Pazar, Temmuz 21, 2013

Beykoz Stadı'nda tadilat çalışmaları başlıyor

Beykoz 1908 A.Ş.Takımının müsabakalarını oynadığı ve resmi maçlarını yaptığı stad konumunda olan ve Beykozluların "Kelle İbrahim" Stadı olarak nitelendirdiği Beykoz Stadında Tadilat çalışmaları başlıyor.
Stat arazisinin mülkiyeti Vakıflar Müdürlüğüne ait iken burası için ödenen yıllık fahiş kiralama bedeli Beykoz 1908 A.Ş. ve Beykozspor Kulübü Derneği Başkanı Zeki Aksu tarafından birçok kez isyan derecesinde gündeme getirilimiş ve Beykoz Belediyesinin bu rakamı ödeyebileceği görüşü ağırlık kazanmıştı. Bu düşünce kapsamında Beykoz Belediyesi Beykoz 1908 A.Ş. Spor Kulübünü bu yükten kurtararak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan bir anlaşa ile stad kira bedelini kendisi üstlenmişti. Bu durumun netleşmesinden sonra ise tesislerde inceleme yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Başkan Yardımcıları Av.Yüksel Baki ve Metin Torun yapılabilecekleri konuştu.

stad2

Beykoz 1908 A.Ş.Kulüp Müdürü ve aynı zamanda stad müdürü de olan Eser Öktem, Beykoz 1908 A.Ş.Genel Koordinatörü Mustafa Ülker, Beykoz 1908 A.Ş.Altyapı Takımlar Sorumlusu ve Futbol Akademisi Başkanı Mehmet Şahin ile birlikte incelemelerde bulunan Beykoz Belediyesi ekibine Eser Öktem tarafından tesisler ile ilgili bilgi aktarımında bulunuldu. Başkan Çelikbilek ve kurmayları öncelikle stad zemininin artık çim halinden suni çim hüviyetine geçirilmesi konusunda hemfikir oldu. Stadın ana tribünlerinde yıkım gerçekleşecek. Beykoz Belediyesi tarafından yaptırılan ve 1989-90 Sezonunda hizmete giren Beykoz Stadı bu tarihten itibaren çeşitli bazda tadilat ve onarımdan geçmişti. Ana tribün bölümünde yer yer zeminde kırılmalar olmuştu. Tribünleri oluşturan ve dayanma sistemi konumunda olan demir aksamda ise paslanmalar tam anlamı ile olası bir faciaya da daveteiye çıkaracak nitelikte idi. Tesislerde soyunma odaları, Çamaşırhane- toplantı salonu / yemekhane ve futbolcuların kaldığı dinlenme odaları yer almakta.  İşte bu geniş kapsamlı tadilat başlamadan önce Beykoz Belediyesi tarafından Beykoz 1908 A.Ş. Kulübüne Beykoz Belediyesi tarafındna gönderilen resmi bir yazı ile stattaki kullanım alanlarının boşaltılması talebinde bulunuldu.

Bu tebligatın gelmesinden sonra ise Beykoz 1908 A.Ş.Yönetimi kendilerine hangi yerin tahsis edileceği ile ilgili ortada olan, gelen yazıda da belirtilmeyen konu ile ilgili girişimde bulunmayı düşünüyor. Futbol takımının antrenmanlarını suni çim saha yapım çalışması başlayıncaya değin statta yapması bekleniyor. Diğer kullanım alanları ile ilgili ise ana binada yapılacak tadilat çalışmaları süresince kale arakasnda kalan diğer kapalı alanlara geçilmesi ya da başka bir alternatifin Beykoz Belediyesince sunulması sarı-siyahlı yönetimin talepleri arasında. Beykoz Belediyesinin tesislerde çalışmaların bitmesinin ardından Beykoz 1908 A.Ş. Spor Kulübüne bir bölümünü vermesi söz konusu. Tesislerin yönetiminin Beykoz Belediyesi bünyesinde tespit edilecek isimlere verileceği ise konuşulan konular arasında.

Son yıllarda berbat bir zemine dönüşen stad çimleri ortadan kalkmış ve balçık saha görünümü hafızalarda yer etmişti. Zemin stadın açıldığından beri 2-3 kez tamamı ile kaldırılıp drenaj sistemi yeniden kurulsa da yıllar içerisinde bu özelliğini tamamen yitirmişti. Maçlar öncesinde balçıklaşan bölümlere kum dökülmek sureti ile önlem alınmak istense de bu sorunu daha da katmerlemiş futbol oynanması imkansız bir hale gelinmişti. Beykoz 1908 A.Ş.Takımı 2012-13 Futbol sezonunda bu sebeple bazı müsabakalarını Kış dönemlerinde Paşabahçe Stadında oynamak zorunda kalmıştı.


HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

Kozyatağı'ndan Çınarspor'a çelme

İstanbul 2. Amatör Lig 18. Grup'ta Kozyatağı İdman Yurdu sahasında Üsküdar Çınarspor'u 4-0 yenerek rakibine şampiyonluk yolunda çelm...