Pazar, Temmuz 28, 2013

Gökspor Teknik Direktörü ile dobra dobra

Akçakoca Gökspor kulübü 2012-2013 sezonu Düzce İkinci Amatör A-Gurubu Birinci kümeye yükselme müsabakalarında statü gereği ikinci olarak adını Birinci Amatör Liginde oynamaya hak kazandı.Gökspor teknik dierktörü Erkin Gündoğan ile muhabirimiz İbrahim Tuzcu 'ya önemli açıklamalarda bulundu.


Erkin GÜNDOĞAN kimdir ? Biraz bize kendinizden bahseder misiniz?
1971 Akçakoca doğumluyum.Fakat baba tarafımız Artvin Hopa’dan gelmişlerdir.İlkokul , orta okul ve liseyi Akçakoca’da tamamladım.Üniversite mezunuyum.Futbol ailesinden gelen biriyim.C-Lisansı belgem var.Akçakoca’da muhasebeciyim.Bir çocuk babasıyım


 


Gökspor kulübünün tarihini sorsak nasıl anlatırsınız?
Kulübün tarihi kesin bir tarih olmamakla beraber 1953 olarak bilinmektedir. Kulübün kurulmasında ise Ali TÜRKAN , Reşat GÜNDOĞAN , Ethem SARI , Kemal YILMAZ ve babam ve amcalarım dahil her biri kulübün kurulmasında oldukça katkıları vardır.Gökspor kulübünün bugüne dek gün yüzünde kalmasının asıl sebebi de tek kelime ile anlatacak olursak budur.Yani atalarımız kurmuşlar ve bizlerde bu kulübü idame ettirelim tek amaç budur.Bir nevi vefa borcumu ödemek adına takımın başındayım.Dedelerimiz babalarımız bu takımı kurdular ve bu günlere dek bu kulüp bulara kadar gelerek adını yeni sezonda Düzce 1.Amatör Liginde oynamaya hak kazanmıştır.Bu takımda köyümüzden ben dahil herkes top koşturmuştur.


 


Gökspor kulübünde oynayan oyuncular köy’den futbolular mı yoksa dışardan da takviye yapıyor musunuz?
2006 yılında kulübü yeniden kurduğumuzda hiçbir Göksporlu futbolcu yoktu.Hep dışardan futbolcu ile mücadele etti.Alt yapımızı kurduk.Son 5 seneye baktığımızda sadece 5-6 Göktepe’li oyuncu vardı.Şimdi benim zamanımda ise takım olduğu gibi Göktepe’li ve Akçakoca’lı gençlerden oluşuyor.Zaten bu şekilde takımı kurarsanız başarıyı yakalarsınız.


 


Gökspor’daki başarının sırrı acaba nerede gizli?
Tek başına başarının yakalanması beklenemez. Yakalarım diyen var ise de yalan söylüyordur. Çünkü futbol zeminle oynanır , sonra malzemeyle oynanır formayla oynanır eşortman ayakkabıyla oynanır sonrasında seyirci faktörü vardır sonrasında yönetim faktörü vardır.Biz hocayı , futbolcuyu ,yönetimi ve malzemeyi bulduk , zemini de bu sene bulduk.Fakat seyirciyi bulamadık.Köy takımıyız fakat halen daha köyümüzden tribün desteği göremiyoruz.Tek sorun olarak gerçi bunu belirtemeyiz ama bizim istediğimiz ise taraftar desteği olması.Maça çıkıyoruz dönüyoruz tribünde 4 yada 5 kişi oluyor.Onları o şekilde görünce içim burkuluyor.1923 yılından bu zamana kadar 21 adet kulüp kuruldu,ne yazık ki şimdilerde 2 adet kulüp kaldı.Bunun suçlusunu aramıyoruz fakat öncelikle Akçakocaspor profesyonel oldu. Sahayı Akçakocaspor’a tahsis ettiler. Maddiyat burada ön plana çıktı. Deplasmanlı olmasından dolayı gidiş gelişler arttı.Hem iç saha maçlarını hem de deplasman müsabakalarını Düzce’de oynamak zorunda kaldılar.Maddiyata boyun eğdiler.Maliyet iki katına çıktı. Herkes geri çekildi. Futbolcu transfer ücretleri ,evrak ücretleri , kayıt ücretleri , linans ücretleri herkesin belini büktü.Bu nedenle bir çok Akçakoca kulübü adlarını futboldan sildi.Türkiye’nin ayıbı olan altyapıya kimse el atmadı.Biz ise onca sorunun içerisinde ayakta kalmayı başardık.Çünkü bizler amatör ruhla mücadele ediyoruz. Alt yapımızı oluşturduk ve bizlerdeki futbolcular hiçbir şekilde bizlere maddiyatı öne çıkarmadılar ve bu şekilde her bir maça özverili bir biçimde çıktılar. Sonunda da şuan da olduğumuz yerdeyiz.


 


 Deplasman maçlarınıza giderken zorluk yaşıyor musunuz?
Benim buradan Düzce’ye bir seferliğine araç kaldırmam bana 200 -250 TL’ye mal olmaktadır. Bunun yanında gittiğinizde yanınızda su götüreceksiniz , futbolculara yemek yedireceksiniz , Bu da bizlere oldukça fazla bir külfet yaratmaktadır.Bizler ise bu külfeti şuanda kaldıramayız.Özellikle benim topçularım ya öğrenci yada çalışanlardan oluşuyor .


 


 


Akçakoca’da antrenman yapma imkanlarınız nasıldır
Tabi ki idmanlarımızı gece yapmamız gerekiyor. Oyuncularımın bir çoğu çalışan ve öğrenci olduğu için idmanlarımızı geceleri yapıyoruz. Bunun için şehir stadının biran önce ışıklandırılma sistemine kavuşturulursa bizim açımızdan çok güzel olacaktır.Akçakoca’da antrenman sıkıntısı yaşamaktayız


 


Gökspor’un  sponsoru var mı?
Takımın ayakta kalması ve her şey Gökhan Necati SOLAK’a bağlı. Tek başına sorumluluk alan bir başkan.Bir kişiye bırakmayı da doğru yapıyor muyuz diye sorsak , tabi ki yapmıyoruz. Fakat aynı durum onun için de geçerli. Kendisinin de Göktepe’li olmasıdır. Oda aynı bizim gibi duyguları beslemesidir. Ne yapıyoruz ? Eşe dosta gidiyorum arkadaşıma gidiyorum. Ona gidiyorum forma yaptırıyorum , buna gidiyorum ayakkabı aldırıyorum eşortman yaptırıyorum.Fakat vatandaş bıkmış durumda .Çünkü bana diyorlar ki cami yardımı için geliyorlar , kuran kursu geliyor diyor.Bir de bizim Akçakoca spor ile aramızda tatlı bir rekabet var.Ben kime sponsorluk yaptırsam tekrar gidemiyorum.Çünkü Akçakocaspor’un  yönetim kurulunda Göktepe’li arkadaşlarımız var.Buradan isimlerini saymamıza gerek yok.Fakat bütün destekler Akçakoca spor’a gidiyor.Gerekli desteği göremiyoruz açık söylemek gerekirse.


 


1.Amatöre çıktınız ve çıta yükseldi. Önümüzde ki sezon için gelecekten beklentileriniz nelerdir? Takımını ayakta tutmanın püf noktası neler ?
Takımı kurduğumuz da bütün futbolcu kardeşlerimize söyledik. Bizden bir maddi beklenti olan arkadaşlarımız bizimle olmasın dedik. Para ödeme gücümüzün olmadığını söyledik. Bunu kabul ediyorsanız gelin oynayalım dedik. Spor yapacak ve Gök spor adına leke sürmeyecek olan arkadaşlarımız bizimle olsun dedik. Başarılı olduk yada olmadık en azından çabaladık. İnişli çıkışlı bir grafiğimiz oldu. Disiplin sağlamaya çalıştık. Katiyen de içimizde olanları söyleyeyim. Ben şunları söyledim idmana gelin çıkın , elimizden geldiğince sizlere idman malzemesini veririz , formanızı , ayakkabını veririz ,  oynayacak topumuz zaten var , eşortmanını veririm daha sonrasında maçın sonunda da senden bu verdiklerimi geri alırım ve diğer bir maç için aynı işlem aynen tekrarlanır diye söyledim sen çık yeter ki oyununu oyna diye söylüyorum.Ve bunun bilincinde olan futbolcu kardeşlerim bunları bilerek sahaya çıkarlar.


 


Gökspor ‘da top koşturan futbolcular burayı  basamak olarak görmelerini gerekir mi ?
Tabi ki görecekler,kademe kademe gerçekleşecek bu iş.Bu şekilde olması gerekiyor zaten de.Geçen sene ben 3 futbolcumu Akhisar ve Tavşanlı Linyit Spor’a ve 4 futbolcu arkadaşımı Boluspor ‘a seçmelere gönderdim sırf kendilerini görmeleri adına .Kapalı kutu kalmamaları gerekiyor.Dışarı çıkmaları gerekiyor.ASKF ye Gençler ligini neden deplasmanlı yapıyorsunuz diye soruyorum.Kimse cevap veremiyor,çocuk Akçakoca’ya gitsin , Kaynaşlı’ya gitsin , Gölyaka’ya gitsin , ama nerde göndermiyorsun Düzce’de oynatıyorsun sonunda ne oluyor Gelene 5 atıyor gidene 10 atıyor , sonrasında Sakarya gidiyor , dışarı gidiyor 5 tane yiyor geliyor.Sonrasında söyleniyorsun neden başarı olmuyor diye? 19 yaşına gelinceye kadar sen futbolcuları dışarı göndermiyorsun ki , deplasmana çıkmıyor ki o stresi yaşamıyor ki , tribünden gelen tepkiyi yaşayacak, hakem hatalı karar verince o stresi yaşayacak.Tam anlamıyla pişecek.Bunlar olunca ne olacak ? Sakarya ‘ya gittiğinde kemik gibi olacak.pişecek.İşte bu şekilde yapılanmamız gerekmektedir


 


Şimdiye kadar hoca olarak  Akçakoca spor kamu oyuna ne verdiniz?
O izlenimi verdiğimi düşünüyorum.Fakat halkımızın Amatöre bakış açısı biraz farklı.Maçlara gidemesek de Gökspor’u takip eden bir çok kişi olduğunu biliyorum,çünkü bana her türlü insan geliyor.Benim seçme şansım yok.Her biri benim çocuğum.Biz bu kulübü kurarken maddiyat beklemedik.Bizde çoğunlukla köyün gençliği olmadı Akçakoca’nın gençliğine hitap ettik.Bir yerlerden çekelim kurtaralım diyoruz. Mesela Salı idman var o gün idman var diye sigara içmiyor.Koşamam diye.Ne yapıyor bırakıyor.Tamam işte o gün sigara içmedi.O günü kurtardı.Böyle böyle sigarayı bırakan futbolcular tanıdım ben.Sadece sigara mı?Bir çok kötü huyları da bırakanlar oldu.Yeni arkadaşlar tanıyorlar.Kendimce bir şeyleri verdiğimi çok oyuncu yetiştirdiğimi düşünüyorum.


 


Takımdan ayrılan oldu mu ve yeni sezonda ki takımı kafanda yavaş yavaş canlandırıyor musunuz?
Takımdan şimdilik bir futbolcu ayrıldı. Sezon başladığında farklı oluyor. Şuan da transfer yapmam.1 Eylül’de sezonu açarım. Birkaç idman yaparım. Kadro kendisini gösterir zaten. Fiziki ve ruhen hazır olanlarla devam ederim. Olmayanlar ile yolları ayırırım. Kadro kendini belirler. Kafamda tabi ki bir şablon var.


 


Yeni sezonda ligde kendinizi nerede görüyorsunuz?
Hedefimiz tabi ki her zaman olduğu gibi kafaya oynamaya özen göstereceğiz. Zaten ben bütün takımıma onu aşıladım. Takımın gücü yeter yetmez o başka ama sen hedef koymadın ne olur git gel boşa zaman öldürürsün. Fakat onu futbolcuların hırsı belli eder.


 


Her hangi bir prim sistemi ile çalışıyormusunuz?
Hayır.Hiç bir maddiyat gütmüyorlar.Onlara diyoruz ki süper amatör lige çıkın.Biz süper amatör lig topçusuyuz.Kademe atladık.Biz büyüdük deyin ve karşımıza gelin oturalım karşılıklı pazarlığımızı yaparız 3 lira 5 lira neyse ve ona göre bize düşen görevi yaparız şeklinde karşılık veririm her zaman.


Unutamadığınız maç var mı?
İlk yılımızda oynadığımız bir Beçispor müsabakası var. 4-1 önde götürdüğümüz ve sonrasın da 8 oyuncumuzun kırmızı kart görerek hükmen yenildiğimiz müsabaka var.Eğer biz o müsabakayı kazanmış olsaydık şuanda bizim yerimiz 1.amatör değil de süper amatörde oynuyor olacaktık.O maçı asla unutamıyorum.106 dakika olan bir müsabaka ve maç sonunda olayların çıkarak bizim yükselemememizdir.O maçı hiç unutamıyorum.Neden derseniz o maç sonrasında o kadroyu biz elimizde tutamadık.Futbolcuların haklı bir sebepleri vardı. “4 puan fark ile şampiyon oluyorum benim altımda ki takım yukarı çıkıyor biz çıkamıyoruz” , ”Niye ben devam edeyim ki” dediler. Haklılar da çocuklara para vermiyorsun.Çocuklar halı sahada oynuyorlar burada da oynuyorlar.İkisi de aynı.Emek var ortada ter akıtıyorlar sonunda bakıyorsun haksızlık ile senin şampiyonluğun elinden alınıyor.Burada hak veriyorum onlara.


 


Akçakoca’nın Düzce’de lobisi var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Takımlarınız adına olumlu hareketler oluyor mu?
Kesinlikle hayır tabiî ki.Hiç yok.


 


ASKF yada  Federasyon ile aranızda ki bağı nasıl görüyorsunuz?
Örnek vermek istiyorum. Kendi yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Türkiye Gençler U-15 seçmeleri var.  Kimsenin haberi yok. Biz nereden öğreniyoruz? tabi ki gazeteden öğreniyoruz. Bütün kulüplere haber verilmesi gerekir. Yazılı olarak beyan edilmesi gerekir. Dışlanıyorum gibi hissediyorum. Sonuçta bende Düzce’nin çocuğum bende Düzce’nin takımıyım. En azından bir telefon ile iletişim kurulabilir. Daha titiz ve dikkatli davranılması gerekiyor diye düşünüyorum.


 


Sizi kulüp olarak statü gereği zorlayan olaylar var mı?
Transfer ücretlerine federasyon görevlilerinin el atması gerekir diye düşünüyorum. Amatörde transfer ücretleri el yakıyor. Lisans yenileme ücretleri pahalı geliyor. 2 yıl beklemiş olan futbolcuların lisansları el yakıyor. Alt tarafı bir resmi kağıdın üzerine yapıştıracaksın bilgisayara gir bitti.Ne oldu? Adamı alacam getireceğim kulübe 150 TL ödeyeceğim yada transfer edeceğim 750 TL. Buna karşın örnek vereceğim , diyelim 10 futbolcu transfer edeceğim 750 TL’den  7.500 TL yapar . Ben 7.500 TL ye bir sezonu bitiriyorum. Buralar bizi çok yoruyor. Bu sefer 10 transfer değil de 2 tane transfer yapıyorum. Sonuç bu.


 


Buradan Akçakoca ve Göktepe halkına seslenin desek kimlere sesinizi duyurmak istersiniz ne söylersiniz?
Ben herkesi tribünde görmek istiyorum.Ben sırtımı döndüğümde 4 kişiyi görüyorum.Bir bakıyorum biri Ayazlı Mahallesinden , biri Kalkın köyünden , biri Kurukavak Köyünden ,bir diğeri ise futbolcularımın babası…Özellikle kendi köyüme sesleniyorum.Yıllarca bu takımda top oynamış ağabeylerim onları bekliyorum. Gelin en azından maçlarımızı izleyin diyorum Onlar gelmiyorlar bu benim gücüme gidiyor. Ki biz başkaları gibi tribünde para da toplamıyoruz. Biz kendi yağımızda kavruluyoruz. Buna bir el atın. Neden diyeceksiniz. İleride biz de kulübe kilit vurduğumuzda kimse futbol oynayamayacak. Her kes başka yerlerde olacak. İnternet kefelerde , limanda gezerken , kahve köşelerinde bulursunuz. O nun için gelin bu kulübü ayakta tutalım.Bizim kimseden maddi bir beklentimiz yok.Gelin bir olalım bu takımı ileriye doğru taşıyalım.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...