamaktadır. Bunun dışında 1994 yılından itibaren özellikle futbol branşında Manisa Belediyespor boy göstermekte. Tabii biz de göreve başladığımız son 3 yıldan itibaren Manisa Belediyespor’un futbol branşında özellikle alt yapılarda tesisleriyle beraber gelişmesini ve esas amacımız olan Manisaspor’a buradan yetenekli gençler yetiştirmeyi amaçlamaktayız” dedi.


Hedefimiz her zaman Manisaspor’a hizmet
Bu hedeflerine ulaşmak amacıyla Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün destekleriyle ilk olarak Toki-2 Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’ni alt yapıya kazandırdıklarını hatırlatan Ergün, “O günden itibaren de Manisa Belediyespor’un alt yapısı büyük bir ivme ile çalışmaya devam etmekte ve Manisaspor’a her sene yetenekli gençleri kazandırmaktayız. Bugün de o günlerden birisi. Alt yapımızda yetiştirmiş olduğumuz 15 tane kaliteli genç oyuncumuzu Manisaspor’da özellikle biz amatör olduğumuz için akademi liginde yer alamıyoruz. Akademi Ligi oynamaları amacıyla Manisaspor’umuza emanet ediyoruz. İnşallah onlar da bugünden itibaren Manisaspor’a en iyi şekilde hizmet edip en iyi yerlere geleceklerine inanıyoruz. Bunların içinden 15 kişi, seneye bir 30 kişi, önümüzdeki senelerde inşallah 50 kişiye çıkacak bu rakamlar. Çünkü Manisa Belediyespor özellikle bu sene yaz okullarında Manisaspor’la ortak hareket ederek 1200 tane Manisalı genci, belediye başkanımızın bize emanet ettiği o güzel çim sahalarda ağırlamakta. Yaklaşık 1,5 aydır burada çalışmalarını yapıyorlar ve tarama ekibimiz Manisasporla beraber yaklaşık 100-120 tane yetenekli oyuncuyu elemiş bulunmakta. İnşallah o gençler de önümüzdeki senelerde Manisaspor’a hizmet edecekler. Manisa Belediyespor’un temel amacı bu. Hepimizin, yönetici arkadaşlarımızın da, Belediye Başkanımızın da göstermiş olduğu hedefte esas amacımız, her zaman Manisaspor’a hizmet etmek, Manisaspor için elimizden geleni yapmak. Belediyespor burada bir pilot takım. Amacı da Manisaspor’a hizmet etmek. Bunun da altını çizmek istiyorum. Gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.


Bu kültür Manisa’dan Türkiye’ye yayılacaktır
Manisaspor için önemli günlerden bir tanesini yaşadıklarını belirten Manisaspor Başkanı Emre Hasgör de, “Farklı bir futbol kültürü oluşturulmaya çalışılıyor Manisa’da. Belediyespor bunun en önemli ayaklarından biri. Çünkü altyapı anlamında Manisa’da şehir olarak Belediyespor dışında büyük bir organizasyon yok. Açıkçası tespit edebildiğimiz oyuncuların çoğu ağırlıklı Belediyespor’dan oluyor. Çocuklarımızın da bizlerle beraber olması, Manisaspor kulübünde hizmet vermesi bizleri onurlandırıyor. Böyle bir organizasyonun olması, Manisa futbolunu, Manisa sporunu birkaç sene içinde çok farklı yerlere götürecek, ben buna inanıyorum. Bu sene de A takımımızda olan yine Belediyespor patentli Gökdeniz diye bir kardeşimiz var. İnşallah o da bu sene kadroda yer alacaktır. Gelen arkadaşlar da Gökdeniz ağabeylerini örnek alıp, Manisaspor’un kadrosunda olduğu günleri görmek istiyoruz. Bu bakımdan tüm altyapıda bulunan hocalarımıza, Sayın başkanımıza, Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Manisaspor söz konusu olduğunda her şeyi teferruat sayıp, önceliği bize verdikleri için sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah bizler de onların bize verdiği değerin karşılığını vereceğiz. Bu altyapı kültürü Manisa’dan bütün Türkiye’ye yayılacaktır. Sayın Başkanımıza bizlere Manisa Belediyespor ve Manisaspor adına önderlik yaptığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Manisa’ya yeni tesisler kazandırma amacındayız
Altyapı oyuncularının Manisaspor’a bedelsiz olarak verilmesinin futbol camiasına ve Manisa’ya hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Buradaki ambiyansta söylenecek tek kelime var, birlikten kuvvet doğar. Bu birlikteliklerin, bu güzelliklerin, bu kaynaşmaların, özlediğimiz bu birlikteliğin bugün yaşanmasının mutluluğunu paylaşıyoruz. Yıllarca hep bunun mücadelesini Manisaspor’un içerisinde bu hizmetleri yaparken vermiştim. Ama bugün Belediyespor’un altyapısında geldiği nokta, tesisleşmenin çok iyi bir noktaya getirilmiş olması ortada. Tabi yeterli midir hayır. İnşallah yakın süre içerisinde birkaç tane daha tesisi Manisa’ya kazandırmanın amacı içerisinde olacağız. Bu açıdan Manisa Belediyespor, tamamen Manisaspor’a hizmet eden bir pilot takım olma hüviyetini taşımaktadır. Burada görev yapacak gençlerimizin en önemli hedefi ileride Manisaspor’a hizmet etmektir. Onları daha sağlıklı, kendine güvenleri artmış gençler olarak yetiştirmiş olmak bizler için kıvanç kaynağıdır. O açıdan Türkiye’deki sadece futbol değil, diğer branşlarda da altyapısında bu çalışmaların startını verdi. Şuanda daha açılışını yapmadığımız yüzme branşında da çok iyi noktalarda çalışmalar başladığı. Halil Onultmak Tesisleri’nde de yeni bir havuzu gençliğimize, Manisa gençliğine kazandırdık. Aynı şekilde voleybolda bu sene sağlanan başarı, bir üst lige çıkma başarısı, yine judoda getirilen Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bunlar gerçekten bizleri hep mutlu ediyor. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlara, yöneticilere, altyapı sorumlularına, değerli başkana ve Manisaspor içerisinde çalışan başta başkan olmak üzere bütün yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu evlatlarımız bizim evlatlarımız. Onları iyi yerde görmek bizleri mutlu eder” dedi.


İmzalar atıldı
Konuşmaların ardından Manisaspor Başkanı Emre Hasgör ile Manisa Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, 15 Manisa Belediyespor’lu oyuncuyu Manisaspor’lu yapan protokolü imzaladılar. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından genç oyunculara başarı dileklerini ileten Başkan Ergün, hepsi ile tek tek tokalaştı.


KAYNAK: www.manisa.bel.tr

[gallery columns="5" ids="74348,74347,74346,74345"]

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.