Perşembe, Temmuz 25, 2013

Yalovaspor'a Fildişili milli futbolcu

Prensipte anlaştığı Ahmadou Yaya, Süper Lig’in yeni ekiplerinden Torku Konyaspor’un kampına katılınca Yalovaspor, bu kez yeni bir transfer yaptı. Yalovaspor’un prensipte anlaştığı ve Ağustos başında Yalova’ya getirmeye planladığı Kamerunlu futbolculardan Ahmadou Yaya, Süper Lig’in yeni ekiplerinden Torku Konyaspor’un kampına katıldı. Siyahi oyuncunun, önümüzdeki günlerde Konya temsilcisine imza atması bekleniyor.


Bölgesel Amatör Ligi’nde ilimizi temsil edecek Yalovaspor’un yurtdışından kadrosuna katmak için büyük çaba sarf ettiği 20 yaşındaki yıldız oyuncu Ahmadou Yaya, Spor Toto Süper Lig takımlarından Torku Konyaspor ile büyük ölçüde anlaştığı öğrenildi. Yeşil Kırmızılı takımımızda yönetimin, transfer etmek için yoğun emek harcadığı ve ikamet işlemleriyle pasaport işlemleri halledilerek, Ağustos başında Yalova’ya getirileceği açıklanan Yaya, Konyaspor’un yolunu tuttu.  İkinci etap hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Spor Toto Süper Ligin yeni ekibi Torku Konyaspor, Coton Sport FC Garoua forması giyen Kamerunlu 20 yaşındaki hücum oyuncusu Ahmadou Yaya’yı deniyor. Yeşil Beyazlı ekip özel maçta PTT 1.Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelirken Kamerunlu oyuncu Ahmadou Yaya da forma giydi. Yaya’nın, Torku Konyaspor ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağı bildirildi.


Gahouidi’yle Anlaşıldı
Diğer yandan Yaya’yı Torku Konyaspor’a kaptıran Yalovaspor, Fildişi Sahilli Joel Freddy Djedje Gahouidi ile el sıkıştı. Daha önce Fildişi Sahili U-17 Milli Takımı’nda forma giyen siyahi oyuncu, U-20 Milli Takım’da da görev alıyor. Gahouidi’nin transferiyle ilgili açıklama yapan Yalovaspor Kulübü Başkanı Hakan Suiçmez, “Yalovaspor’a her zaman en iyisini katma düşüncemiz var. Afrika’da birçok tarama yaptık. Sonunda Fildişi Sahili U-17 ve U-20 Milli Takımlarının formalarını giyen Joel Freddy Djedje Gahouidi’yi, AFAD Djékanou takımından transfer ettik. Oyuncunun genç ve dinamik olması takımımıza çok şeyler katacağını düşünüyorum. Transferin hem kulübümüze hem de Yalova’ya hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


KAYNAK: www.ajansyalova.com

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.