Pazartesi, Ağustos 05, 2013

Karadeniz Ereğli U13 Kızlar Şampiyonu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediğiU13 Kızlar Ligi'nin şampiyonu, finalde Beşiktaş'ı 4-0 yenen Karadeniz Ereğlispor oldu.


Oldukça yoğun bir ilginin olduğu karşılaşmayı ayrıca Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, TFF Kadın Futbolu Müdürü Erden Or, Kadın Futbol Milli Takımları Teknik Direktörü Nur Mustafa Gülen ve Kağıthane Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Adem Mat da takip ettiler.


Final karşılaşmasının başlarında Ece, savunmadan kaptığı top ile ceza sahasına girerek Ereğli'yi 1-0 öne geçirdi. 20.dakikada, Ece'nin yerde kaldığı pozisyonda eflatun beyazlılar bir penaltı kazandı. Derya düzgün bir vurul ile farkı ikiye çıkarttı. 26.dakikadaki bir köşe atışında, Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadağı topu önünde bulan Ece skoru 3-0'a taşıdı.  İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.


İkinci yarıya yenilenmiş bir hırsla başlayan Beşiktaş Ayşe'nin liderliğinde karşı kalede çokça gözüktü. Ancak son şutlarda başarılı olamayan siyah beyazlılar karşısında Ereğli yavaş yavaş dengeyi sağladı. Derya'nın serbest vuruşunda bir de gol kaydeden Ereğli karşılaşmayı 4-0 kazanmayı bildi.


Şampiyon Karadeniz Ereğli'ye kupasını TFF Kadın Futbolu Müdürü Erden Or takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Erden Or, bu güzel turnuvanın gerçekleşmesine emeği geçenlere, mücadele eden kızlarımıza ve onları destekleyen velilere teşekkür etti. İkinci olan Beşiktaş takımının üzülmemesi gerektiğini söyleyen Or, bu ekibin büyük bir başarı göstererek Karakartalların tarihine ilk kadın futbol takımı olarak geçmeyi hakettiğini söyledi. Karadeniz Ereğli'nin de altyapısı ile Türkiye'nin önemli bir ekibi olduğunu vurgulayan Or, takımın teknik yönetici olan Faruk Varlık'ı başarısından ötürü tebrik etti.


BEŞİKTAŞ : Kader, Melisa, Doğa, Dilek, Kadriye, Ayşe, Aleyna, Tuğçe (Aylin, Bihter, Funda, Seyhan, Nura, Yaren, Beyza Nur)
TEKNİK SORUMLU : Mutlucan Zovutçu
KARADENİZ EREĞLİSPOR : Zeynep, Nazmiye, Şule, Hazal, Hanife, Ceren, Ece, Derya (Yağmur, Tülay, Hava, Edanur, Serra, Aleyna)
TEKNİK SORUMLU : Faruk Varlık


Erdem G


[gallery ids="73014,73015,73016,73017,73018,73019,73020,73021,73023,73024,73025,73013"]

Hiç yorum yok:

1308 Osmaneli Belediyespor'da hakeme büyük tepki

Bilecik 1. Amatör Lig'de bugün oynanan ve 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanan  1308 Osmaneli Belediyespor-Bozüyük Vitraspor maçı s...