Pazar, Haziran 30, 2013

Osman Demirkale'den gole geçit yok!

Lotto Şirketler Futbol Ligi'nde 337 dakika ile Levent Tunç'a ait olan en uzun süreyle gol yememe rekoru 355 dakikadır kalesini gole kapayan Garanti Bankası'nın başarılı eldiveni Osman Demirkale'ye geçti.



Futbol kariyerine Bucaspor'da başlayan ve uzun yıllar bu ekipte oynayan Osman Demirkale daha sonra sırasıyla Burhaniye Belediyespor, Özdere Belediyespor, Yeni Gaziemir Gençlikspor, Atillaspor, İmbatlı Yıldırımspor ve İzmirgücü'nde forma giydi.


Bu yıl kalecilerin performansı Lotto Şirketler Futbol Ligi'ne damga vurdu... TEB'in başarısında Birol Yüksel önemli bir rol oynadı. Özellikle penaltı atışlarındaki becerisiyle takımını üst turlara taşıdı.


Anadolu Bank'ta Hakan Nacak şansız pozisyonlar yaşasa da tecrübesiyle bronz madalyanın kazanılmasında önemli katkı sağladı.


Tecrübeli eldiven Levent Tunç ligin genelindeki ve özellikle final maçındaki performansıyla adeta parmak ısırttı. Garanti Bankası gole çok yaklaştığı anlarda Levent'e takıldı. Hava toplarındaki hakimiyeti, yerinde çıkışlarıyla defansına güven verdi. Kalesinde sadece 2 gol gören Arçelik şampiyonluğa uzandı...


Sezonu gümüş madalyayla kapatan Garanti Bankası yılın en az santra yapan ekibi oldu. Yoncaların ağlarına koca sezon boyunca meşin yuvarlağı sadece Anadolubank'ın usta ayağı Eray Cüce gönderebildi. Eray'ın vuruşunda yapacak hiç bir şeyi olmayan Osman Demirkale bu golden sonra tam 355 dakika kalesine adeta demir bir ağ ördü ve gole kapadı. Bir kaleci için ideal fiziği ve atletik özellikleriyle rakip forvetlere geçit vermedi. Özellikle karşı karşıya pozisyonlarda harika yer tuttu. Gol yememesinin yanı sıra oyuna topu hızlı ve etkin sokarak takımının bir çok atağını başlatan isim oldu. Final maçında Birol Garip ve Serdar Zengin'le karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda kalesinde devleşerek gole izin vermeyerek rekorun yeni sahibi oldu...


 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.