Çarşamba, Ağustos 14, 2013

Konak Cardiff'i de geçti

UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde  Konak Belediyespor, Bosna Hersek'te oynanan 1. Grup son maçında Galler temsilcisi Cardiff City'yi 1-0 yendi.


Ligde son 32 takım arasına kalmayı bu karşılaşma öncesi başaran Konak Belediyespor, Grupta Bulgar ekibi FC NSA Sofya'yı ve Bosna Hersek temsilcisi WFC SFK 2000'i 2-1'lik skorlarla mağlup ederek, son maçında Galler'den Cardiff City ile Saray Bosna'daki SRC Slavija Stadı'nda karşı karşıya geldi. İzmir'den gelen çok sayıdaki taraftarın desteklediği Konak Belediyespor'a galibiyeti getiren golü 36. dakikada Sibel Duman kaydetti. 


Konak Belediyespor'u Saray Bosna'daki maçta yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı açıklamada, Konak Belediyespor ile gurur duyduğunu söyledi. Türkiye için bir ilkin yaşandığını belirten Tartan, "Tabiki çok gururluyuz, çünkü bu Türkiye'de bir ilk. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa bir Türk kadın futbol takımı gruplardan çıkarak bir üstü tura adını yazdırdı. Kızlarımız adeta tarih yazdı, bunun için mutluyuz. Türk kadınının başarısını bir kere daha bir spor dalında da göstermiş oldular. Umuyorum bundan sonraki süreçte kızlarımız daha da başarılı olacak" dedi.


Konak Belediyespor, grubun ikinci maçında aldığı 6 puanla 32 takımın katılımıyla gerçekleşecek Şampiyonlar Ligi ilk turunda mücadele etmeye hak kazanmıştı. 


Daha önce 2009-2010'da Trabzonspor, 2010-2011'de Gazi Üniversitesi, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ise Ataşehir Belediyesi, Türkiye adına ön eleme grubu maçlarında mücadele etmesine rağmen son 32 takım arasına kalamamıştı.


 

Hiç yorum yok:

Sultangazi ve Dikilitaş play-off oynayacak

İstanbul SAL Klasman'da normal sezon sona erdi.