Salı, Aralık 18, 2007

Editörden

Uzun bir aranın ardından merhabalar amatör futbol severler,
Sizlerin desteğiyle blog sitemiz gün geçtikçe büyüyor. Daha önce de yazmış olabilirim, bu blog 2006 yılında, sadece terfi maçlarının sonuçlarını toplamak ve yayınlama amacıyla kurulmuş., arada benim gittiğim 3. Lig maçlarının izlenimlerini yazdığım basit bir siteydi. Daha sonra sevgili Benan Diker'in katkılarıyla olay biraz daha gelişti.
Şu anda haberleri, yazıları, fotoğrafları ve istatiktikleriyle bize destek veren birçok amatör futbolsever var, hepsine tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Bu yazıyı kaleme almamın amaçlarından biri de bazı konulara açıklık getirmek. Bildiğiniz gibi haberlerimizin altına yorum yapılabiliyor. Bazı yorumlar, haberlerin tarafsız yazılmadığı yönünde. Misal bir maçta 'A takımı bastırdı' yazmışız ancak ziyaretçimiz yorumunda 'Olur mu yahu, B takımı ikinci yarı tek kale oynadı' diyor. Ya da 'o maçta olay çıktı niye yazmadınız?' deniyor.
Sık sık üzerinde durduğum konu, bu sitedeki haber akışı, amatör futbolseverlerin bize gönderdikleriyle sağlanıyor. Haber gönderenler arasında kulüplerin yöneticileri, futbolcuları ve taraftarları da var. Her ne kadar bize haber gönderen herkes, sitemizin yayın prensiplerini bilse dahi ister istemez, insanlık hali, olayları kendi çerçevesinden görebiliyor.
Sitemizdeki hemen hemen tüm haberlerde isim ve kaynak gösteriyoruz. Bunun bir nedeni emeğe saygı göstermek, kul hakkı yememek, diğeri de yazıdaki öznel ifadelerin o kaynağa ait olduğunu belirtmek. Sitemize destek olan kulüplerin bize geçtiği haberler, genelde kendi siteleri için yazılmış kopyalar oluyor. Biz o haberleri alıyor, kendi sitemizde yayınlanacak objektif formata sokuyoruz (Bu nedenle haberlerimizde 'takımımız' diye bir ibare göremezsiniz).
Bu nedenle değerli ziyaretçilerimizden bu gibi konularda biraz hoşgörü bekliyoruz. Haberlerimizin genelde, o maçtaki kulüplerden birinden geldiğini unutmayalım. Ben yine, bize her haftasonu değerli vakitlerinden artırarak haber gönderen tüm kulüplerimize teşekkür ediyorum. Eğer sizin de kulübünüzün haberinin yayınlanmasını istiyorsanız, efkanbucak@yahoo.com adresine haberlerinizi gönderebilirsiniz.

Sitemizde amaç 'olabildiğince çok haber'den ziyade 'olabildiğince kaliteli' haber. Buradaki her haber titiz bir editasyondan geçmekte. Başka sitelerden kaynak gösterdiğimiz haberler bile, asıl metniyle aynı değil, tarafımızca değiştirilmekte, kendi formatımıza uygun hale getirilmekte (Nasılsa bu sitenin haberi değil diyip, bizden kopyalayıp kaynak vermemek hiç etik değil. İsteyen orjinal kaynağından alabilir o haberleri!!). Bu nedenle yayınladığımız her haber ve yazının, Yerel Futbol Sitesi'ne ait olduğunun gururla altını çizmek istiyorum. Yani aynı haberi başka bir yerde gördüyseniz, o mutlaka bizim haberimizdir (en azından bizim versiyonumuzdur.)

Bu arada Sitemize haber desteği sağlayan, görüş ve öneri maillerini eksik etmeyen ve sitemizi ziyaret eden herkese tekrardan teşekkür ederek sözlerimi noktalamak istiyorum.

Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.