Pazar, Aralık 23, 2007

'Efe' şaşırtmadı

DENİZGÜCÜ: 1 ÖDEMİŞ BELEDİYESPOR: 3

Stat: Bornova Şehir Stadı
Hakemler: Ekrem Kan, Zafer Karaman, Nazife Öztürk
Denizgücü: İhsan, İbrahim, Bülent, Fatih, İsmail, Şenol, Volkan, Tayfun, Fırat, Aykut, Emrah
Ödemiş Bld. Spor: Tamer, Turgay, Ercan, Erol, Oktay(Barış), Mahmut(Alper), Ersin(Cengiz), Önder, Zafer, Ömer, Serkan
Goller: Dk. 24 Zafer, Dk. 28 Mahmut, Dk 56 Oktay (Ödemiş) Dk. 80 Fırat (Denizgücü)
Maçın Adamı: Mahmut Dinç (Ödemiş)

HABER-YORUM: BARIŞ UÇAR
İzmir Süper Amatör Küme'de 6. haftanın erteleme maçında deplasmanda Denizgücü ile karşılaşan Ödemiş Belediyespor 3 puanı 3 golle almasını bildi. Ödemiş’i taraftarları yalnız bırakmazken maçın son çeyreğinde Göztepelilerin saldırıları sebebiyle stattan erken ayrılmak zorunda kaldılar.
Askerlerden oluşan Denizgücü, Ödemiş karşısında pek varlık gösteremezken Denizgücü futbolcularının bazı takım arkadaşlarına ve antrenörlerine ‘komutanım’ şeklinde hitap etmeleri ilginç bir tablo oluşturdu. Denizgücü’nün şeref sayısını Ödemiş’in tempoyu düşürmesinin ardından bulduğunu söylememizde yarar var. Denizgücü oynadığı futbolla izleyenlere 'Tire’yi yenen takım bu mu?' dedirtti. Ödemiş ise hatalardan ders aldığını gösterdi. Çoğu zaman yedek soyunan Mahmut bu kez ilk on birde sahaya çıktı. Bornova Şehir Stadı’nın zeminin suni çim olmasının futbolcular için rahatlık olduğu belirtilirken, bazı taraftarlar Ödemiş Saraçoğlu Stadyumu’nun zemininin de suni çim olması gerektiğini vurguladılar.
İlk Yarı: Maçın ilk dakikalarında her iki taraf da rakibini yokladı. 11. dakikada Emrah’ın sağ çaprazdan vuruşu Ödemiş kalesinin solundan dışarı gitti. 18’de Ödemiş adına frikiği kullanan Ömer Pehlivan topu direk kaleye gönderdi. Kaleci İhsan son anda kornere tokatladı. 24’te Ödemiş aradığı golü kaptan Zafer ile buldu (0-1). Ödemiş gol öncesinde her an golü bulabileceğinin sinyallerini veriyordu. Golün 4 dakika sonrasında bu kez Ödemiş Bld. Spor’da Mahmut Dinç sahneye çıktı. Mahmut ceza yayı üzerinden kalenin sağ alt köşesine öyle güzel nişanladı ki topu; Denizgücü kalecisi İhsan’ın yapabileceği çok fazla bir şey yoktu. (0-2)
32’de Önder’in sola çıkardığı topta Ömer çaprazdan hızla ceza alanına girdi. Mutlak gol olması gereken pozisyonda Ömer topu kalecinin üzerine atınca Ödemiş üçüncü golden oldu. 36. dakikada maçın etkili isimlerinden Önder’in sol çaprazdan vuruşu üst direkten döndü. İlk yarıda başka gol olmadı.
İkinci Yarı: İkinci yarıda da etkili olan ekip Ödemiş’ti. Teknik patron Mahmut Arslan, ilk yarı sonunda Ersin’i kenarı almış ve oyuna tecrübeli isim Cengiz Alp’i sahaya sürmüştü. Baskıyı sürdüren Ödemiş sol kanattan bir serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Önder’in kale önüne yükselttiği topa şık bir kafa vuruşu ile yanıt veren Oktay takımının 3. golünü kaydetti (0-3).
Ödemiş 3. golün ardından oyunun temposunu düşürerek ikinci yarıda başka gol üretmedi. Denizgücü takımı ise 80’de Fırat ile tek golünü buldu.(1-3) Kalan 10 dakikada başka gol olmayınca Ödemiş 3 puanı hanesine yazdırdı.
Puanını 23’e çıkaran 'Efe', grupta Urla ve Alaçatı’nın 1 puan gerisinde yer alarak ilk yarıyı 4. olarak kapadı.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...