Cuma, Haziran 28, 2013

Konak Belediye'ye iyi kura

Türkiye'yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Konak Belediyespor'un rakipleri İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen kurada belli oldu.


Birinci grupta yer alan Konak Belediyesi, 8-13 Ağustos tarihlerinde Bosna-Hersek'de oynanacak karşılaşmalarda ev sahibi Bosna Hersek'ten WFC SFK 2000 Sarajevo,  Galler'den Cardiff City ve Bulgaristan'dan FC NSA takımları ile karşılaşacak. 32 takımon 4’erli 8 gruba ayrıldığı ön eleme turunda gruplarını lider bitiren takımlar ve en iyi iki ikinci üst tura yükselecek.


Tartan : "iyi bir kura"


İzmir ekibini İsviçre'deki kura çekiminde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan temsil etti. Kura çekimi sonrası Tartan iyi bir kura çekimi gerçekleştirildiğini belirterek, İzmirli kızların ülkemizi en iyi şekilde, başarıyla temsil edeceğine inandığını söyledi. Konak Belediyespor’un altın bir yıl yaşadığını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ”Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk. Kadın ve erkek hentbolda şampiyon olduk, erkek voleybol takımımız şampiyon oldu, kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlar liginde Avrupalı ekiplerle oynayacak. Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil edecek. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterecektir” dedi.


Tavur : "çıkacağımıza inanıyorum"

 

Kura çekimini kulüp binasında futbolcularıyla birlikte takip eden teknik direktör Hüseyin Tavur ise kura çekiminden önce de Bosna Hersek'in ev sahipliğinin içinden geçtiğini ve bunun gerçekleştiğini söyledi. Tavur, ilk defa katıldıkları Şampiyonlar Ligi'nde amaçlarının son 32 takım arasına kalmak olduğunu belirterek, "Gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip, Avrupa'da yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

 

Konak Belediye'nin rakiplerini tanıyalım

 

WFC SFK 2000 Sarajevo - Saraybosna ekibi altı takımlı Bosna-Hersek liginde tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu. 2000 yılında kurulan takım 2003-04 yılından sonra düzenli olarak Avrupa kupalarında yer alıyor. 2009-10 yılında doğrudan girdikleri 1/32 turunda Sırp temsilcisi Zvezda Perm'e 3-0 ve 5-0 yenilerek elenmeleri dışında, geçen seneye kadar hiç eleme grubunun sonrasını görmedi. Geçen yıl ise İrlanda, Galler ve İsrail takımları arasından ilk kez gruptan çıkmayı başarand Boşnaklar, 1/32 turunda ise Sparta Prag'a iki maçta da 3-0 yenilerek elendiler. 2011-12 yılında grupta Ataşehir Belediye ile karşılaşıp 4-1 yendikleri de kayıtlar arasında. Geçen yıl kadrosunda Hırvat orta saha oyuncusu Ivana Ivanovic ve Amerikalı forvet Jelena Vrcelj'i bulunduran takımın kalesinde Bosna Milli takımının da kalesini koruyan Almina Hodzic var. SFK 2000 savunmasındaki Hamzic, Asceric, Krso ve Spahic de milli takımın savunmasını oluşturuyorlar.  Fetahovic orta sahada, Spajic ve Djakovic ise forvette diğer milli oyuncular. Her ne kadar takım 1.torbada kategori puanı en düşük takım olarak iyi bir kura olsa da, ev sahibi avantajı da gözönüne alındığında Konak'ın en ciddi rakibi olarak öne çıkıyor.

 

Cardiff City - Başkent ekibi, Cardiff Metropolitan ile girdiği mücadelede averaj ile şampiyon oldu. Oynadığı yirmi karşılaşmada, bir tek Metropolitan deplasmanındaki yenilgi dışında tüm maçları kazandılar. 2003-10 arasında düzenli olarak Galler'i avrupa kupalarında temsil eden Cardiff, sonrasında üç sezondur Avrupa'yı unutmuştu.  Bu sezon tekrar dönüyorlar. Galler milli takımının önemli oyuncuları genelde İngiliz liginde oynadıkları için milli oyuncu sayısı az. Orta sahada Amie Lee ve Sophie Ingle ile forvette Natasha Harding milli takımda düzenli forma buluyorlar.

 

FC NSA - Sofya ekibi de liginde oynadığı 16 maçta puan kayıpsız şampiyon oldu. Ulusal Spor Akademisi'nin takımı 2005'ten sonra düzenli olarak Avrupa'ya çıktı ama hiç grup aşamasını geçemedi.Takımın kalesini milli kaleci Shahanska koruyor. Savunmada Voyskova ve Gaberove,  orta sahada Radoyska ve Tserova, forvette  Gospodinova, Kireva ve Koshulova ile milli oyuncu sayısı yüksek. Ancak formda olmayan bir Bulgar milli takımının 10 maçtır puan alamadığı düşünüldüğünde, NSA Konak'ın dişine göre bir rakip. 

 

Erdem G

 

 

 


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...