Pazar, Ağustos 11, 2013

Konak'tan tarihi galibiyet

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Konak Belediyespor, grup karşılaşmalarının ev sahipliğini yapan WSF SFK 2000 Sarajevo takımını 2-1 mağlup ederek Eleme grubundan çıkmayı garantiledi ve kadın futbol tarihimizin en büyük başarısına imza attı.


İki maç sonunda puanını altıya yükselten Konak, üçüncü maçında sıfır puanlı Cardiff City karşısında mağlup olsa dahi 1/32 turuna yükselecek. Sarajevo ile NSA Sofia karşılaşması, üçer puanda olan bu iki ekip karşısında da Konak Belediye'nin ikili averajda üstünlüğü var.


Karşılaşma boyunca pozisyon üstünlüğünü ellerinde bulunduran mavi beyazlılar, ilk yarının uzatma dakikalarında Sibel Duman'ın Spahic'e müdahalesinin penaltı olarak değerlendirilmesi ile şok yaşadılar. Boşnak'ların golcü oyuncusu A.Fetahovic'in penaltı golü ile Konak ilk yarıyı 1-0 yenik kapadı. Penaltı pozisyonundan hemen önce ise Raluca Sarghe'nin vuruşunun direkten dönmesi Konak adına şanssızlıktı.


İkinci yarıda da baskısını sürdüren Konak Belediye 56.dakikada Gamze İskeçeli'yi de oyuna alarak karşı kaleye iyice yüklendi. Beklenen gol 78.dakikada, Raluca Sarghe'nin serbest vuruşunda Cosmina Duşa'dan geldi. Duşa 84.dakikada bir kez daha Sarajevo kalecisi Hodzic'i mağlup ederek Konak'ın zaferini ilan etti.


Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Bosna Hersek'teki eleme turunda SFK Sarajevo'yu yenerek Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden Konak Belediyespor'un tarihi bir başarı yakaladığını söyledi. Futbolseverlerin daha önce devler arenasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı izlediğini hatırlatan Tartan, "İlk kez bir kadın takımı bu başarıyı yakaladı. İzmir ve Türkiye, Konak Belediyespor'la gurur duymalı. Kent ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde temsil edilecek. Bu takıma herkes destek vermeli" şeklinde konuştu.


Konak Belediye son karşılaşmasını Salı günü Cardiff City ile oynayacak.


STAT: Otaka
HAKEMLER: Vesna Budimir (CRO), Lada Rojc (CRO), Adriana Secova (CZE)
SARAJEVO: Hodzic, Jasarevic, Dijakovic, A.Fetahovic, Amira Spahic, Asceric (63' M.Fetahovic), Alisa Spahic, Seslija, Kadric, Kulis, Hadzic
TEKNİK SORUMLU : Samira Huren
KONAK BELEDİYESPOR: Fatma Şahin, Didem Karagenç, Didem Taş, Gülbin Hız (56' Gamze İskeçeli) (90'+2 Nino Sutidze), Yaşam Göksu, Sibel Duman, Cosmina Duşa, Esra Erol, Raluca Sarghe, Cansu Yağ, Sevgi Çınar
TEKNİK SORUMLU : Hüseyin Tavur


HABER : Erdem G
FOTOĞRAFLAR : Özgür Dirim Özkan


[gallery ids="73913,73915,73916,73917,73918,73919,73920"]

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.