Pazartesi, Haziran 24, 2013

Konak Belediye'nin rakipleri Perşembe günü belli oluyor

Ülkemizi Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek Konak Belediyespor'un rakipleri Perşembe günü UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde çekeceği kurada belli olacak. 


Türkiye saati ile 15.00'te gerçekleştirilecek kurada eleme turunda oynayacak 32 takım sekiz grupta eşleşecek. 8-13 Ağustos arasında oynanacak grup karşılaşmalarında şampiyon olan takımlar ve en iyi iki ikinci Şampiyonlar Ligi'ne devam etme hakkı kazanacaklar. Şampiyonlar Ligi statüsüne göre UEFA sıralamasında ilk sekiz ülkenin birinci ve ikincileri ile sonraki altı ülkenin birincileri doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor. UEFA Kadın Futbolu Komitesi başkanı Karen Espelund ve UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun gerçekleştireceği kura çekimi UEFA.com sitesinden de canlı olarak izlenebilecek.


Konak Belediyesi kura çekimine dördüncü torbadan girecek. UEFA'nın katsayı sistemine göre ülkemiz Makedonya, Arnavutluk, Malta ve Kuzey İrlanda gibi ülkeler ile en alt grupta yer alıyor. Konak Belediye her ne kadar en güçsüz torbadan kuraya girse de, UEFA sisteminin son beş yıldaki ortalama puan kazanımları üzerinden hesaplandığını da gözönüne almak gerek. Kadın futbolumuzda son yıllardaki yükseliş de değerlendirildiğinde, Konak Belediye'nin iyi bir kura ile başarılı olabileceği düşünülebilir. Konak Belediye adına Belediye Başkanı Hakan Tartar Nyon'daki törene katılarak İzmir ekibini temsil edecek.


Yerel Futbol adına Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimize başarılar dileriz.


 

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.