Cuma, Haziran 07, 2013

'Onurlu duruşumdan taviz vermedim'

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Karasuspor’un üçüncü kez başına getirilen teknik direktör Selami Tarhan çarpıcı açıklamalara imza attı.



Tarhan, Sakarya'da çalıştırdığı hiçbir takımda sezonu tamamlayamamasıyla ilgili olarak, "“Evet doğrudur Sakarya’da çalıştığım kulüplerde sezon bitiremedim. Yegane nedenim onurlu ve dik duruşumdandır" dedi.


Tarhan Karasuspor’daki ilk sezonunu şöyle anlattı: “2006-2007 futbol sezonunda sevgili Mehmet Yorulmaz’ın işlerinin yoğunluğu nedeni ile ayrılmasının ardından sonra, yine aynı sezonun 2nci devresinde görev aldım. Sezon sonuna kadar devam ettim. Aynı sezon Valilik kupasını almanın morali ile 3.Lige yükselme terfi maçlarına katıldık. Büyük ekonomik sıkıntılara rağmen , İnegöl’de yapılan teri maçlarına gittim. Kocaeli Körfez Belediyespor’a yenilerek Karasu’ya döndük. Bu sezon 2. yarıya geldikten sonra çok büyük ekonomik sıkıntılar yaşadık. Buna rağmen futbolcu kardeşlerimi ikna edip , İnegöl’e gittik. Burada da başarısızlığımız söz konusu değil ve malumdur ki o günkü Karasuspor’un Başkanının başına müessif bir olay neticesinde , yönetim değişikliği oldu."



"Küfür ve yumruk"
Tecrübeli teknik adam Karasu’daki 2. sezonumda ise şunları söyledi: "2007-2008 sezonunda ise yeni seçilen yönetim tekrar benim ile çalışmak isteyince bende bu görevi kabul ettim. Bir yıl önce yarım sezon çalıştığım futbolcu arkadaşlarımızdan tamamen yollarımızı ayırıp, (kısacası miras yedi olmamak için) tamamen kadro değişikliğine gittim. Bana göre çok da başarılı oldum ve 2007-2008 futbol sezonunun ilk devresinin son maçına kadar Ligi namağlup götürürken , bir futbolcu kardeşimizi ilk 11'de oynatmadım diye bir yönetici bana ağza alınmayacak sinkaf cümleleri kullandı, “Neden oynatmıyorsun “diye hatta çok affedersiniz beni yumruklamaya bile kalktı, O yöneticimiz. İşte bu yüzdendir ki Karasupor’dan ayrıldım. Ancak ; asla getirdiğim futbolcuları ayartma gibi bir söz konusu olmadı, her ne kadar o zaman arkamdan konuşsalar bile. Kısacası her şeye rağmen , geçmişte Karasuspor'da başarılı olduğuma inanıyorum."


Akyazı’da ne oldu?
"As Akyazıspor maceram ise çok değişik boyutlarda inanın" diyen Selami Tarhan ; “Her şey çok güzel giderken , tam Play-Offları lig 2ncisi olarak tamamlarken , Tekspor maçında almış olduğumuz 2-2 beraberlik sonrası , yine orada Genel kaptan olarak görev yapan bir yöneticimiz , maç sonunda soyunma odasına gelerek çok galiz küfürler karşısında , onurlu duruşumu sergiledim ve o kulüpten de ayrıldım. 16 yıl profesyonel futbol oynamış biri olarak ve Antrenörlük yaşamımda da hep dik duruşumla , kendime başarıyı prensip edinmiş biri olarak , o kulüpte çalışmam imkansız oldu. Kısacası , hep bu ayrılışlarımın arkasından yalan yanlış konuşuldu. Bende prensip olarak konuşmadığımdan dolayı , futbol severler beni hep yarım sezonluk Antrenör gözü ile baktılar. Doğrusu bu söylemleri hak ettiğimi düşünmüyorum" dedi.


"Kocaali’ye müsaade yok"
"Sakarya Amatör futbolun da son maceram ise ; geçtiğimiz sezonda yani 2012-2013 futbol sezonunda , Kocaalispor ile anlaştım" diyerek sözlerine başlayan Tarhan; “Asla işin para yönü ile hiç ilgilenmedim. Ne var ki kuracağım futbolcu kadrosunun , yani futbol emekçisi kardeşlerimin parasal bir problem yaşamaması için , ilk önce onların adına anlaşırım. Yine prensibimdir , oynayacak olan futbolcu kardeşlerimin yemek , barınma ve en iyi şekilde Lige hazırlanabilmeleri için antrenman koşullarını konuşurum. Bunlar yerine geldiği sürece , asla problem yaşamam. Ancak , Kocaalispor’da bile maalesef ne verilen sözler yerine getirildi. Ne de verilen vaatler. Her şeye rağmen ben 5 maç boyunca bekledim. Buna rağmen bazı yöneticiler , son çıktığım maçta sadece 4 futbolcuya para vermeye kalkınca, ben buna müsaade etmeyeceğimi söyledim. Hal böyle olunca , O yöneticimiz ; 4 futbolcuya para vereceğini iddia edince , ben de görevi bırakmak zorunda kaldım” şeklinde konuştu.


HABER: AHMET ŞEN / SAKARYA YENİGÜN GAZETESİ

2 yorum:

Uğur Türker dedi ki...

Adam..

Laz dedi ki...

Senin gibi hocalar pek cok az bulunur bazı hocalarda senin gösterdigin dik duruşun yuzde 5 ını gosterseler hep ben dusuncesı ... Basarılarının devamını dilerim ...

Sultangazi ve Dikilitaş play-off oynayacak

İstanbul SAL Klasman'da normal sezon sona erdi.