Pazartesi, Aralık 31, 2007

İstanbul SAL'da bu hafta



İstanbul Süper Amatör Küme'ye şöyle bir bakalım...

1. Grup: Hasköy-Zara Ekinli: 1-2, Tepebağ Kültür-Beylikdüzü: 1-4, İstinye-Sultanbeyli Bld: 0-0, Kağıthane-Bostancı: 3-1, Tozkoparan-Pazariçi Köprülü: 0-2, Tuzla-Mustafakemalpaşa: 2-1.

Terfileri zaten fiiline garantileyen Beylikdüzü ve Tuzla, artık yavaş yavaş resmen garantilemeye de gidiyor. Sultanbeyli’nin İstinye’ye takılması onlar için hoş bir sürpriz oldu. Sultanbeyli ilginç ilginç puanlar kaybetmese belki halen zirve mücadelesinde olabilirdi. Bu hafta alkışlar Pazariçi Köprülü’ye gidiyor: Kritik maçta Tozkoparan’ı hem de deplasmanda devirerek kümede kalma yolunda önemli bir adım attılar. Daha önce de Mustafakemalpaşa’yı yenmişlerdi zaten.


2. Grup: Bakırköy-Yenibosna: 3-1, Kentyıldız: 0-5, Kuştepe-Batı Trakya: 0-2, Albayrak-Kulaksız Ok: 4-0, Haliç-Selimiye: 1-3, Anadolu Hisarı-Küçükpazar: 0-5.

İstanbul SAL’da zirve heyecanının maksimum olduğu gruba geçelim… Bu hafta zirvedeki dörtlünün kaybı yok. Lider Bakırköy ritmini bulmuş görünüyor. Güzelce halen ikinci ancak Küçükpazar ve Batı Trakya iyi bastırıyor. Küçükpazar’ın müthiş deparına dikkat… Herhalde önceki hafta Selimiye’ye kaybettikleri iki puan için halen üzülüyorlardır. Dipte haftanın karlısı: Selimiye. Haliç deplasmanında son derece kritik bir galibiyet aldılar. Bu arada geçen sene terfilere katılan Yenibosna için az da olsa tehlike çanları çalmaya başladı.

3. Grup: Silivri-Büyükçekmece: 2-1, Mecidiyeköy-Çengelköy: 0-1, Dikilitaş-Çıksalın: 1-1, Kaynarca-Dudullu: 1-2, Sakarya İMÇ-Paşabahçe: 0-3 (hükmen), Kadırga-İFA: 1-0.

Hadımköy Süper Amatör’ün Fenerbahçe’siyle Silivrispor sanırım Beşiktaş’ı olur. Bu kadar sorun yaşadılar, o kadar adam gönderip getirdiler, yönetim bazında sorunları oldu ama liderler! Geçen sene ‘Los Galacticos’ tadında gittikleri terfi maçlarından süklüm püklüm dönmüşlerdi, bu sene o taraflarda çok can yakabilirler, söylemesi. Silivri’ye 2-1 yenilen Büyükçekmece ilk yenilgisini aldı ve bu da ikinciliğe düşmelerine yetti. Küçükçekmece’nin büyük olasıklıkla düşeceği 3. Lig’deki ‘çekmece kontenjanını’ doldurabilirler mi? Göreceğiz. Sakarya İMÇ’nin nefesi buraya kadarmış, ligden çekildiler, zaten ta ligin başında belliydi böyle olacağı, inşallah seneye 1. Amatör’de sahada görürüz onları. Diğer düşecek takım Mecidiyeköy, Çengelköy’e yenildi ancak rakibi için ‘averaj takımı’ olmadı, Çengelköy halen ekside! Kaynarca’nın müthiş düşüşüne dikkat. Geçen sezon sonlarda yırtmışlardı, bu sene cepten yiyorlar. Gerçi bu hafta Dudulu önünde puan almaları işten bile değildi ancak rakiplerine 90+2’de teslim oldular. Dudulu ise ‘yarışta ben de varım’ dedi.

4. Grup: Bayrampaşa-Hadımköy: 1-1, Feriköy-Okmeydanı: 3-0, Levent-Sinop: 5-0, Alibey-Sultantepe: 0-1, Dolayoba-Karadeniz: 1-0, Boğazköy-Tophane Tayfun: 1-1.
Beylikdüzü ve Ümraniye’yle birlikte ligin puantajda en iyisi Hadımköy, zorlu Bayrampaşa deplasmanından bir puanla döndü ve takipçisiyle arasındaki puan farkını korudu. Kendi liginde ‘perfect çekenleri’ doğrudan 3. Lig’e almadıklarına ve lig de uzun bir maraton olduğuna Yeşil-Siyahlılar’ın kaybı yok, kazancı var. Şu noktada eksiklerini görmeleri için büyük bir şans. Cepten yiyenler kategorisinin bir diğer takımı Silivri Alibeyspor. Bu hafta da Sultantepe’nin derdine derman oldular. Üsküdarlılar, boş takım olmadıklarını zaten Hadımköy önünde göstermişlerdi. Levent, Bayrampaşa’nın puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirirken, İstanbul Sinop en ağır yenilgilerinden birini aldı. Üsttekilerden habire fark yiyen Tophane Tayfun kaç sezondur Süper Lig’de nasıl tutunduğunun cevabını bu hafta verdi: Lacivert-Beyazlıların alt sıralardaki rakiplerine karşı önemli başarıları var. Zorlu Boğazköy deplasmanında çok önemli bir puan alarak umutlarını korudular.

5. Grup: Kavacık-Ayazağa: 1-4, Galata-Çekmeköy: 0-2, Ortaköy-Yeşil Esenyurt: 5-1, Esenler Öz Yavuzselim-Bağlarbaşı: 2-1, İdealtepe-Vefa: 1-1, Yıldıztabya (bay)

Hayallerinde 3. Lig gören Ayazağaspor’un, Kavacık’ın toprak sahasında gerçeğe dönmesi için önce gol yiyip sonra rakibin 10 kişi kalması gerekti. Ancak oyun disiplininden kopmamaları takdire şayan. Forvette Ersan’a dikkat çekmek gerek, bu haftayı da boş geçmedi. Tarihi Galata Kulübü bu hafta zirveyi Çekmeköy’e yenilerek Ayazağa'ya devretti. 2001’den bu yana terfileri göremeyen Çekmeköy (o sene 1. turun finalinde Kocaeli Suadiye’ye uzatmalarda 2-1 yenilmişlerdi) bu kritik galibiyetle epey umutlandı. Anadolu yakası temsilcisinin şimdiye kadar zirveden uzak kalmasının nedeni ilginç puan kayıpları. Vefa da Çekmeköy gibi zirveye ortak olabilirdi ancak onlar İdealtepe’ye bu sezonun ilk beraberliğini hediye etmeyi tercih etti. 13 maçta 14 golle ligin en az gol atan takımlarından biriler ancak damlaya damlaya göl olur hesabı, inatla mücadelelerini sürdürüyorlar. Haftanın alkışı Esenler ‘Öz’ Yavuzselim’e (Bu 'Öz' olayını da bu sene eklediler). Bağlarbaşı’nı 2-1 yenerek düşme hattından çıktılar, her ne kadar artık Bağlarbaşı iyice kendisini bırakmış olsa bile!

6. Grup: Beşyüzevler-Ümraniye: 0-1, İncirli-Taksim: 1-2, Yeniköy-Balkan Yeşilbağlar: 4-2, Gürpınar-Gülsuyu: 3-0, Bayrampaşa Tuna-Beyoğlu Yeniçarşı: 0-0, Kocasinan (bay).

Bu grubun ‘üç büyüğü’ yine kazanırken, ikisi oldukça zorlandı. Ümraniye, genç ve inatçı Beşyüzevler karşısında sabrının ve disiplinli oyununun karşılığını serbest vuruştan gelen golle aldı. Büyük takım olmanın anahtarı da bu değil mi? Ne kadar zorlanırsan zorlan, asla disiplinden kopma, şansı buldun mu golü at! Bu sene terfilerde uzatma veya penaltılara kalsa bile bu ‘çelik sinirli’ takım kolay kolay yenilmez. Balkan Yeşilbağlar, ilk kez zirvedeki bir rakibine skor olarak bu kadar yaklaştı ancak Yeniköy’ü aşamadılar. Şükrü Kıroğlu farkını gösteriyor: Gürpınar yine galip. Süper Amatör’ün ilk senesinde Yeşilova Esnafspor ve Yenibosnaspor’un yardımlarıyla (performans anlamında) Avcılar’ı geçip ligde kalabilen Yeşil-Beyazlılar terfiler için inatçı. Ancak üstteki rakiplerinden puan almalılar. Hafta, Beyoğluluların haftasıydı. Taksim, güçlü İncirli’yi deplasmanda geçerken Yeniçarşı da Tuna’yı boğulmadan geçmeyi bildi.

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.