Pazar, Aralık 30, 2007

Ümraniyespor zor da olsa galip


HABER-FOTO: EFKAN BUCAK
İstanbul Süper Amatör Küme 6. Grup’ta Ümraniyespor, Beşyüzevlerspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etti. Üçüncü Lig tecrübesi olan iki ekibin mücadelesinde zaman zaman tempolu bir futbol vardı. Tribünlerdeki az sayıda futbolsever özellikle ikinci yarının son 20 dakikasında güzel bir futbol sergiledi.
Ferit Büyükturgay’ın teknik direktörlüğe gelmesinden sonra çıkışa geçen Beşyüzevlerspor, güçlü rakibi karşısında son derece başarılı bir futbol oynadı. Pres yapan, alan daraltan Yeşil-Beyazlılar rakibine fazla gol fırsatı şansı vermese de kendisi de en fazla 2-3 çok ciddi fırsat yakalayabildi.
Ümraniyespor için, geçen sezon İstanbul şampiyonu olup 3. Lig biletini terfilerin finalinde son dakikada kaçıran Beylikdüzüspor’un kırmızı formalı hali desek hiç yanlış olmaz. O kadrodan teknik direktör Şenol Demir, savunmada Ömer ve Mustafa Avcı, orta sahada Ahmet Yeşiltaş, ileride Burak gibi son derece kilit isimler hep o takımdan.
Ümraniyespor, Beşyüzevler önünde zaman zaman vasatı aşamadı. Eyüpspor ve Zeytinburnuspor’da profesyonel top oynayan Ahmet Yeşiltaş bu takım için gerçekten büyük şans. Teknik olmasının yanı sıra çok hırslı. Bazı konularda Gheorge Hagi’ye çok benziyor. Ancak o da Hagi gibi hırçın, ancak yeri geldiğinde hakemleri baskı altına alabiliyor. Yalnız maç boyunca kendi sol bekleri Mustafa Avcı’ya fırça atıp durdu. 10 numara Burak ise çok hızlı ve çok tehlikeli bir isim. Çok çabuk pozisyona giriyor. Zaten maçın tek golünü 75’te serbest vuruştan Burak kaydetti.
Serbest vuruş pozisyonu öncesi Beşyüzevler cephesi çok itiraz etti. İçlerine doğmuş demek ki, tartışmalı pozisyon sonrası Burak topa mükemmel vurdu ve skoru belirledi: 0-1.
Orta hakem zaman zaman oyunun hakimiyetini kaybederken özellikle son dakikalar çok gergin geçti. Özellikle 85’te tansiyon iyice arttı. Ani gelişen Ümraniye atağında Beşyüzevlerspor’dan Cem, Hüseyin’e kasti girdi. Hüseyin yerde kıvranırken Beşyüzevlerli iki futbolcu onun başına giderek ‘Kalk hiçbir şey yok’ demeye başladılar, bu anda Ümraniyespor Teknik Direktörü Şenol Demir o noktaya doğru yönelerek Beşyüzevlersporlu futbolculara söylendi. Beşyüzevler Teknik Direktörü Ferit Büyükturgay da Şenol Demir’e doğru bir şeyler söyledi. Bu arada, zaten maç öncesi hakeme sık sık veryansıne den Büyükturgay, hakem tarafından oyundan atıldı. Ancak tecrübeli çalıştırıcı tepkisinin hakeme değil, Ümraniyesporlu meslektaşına olduğunu söyleyince hakem ilginç bir şekilde kararını geri aldı. Bu esnada hakem gözlemcisi de Ümraniyespor Teknik Heyetini hatalı bulduğunu söyleyip Şenol hocayı uyardı. Tabi bu arada tribünler de gerildi.
Ancak sonra tatlıya bağlandı. Maç da 0-1 biterken, iki takım soyunma odalarına centilmenlik içinde gitti, her şey sahada kaldı.
Maç sonrası görüşlerini aldığımız Beşyüzevlerspor Genel Kaptanı Yılmaz Gülşen genç bir takım olduklarını, asıl hedeflerinin gelecek sezon başarı elde etmek olduğunu, bu sezonu orta sıralarda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

STAT: Karadeniz
HAKEMLER: Özer Bektaş, Gökhan Penezoğlu, Önder Mazlum
BEŞYÜZEVLERSPOR: Hakan Çolak **, Oktay **, Umut Yalçın **, Cem **, Umut Gökçepınar **, Hakan Koç ***, Yusuf ** (Serkan 85), Özgür *** (Mustafa 72 **), Yakup ** (Gürkan 75 **), Şerif **, Ergin **
TEKNİK DİREKTÖR: Ferit Büyükturgay
ÜMRANİYESPOR: Kıvanç **, Ömer ***, Mustafa Avcı ***, Turgay **, Evrami **, Cem Demir **, Mustafa Alınmaz **, Ahmet Yeşiltaş **, Ömer **, Burak *** (Orhan 90), Kaan ** (Hüseyin 46 **)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Demir
GOL: Burak (75)
SARI KARTLAR: Ergin (35), Cem (80), Adem (85, kulübede gördü) / Burak (10), Cem Demir (40), Evrami (65), Mustafa Alınmaz (69)
Bu karşılaşmanın önemli pozisyonlarını, golünü, maç öncesi ve sonrası röportajlarını, perşembe günü Rumeli TV'de 20.00'de başlayacak olan Mehmet Çelik'le Spor Penceresi programında izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu

Play-off maçını kazanarak tarihinde ilk kez İstanbul Süper Amatör Lig'e yükselen Cevizlispor'da kaptan Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu.