Salı, Aralık 25, 2007

Kocaeli'de haftaya bakış

Derince Belediyespor Süper Amatör A Grubu'nda uzak ara lider durumda. (Foto: Özgür Kocaeli)

HABER: EFKAN BUCAK
Kocaeli Süper Amatör Küme'de ilk kademenin bitmesine yalnızca 4 hafta kaldı. Geçtiğimiz cumartesi-pazar 14. hafta maçları oynandı.
Kocaeli Süper Amatör Küme A Grubu'nda lider Derince Belediyespor, deplasmanda İhsaniye Doğanspor'u yenerek, en yakın takipçisi Hereke Yıldızspor'un 11 puan önünde zirve keyfini sürdürdü. Bu iki takımı Darıca Kalespor ve Değirmenderespor izliyor.
Bu grupta son sırada yer alan TEK Spor, Değirmenderespor'a 8-1 yenilerek küme düşmeyi garantiledi. Uzun yıllar Kocaeli futbolunun ağır toplarından olan, defalarca terfi maçlarına katılan ve görece başarılı sonuçlar alan TEK Spor, özelleştirmenin ardından bir türlü darboğazdan çıkamadı. İki takımın düşeceği bu grupta, düşücek diğer takım büyük olasılık Çayırova Belediyespor olacak zira Çayırova ile üstündeki Kağıtspor ile altı puan var. Çayırova bu hafta sahasında Mustafapaşa ile golsüz berabere kalarak kendini tüketti.

B Grubu ise son derece heyecanlı. İlk üç dışında tüm takımların düşme tehlikesi var. Lider Köseköy Belediyespor, Yuvacık Belediyespor'u 4-2 yenerek rakibini son sıraya itti. Terfilerin gediklileri Alikahya ve Suadiye'nin de play-off'a kalması kesin gibi. Tek takımın düşeceği bu grupta Bahçecik, Tavşanlı, Yuvacık, Şekerpınar ve Arslanbey Özyapı son sırada olmamak için büyük bir mücadele içerisinde.

1. Amatör Küme'de ise bitime dört hafta kala ilk şampiyon Yavuzspor oldu. A Grubu'nda yer alan Derince ekibi bu hafta Uzuntarla'yı 6-2 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Uzuntarla ilk iki yolunda büyük yara alırken, ikinci sıradaki Çubuklu'nun altı puan gerisinde kaldılar.

B Grubu'nda Yeniköy 36 puanla lider, Dilovası 32 puanla ikinci. Bu iki takım Süper Lig'e yükselmeye daha yakın zira üçüncü Sarımeşe'nin 28 puanı var. Bu hafta zirveyi yakından ilgilendiren maçta Yeniköy, Dilovası'nı sahasında 4-1 yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

C Grubu'da Karadeniz Çayspor 35 puanla lider ve bir aksilik olmazsa seneye Süper Lig'deler. İkinci takım Uzunçiftlik (28), Çenesuyu Plajyolu (27) veya Körfez Hereke'den (25) biri olacak.

D Grubu'nda üç takımın iddiası var: Kandıra Gençlerbirliği (36), Gebze Beylikbağı (34) ve Maşukiye (31). Üç takım da bu hafta maçlarını kazandı.

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...