Salı, Aralık 18, 2007

GOP amatörlerinin sorunları


Rumeli TV Spor Müdürü Erol Eftekin, Gaziosmanpaşa'daki kulüplerin sorunlarını ayrıntılı bir yazıyla anlatıyor...

YAZI: EROL EFTEKİN
İstanbul’da Fatih ilçesinden sonra, 32 adet amatör kulüple en çok kulübe sahip ikinci ilçe olan Gaziosmanpaşa’daki amatör takımların en büyük sorunları öncelikli olarak kalıcı gelir elde edilebilmesi için Sosyal tesisleşmeye ihtiyaç ve idman yapacak saha.
Eğer takımlardan başarı bekleniyorsa mutlaka tesisleşmeye önem verilmelidir. Böylece yıllık giderlerin önemli bir bölümü tesisleşmeden elde edilebilir.
Bir söz vardır, ‘taşıma su ile değirmen dönmez’ diye. Eğer kulüpler tesisleşme adına hamlelerde bulunamaz ise maalesef başarıda buna paralel düşecektir. Bunun için yeni çıkan sponsorluk yasası iyice gözden geçirilip anlaşılmalı ve iş adamlarından bu tarz destekler alınmalıdır. Sponsorluk çerçevesinde iş adamlarımız spor kulüplerine verdiği destekleri yıllık giderlerinden düşmektedir. Amatör futbol federasyonumuzdan beklentimiz bu yasanın tanıtımı ile alakalı toplantılar düzenleyerek bu konu yöneticilere adeta ezberletilmelidir.

Gaziosmanpaşa’daki amatör takımların birbirleriyle ilişkileri nasıl?
İlçemizde faaliyet gösteren amatör takımlar arasında gözler görülür bir tatlı rekabet var gibi, bu da ilçe futbolseverine kaliteli maçlar izleme imkanı sağlıyor. Rekabetin olmadığı yerde başarı oranı ister istemez düşer. İlişkilere gelince, çok ciddi sorun olduğunu söyleyemem ama zaman zaman ilişkiler sadece sporcu transfer döneminde zedeleniyor Kulüp yöneticileri futbolcuların isteğine boyun eğmemeli. Eğer birlik ve beraberlik samimi olarak sağlanabilirse oldukça yüksek olan transfer ücretlerini daha aşağılara çekebiliriz. Ama el altından paralar, ‘aman duyulmasın’ mantığı ile verildiği sürece birlik ve beraberlik zor gibi görünüyor. Onun dışında ilişkilerde pek sorun yok gibi görünüyor.

Amatörlerin Belediyeden beklentileri nelerdir?
Amatör takımların belediyeden en büyük isteklerinin başında antrenman sahası, maçlara giderken araç ve malzeme yardımı. Gaziosmanpaşa Belediye’sinin birkaçı hariç, amatör takımlara gerektiği kadar destek vermediğini düşünmüyorum. Belediye başkanının yapılan etkinliklere katılım adına manevi destek olmaması da bir üzücü unsur.

Bu sezon liglerde yokuz
Süper Amatör ve 1. Amatör liglerine bir baktığımızda Sultançiftliğispor’un dışında kafaya oynayan takım göremiyoruz. Burada kulüplerimizin kadroları mı yetersiz yoksa tecrübe eksikliği mi var bilemiyoruz ama eğer bir hedef belirlemişseniz ve hedefinize ulaşmak istiyorsanız iyi bir ekip kurmak zorundasınız. Bu hedefe tabi ki sözle ulaşılmaz.

Bu sezon transferde geçen yıla nazaran ve sessiz bir seyir izlendi
Başarı isteyen kulüplere monte edilecek kişilerde aranması gereken en büyük özellik öncelikle kişilikli sporcular olmalarıdır. Özellikle futbolda ahde vefa yok. Bir ticaret gibi görmemiz gerektiğini anladık. Sporcu gelip işini yapacak, karşılığında anlaşmış olduğu ücreti alacak. Anlaşmaya uymayan kulüplere baktığımızda, bu kulüpler için başarı uzak görünüyor.

Gaziosmanpaşa Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği’nin adı var!..
Gaziosmanpaşa`daki kulüplerin sorunlarının giderilmesi başta olmak üzere daha bir çok konuda hizmet vermesi gereken Kulüpler Birliği`nin sadece adı var. Uzun yıllardır Gaziosmanpaşa kulüpleri için büyük ihtiyaç haline gelen Gaziosmanpaşa Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği geçtiğimiz yıl kurulmasına rağmen, bu zaman içerisinde hiçbir konuda varlık göstermemesinin yanında, üyelerin sadece bir iki kez bir araya gelmesi hayretle karşılanıyor.
Uzun bir süredir sessiz kalan Kulüpler Birliği’nin bu tutumu tepki toplamaya devam ederken, sporseverlerin kafasında ‘Birlik ne iş yapar? Asıl görevi nedir? Göstermelik mi kuruldu bu Birlik?’ gibilerinden sorular oluşmaya başladı. Tüzüğünde birçok maddesi olmasına karşın Gaziosmanpaşa Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği’nin hangi konularda hizmet vereceği tartışılmaya devam ediyor. Öte yandan Bazı kulüp yöneticileri yaptıkları açıklamada, “Gaziosmanpaşa’daki statlara sağlık görevlisi tahsis etme olayı sanıldığı kadar zor değil. Gidilir bir özel hastaneye, her hafta Cumartesi-Pazar günleri için bir anlaşma yapılır, her stada bir sağlık görevlisi görevlendirilir. Bu işi yapacak olanda Kulüpler Birliği’dir. Devlet statlarımıza ambulans ve sağlık görevlisi tahsis edemiyorsa, Kulüpler Birliği olarak madem ki bir araya gelindi, amatörce de olsa mücadele ediyoruz. Futbolcularımızın sağlığı için bu işin yapılması gerekir” denildi

Tüm kulüplerimizde gerek başkanlık gerekse yöneticilik yapan arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum.
Gelin birlik olalım, birlikten güç doğar, kuvvet doğar. Dışarıdan alınan sözleri dikkate almayarak güç birliği içinde mücadelemizi sürdürelim. Samimi olalım asla yapmacık olmayalım…

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...