Pazar, Haziran 23, 2013

Altyapının da 'Sultan'ı oldu!

Sultanbeyli Belediyespor bu sezon alt yapı liglerined 5 şampiyonluk ve 1 ikincilik yaşayarak Anadolu yakasının en başarılı, İstanbul genelindeyse en başarılı ikinci takımı oldu.



Kulüpten yapılan sezon değerlendirme açıklaması şu şekilde:


"Geride bıraktığımız 2012-2013 sezonunda 6 yarışmacı grupta liglere katılan Sultanbeyli Belediyespor 5 şampiyonluk ve 1 ikincilikle İstanbul Anadolu yakasında bulunan amatör kümelerde yarışmacı olan kulüplerin tamamını geride bırakarak, altyapılarda en başarılı spor kulübü olmuştur. İstanbul genelinde ise Avcılar Belediyespor un ardından en başarılı 2. altyapı kulübü olma başarısı göstermiştir.


Yarışmacı grupların bu başarılarını İstanbul şampiyonalarında devam ettiren Sultanbeyli Belediyespor takımlarının 4'ü Türkiye Şampiyonalarına katılma başarısı elde edip, Türkiye’nin farklı illerinde ilçesini en iyi şekilde temsil etmeye çalışmışlardır.


İlk olarak U 17 takımı ligde namağlup şampiyon olup, İstanbul şampiyonasında rakipleri olan Bağlarbaşıspor'u penaltılarla geçip, daha sonra Okyanus Koleji'ni 3-1'lik skorla eleyerek, Türkiye Şampiyonası için Balıkesir’e gitmiş, grupta oynamış olduğu ilk maçında İzmirspor'a 2-0 yenilip ikinci maçında Sakarya'nın Harmanlık takımıyla berabere kalarak şampiyonadan elenmiştir.


U14 takımı ise kıyasıya mücadelenin yaşandığı lig maratonundan zorlu rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Turuncu-Mavililer, İstanbul Şampiyonası'nda karşılaştığı Merkezefendispor'u 3-1'lik skorla yenerek, Türkiye Şampiyonası için Bolu'ya gitti. Burada karşılaştığı Karabük Yüzüncü Yıl takımıyla oynadığı ilk karşılamadan 5-0'lık galibiyetle ayrılıp, ikinci maçında Sakaryagücü ile yaptığı karşılaşmadan 2-1 mağlubiyetle ayrılmıştır.


U 16 takımıyla namağlup şampiyonluğu göğüsleyen Sultanbeyli Belediyespor, İstanbul Şampiyonasında ilk turda Yeşilpınarspor'u 3-0, ikinci turda Yeşilova Esnafspor'u 3-1'lik skorla eleyip Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Sakarya ilinde gerçekleşen grup maçlarında, Bursa Arabayatağı takımını 3-2 yenip, ikinci maçında karşılaştığı Bilecik Sarayspor'u da 3-1 lik skorla geçen 1997 doğumlu sporcular grup final maçında Bursa Boschspor'a 5-2 yenilerek finallerden elenmiştir. 


2000 doğumlu U 13 takımımız zorlu rakiplerin olduğu ligde şampiyon olmuştur. İstanbul Şampiyonasında karşılaştığı İstanbul Gümüşhanespor karşısında 3-2 galip gelen takımımız, ikinci karşılaşmada ise Nilüfer Gökay İÖO takımını 3-1 yenerek Manisa ilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır.


Bu başarılı çalışmalarından dolayı olan Altyapı Teknik Sorumlusu ve U 16 - U 17 takım antrenörü Tarık Öztemür e, U 19 - U 15 takım sorumlusu Faruk Çelik e ve U 14 - U 13 takımımızdan sorumlu hocamız Atilla Erdoğan a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz."


HABER: MUSTAFA OSMANOĞLU

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.