Cuma, Aralık 14, 2007

Bir futbolcunun sitemi

Yerel Futbol Sitesi olarak amacımız, amatör futboldaki bilgi akışını hızlandırma ve artırmanın yanısıra amatör kulüp ve sporcuların sorunlarını duyurmak. (Ayrıca mümkün olduğunca salı günleri Radikal'deki köşemde bazen bu konulara değiniyorum).
Amatör futbolun başlıca sorunları sağlık malzemelerinin ve personelinin eksikliği, sponsor, maç ve antrenman sahası ile malzeme. Her ne kadar amatör futbol gönüllüleri ve yerel yönetimler destek olmaya çalışsa da açık halen çok fazla.
Son olarak İstanbul Süper Amatör Küme'de top koşturan bir kardeşimizden bir e-mail aldım. Amatör futbolun sorunlarını yansıtan bu mailden alıntı yapmak istiyorum:

"Sağlık, sponsor, saha, malzeme bugün amatör futbolun başlıca sorunları. Ben kendi takımım için örnek verecek olursam... Sahamız yok, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde antreman yapıyoruz. Burada Şişli'nin pekçok kulübü çalısıyor. Kendi sahamız vardı, şimdi yerine gökdelen dikiliyor. O saha yıkılmadan önce orada gençlerimiz futbol oynuyor, hanımlarımız teyzelerimiz sabahları spor yapıyorlardı. Belki bunu kalkıp kimse sormadı yada soramadı, ben bunu sormak istiyorum sizin aracılığınızla. İnşallah gerekli yerlere ulaşır. Gençlerimizin spor yapmak yerine sokaklarda uyuşturucu kullanmaları bu ülkenin yöneticilerinin hoşuna mı gidiyor? Daha bunun gibi birçok örnek sayabiliriz. O sahalarda nice futbolcuların yetiştiği veya yetişecek olanlar bu insanları bağlamıyor mu? Sonra da hayıflanıyorlar Türk futbolu niye ilerlemiyor diye... Ben de onlara soruyorum, NASIL İLERLESİN ?"

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...