Cumartesi, Haziran 29, 2013

Hedefim, Mustafa Reşit Akçay gibi olmak!

İstanbul 2.Amatör Lig 9.Grup ekiplerinden Etilerspor, Sefaköy Kartal Stadında oynadığı maçta Sefaköyü 6-0 mağlup ederek 1.Amatör Lige yükselmeyi garantiledi.



IMG_5397 


Etilerspor’a Kulüp tarihindeki (A takımlar düzeyinde) ilk terfi heyecanını yaşatan genç Teknik Adam İbrahim Keleş, Yerel Futbol Sitesine bir açıklama yaptı.


 


İbrahim Keleş kimdir?


1978 Trabzon Araklı doğumlu olan İbrahim Keleş, 1988 Trabzon Bahçecikspor’da futbola başladı. Henüz 15 yaşında 3.Lig terfi maçlarında görev yaparak Trabzon PTT, Zeytinburnuspor, Ayazağaspor, Edirnespor, Arsinspor ve İstinyespor’un formalarını giydi. Nedim Karadeniz, Mustafa Reşit Akçay, Zeytinburspor’da Emre Belözoğlu ve Arif Erdem’in de hocalığını yapan Birol ve Halim hocalar, Kamil Doygun gibi teknik adamlarla çalışan İbrahim Keleş, Behçet Arkun’un Teknik Direktörlüğünü yaptığı Ayazağaspor’un 3.lige çıktığı dönem, 16 yaşında olmasına rağmen yeşil-sarılı formayı başarıyla giymişti. Sol ayağından ameliyat olarak erken yaşta futbolu bırakmak zorunda kalan Keleş, 2008 yılında Kuruçeşmespor’da futbolcu Antrenör olarak görev yapmış ve Kuruçeşmespor sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. İbrahim Keleş daha sonra ise, 2010 yılında Ayazağaspor (alt yapın), Sanayispor (Yardımcı Antrenör) ve son olarak da Etilerspor’da görev yaptı.


 


Sabır en büyük anahtar!
Etilerspor ile güzel bir sezon geçirdik. Sezon sonunda başarıya ulaşmak elbette çok güzel ve Etilerspor’un kurulduğu günden bu yana A takımlar düzeyinde ilk defa bir üst lige çıkması başarımızı daha da anlamlı kılıyor. Biz genç Antrenörler, her şeyin çabuk ve mükemmel olmasını isteriz. Fakat bu kimi zaman mümkün değildir. Özellikle de alt yapıda. Henüz Antrenörlüğe yeni başlamış bizim gibi genç Antrenörlerin yaptıkları çalışmaların karşılığını (başarı-şampiyonluk) gibi alması hemen mümkün olmayabiliyor. Sabırlı olmak ve çok çalışmak bizler için en büyük gereksinimdir.  Futbol oynayan gençlerin yetişmesinde, yetenekli birer oyuncu olmalarında, tecrübe kazanmalarında ve iyi birer sporcu olmalarında Antrenörlerin etkisi çok büyüktür. Antrenörün antrenmanlarda, maçlarda ve özel ilişkilerde göstereceği üstün liderlik vasıfları, sporcuların fiziksel, ruhsal ve sosyal yönde kişisel olarak gelişmelerinde büyük rol oynar.


 


“Antrenörlük sahaya 11 oyuncu çıkarmaktan daha fazlasıdır”
Antrenörlük mesleğinde yukarıda sözü ilke edindiğimi ve oyuncularımla iletişimi üst seviyede tutarak eleştiriye ve yeniliğe açık prensiplerimden asla ödün vermeden hedeflerime ulaşacağımı düşünüyorum. İddialı konuşmak prensiplerim içinde yer almadığını ama izlenimlerim doğrultusunda amatör Ligde prensiplerimi ve felsefemi saha yansıttığım sürece başarılı olamayacağımı düşünmüyorum. Futbolcu kardeşlerime küçük bir değer katmak adına, “rakibe saygı duymak, kendine saygıyı gösterir” sözünü kendilerine prensip edinmeleri hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştıracağını belirtmek istiyorum.


 


İdolüm, M. Reşit Akçay
Sezon başında birçok takımdan teklif aldım lakin tercihini Etilerspor’dan yaptım ve bu tercihim ile çok doğru bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Takımım, sezonun bitimine 2 hafta kala üst lige çıkmayı garantiledi. Antrenörlük mesleğinde ilerlemek istiyorum. Kendimi sürekli gelişmem gerektiğinin de farkındayım. Amacım, Türk futboluna uzun süreler hizmet etmek, başarılı sporcular yetiştirmek ve başarının yanında iyi şeylerle anılan bir spor adamı olmak. Bu mesleğe başlarken idolüm Türk futbolunun yükselen değeri M. Reşit Akçay’dı. Umarım M. Reşit Akçay gibi değerli bir teknik adam olurum…


 


Ve teşekkür…
2012-2013 sonunda emeği gecen TFF İstanbul İl Başkanlığına, Hakemlerimize, Saha Komiserlerimize, Fair-Play çerçevesi içerisinde mücadele eden bütün spor kulüplerine teşekkürlerimi sunuyorum.


 


RÖPORTAJ: ALİ KEMAL DEMİR


[gallery columns="5" ids="66933,66932,66934"]


 

10 yorum:

Örümcek Hasan dedi ki...

Altın gibi kalbi olan, elestiriye açık ne yaptigini bilen takimini koruyan kollayan. Yanlisini dogrusunu acikca izah eden. Genc oyunculara destek veren, kisaca Etilerin buralarda olmasinda aslan payinin sahibi Uğur hocam. Hayatinda istedigin herseyin gerceklesmesini temenni ediyorum.

Mert dedi ki...

sen rakibe saygı duysaydın 90.dakikada futbolcu çıkarıp eşit oynayalım diye fair play diye millete reklam yapmazdın maç 4-0 rakip 50 dk dan beri 10 kişi sen 90 da futbolcu çıkarıyorsun fair play yapıcam diye onun için burada bedavadan reklam yapma kendine biz senin ne olduğunu biliyoruz

sahin dedi ki...

Dedigin olay kirecburnu macinda esit oynamak icin rakip takim 70.dk ada 10 kisi kaldiktan sonra esit sartlarda oynayalim diye yapilmis bir harekettir. O dakikada macin skoruda 2-0 dir. Sizin gurzafer macina gelince o maci hic dikkate bile alma Etilerspor a yaptiginiz hareketleri bir gozunde canlandir sonra fairplay den bahset bize. ligin ilk yarisinda ETİLERSPOR u 1-0 yendiginizde biz sizi sahadan nasil ugurladik hatirlatirim.

Ugurhoca dedi ki...

Arkadaslar ricam beni tanımayanlar gereksiz yorumlamalarda bulunmasın.. Aynayı alsın kendine ve cevresine fotograf çeksin....

kamil maslakoglu dedi ki...

Ugur hocanin ne soyledigine degil nasil is yaptigina bakmak gerekir. Kabiliyetleri harcayan mi üreten mi.? Mesela!

burak dedi ki...

fair play mı arıyorsun mert kardeşim bu hafta artvin maçında 9 kişi geldiler bizde rakibe saygı olsun diye 9 kişi cıktık maça al sana fair play

milli yedek(aykut) dedi ki...

Burak abi herşeyi açıklamış bence, fazla söze gerek yok herkes kalitesini belli ediyor.

Mert dedi ki...

bu saatten sonra ne yapacaksın reklam tabi artvinin geldiği 9 kişi 94,95,96 doğumlu genç çocuklar bunları biz yemeyiz kardeşim siz ancak buralarda yazarsınız kendinizi kandırın

burak dedi ki...

tam kadro geldilerde biz mi oynamadık

Şahin dedi ki...

Mert kardeş İstanbul Artvin 9 kişi geldi ewet bizde tutupda karşılarına 11 kişi çıkmadık saygı duydugumuzdan bizde maça 9 kişi ile çıkdık. O gün tam kadro gelselerde Etilerspor un kazanacağından emindim bunuda bilmeni isterim. Bizim kendimizi kandırdığımız yok sonuçlar ortada zaten. İzlemeye devam edin bizi.

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...