Salı, Haziran 25, 2013

İşler daha iyi olsun diye...

Amatör olarak yaptığımız işlerin daha iyi olması için hep arayışlar içerisinde olmamız gerekiyor. Elbette başkalarından beklediğimiz şeylerin haricinde bizler de bir şeyler üretmeli ve bunun bilincinde hareket etmeliyiz.



Geçen haftalarda yapılan ödül törenimizde amatör spora yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık gördüğümüz iş adamı sayın Kenan Demircioğlu, amatör futbolumuzun önde gelen isimleri huzurunda TFF İstanbul İl Temsilciliği'ne pos cihazı konulması konusunda bir fikir sundu. Bu, çok yerinde bir öneridir. Saatin geç olduğu bir zamanda lisans işlemi veya başka bir işlem için ödeme yapacak bir yetkilinin yanında nakit olmayabilir, banka çalışma saati geçebilir veya il temsilciliğinin bekleme şansı olmayabilir. Pos cihazı olması durumunda hemen orada gerekli ödeme resmi yollardan yapılmış olacağından çok yararlı olacaktır.


Sayın Kenan Demircioğlu' nu bu düşüncesinden dolayı kutlamak gerekiyor.


Nacizane bir fikir de ben vermek istiyorum. Ne kadar olumlu olacağını sanırım bu işlerin uzmanları ile görüşerek düşünce geliştirilebilir. Teknoloji zamanında olduğumuz için bu fikir çokta abartılı olmayacaktır.


Bildiğimiz üzere şu anda her alışveriş yaptığımızda aldığımız ürünler üzerinde bir barkod bulunmakta. Ve bu barkodlar bulunduğu her ürünün nerede olursanız olun özelliklerini aynı olarak göstermekte.


Benim fikrim de şöyle olacak; kaçak oyunculardan dolayı bir çok takımımızın hakkı yenmekte ve hakkını arayacak kulüplerin de araştırma imkanı bazen olmamakta. Çıkarılacak olan lisansların içinde bir barkod olursa ( Ürünlerde EAN deniliyor) ve bu barkodu 50 lira ile 150 lira arasında fiyatları bulunan barkod okuyucular ile kayıt yaparak kontrollerinin yapılması sağlansa daha faydalı olunabilinir mi acaba ?


Her şey daha güzel olsun diye daha çok düşünceler çıkacaktır , sizlerinde fikirlerinizi beyan edeceğiniz bir iletişin alanı olarak sitemize yazabilirsiniz. 10 fikirden 2-3 tane ana fikir çıkararak eksiklerimizi giderebiliriz. Haydi bakalım fikir paylaşımına ...


Saygılarımla...


YAZI: OGÜN KOCA

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.