Cuma, Haziran 17, 2016

Oh be sonunda bitti: 2. Amatör'de sezona bakış


İstanbul 2. Amatör Lig'de 2016 sezonun 'sonunda' bitti. Daha ilk haftadan çekilmelerin yaşandığı, çoğu kulübün imkansızlıktan, iddiasızlıktan yahut bazen keyfe keder maçlara çıkmadığı, Bazı maçların yarım saat veya 1 saat oynatıldığı, artık yokluktan 2005'lilerin sahaya çıkarıldığı, buna yaz sıcağı ve Ramazan da eklenince bezginliğin iyice arttığı 2. Amatör Lig'i tamamladık.

Ligin son haftası hafta içine verilince ortaya hiç de hoş bir tablo çıkmadı: 

- Son hafta tam 41 maç hükmen sona erdi.

- 1, 5 ve 11. gruplarda sadece birer maç oynandı.

- Üç maça iki ekip de çıkmadı.

- En istikrarlı gruplar 10 ve 16. gruplar oldu. Özellikle 10. Grup'ta son haftaya kadar tüm takımlar her ne olursa olsun maçlara çıkarak büyük takdir topladı. Son hafta Haznedar Çetinkayaspor sürpriz şekilde sahaya çıkmayınca grubunda fire veren tek ekip oldu. 16. Grup'ta da tek fire, daha önce çekilen Yenidünyaspor oldu.

- Sayısını resmi olarak tutamadık ancak son haftalarda birçok ekip sahaya 11'den az futbolcuyla çıktı. Sezonun büyük kısmında çoğu ekip esamiye yazacak 18 kişi bulamadı.

- 6 ve 8. gruplarda dörder takım çekildi ve bu gruplar en çok hükmenlerin yaşandığı gruplar oldu. Bu grupta kalan takımlar neredeyse iki haftada bir hükmen galip geldi.

- 4. Grup'ta Barışspor, 11. Grup'ta 1453 Fatih Gençlik'in haftalar önce çekilmelerine rağmen, biriktirdikleri puanlarla çekilmeyen rakiplerinin üstünde ligi tamamlamaları sezonun ilginçliklerindendi.

- 4. Grup'ta Güzeltepespor, 6. Grup'ta Emniyettepespor, 10. Grup'ta Gençlergücü ve 13. Grup'ta Kozyatağı İdman Yurdu sonuncu olsalar da son haftaya kadar maçlara çıkarak alkışı hak ettiler. Kozyatağı ve Gençlergücü 11'er puanla en başarılı sonuncular oldular.

- Puanı silinen birçok ekip vardı. En çarpıcı olanıysa Silivri ekibi Büyük Çavuşluspor'un sezonu 9 ceza puanıyla bitirmesi oldu. Sarı-Siyahlılar ligi -9 puanla bitirerek dünya futbol tarihine geçme yolunda büyük adım attılar. 
TEM Terkos, Öz Şişli, Sadabadspor, Sarıgöl Birlik, Büyük Ümitler, Erenköy Acar takımlarının da çeşitli nedenlerle 6'şar puanları silindi.

- Gürselspor, Esenler Turgutreisspor, Filizspor, Çağrım Marmara, Öz Esatpaşa hiç maç yapmadan çekildiler.

- Yıllar sonra lige katılan Haydarspor 50 puanla sezonun en çok puan toplayan ekibi oldu. Haydarspor'la beraber Kemahspor, Bahçelievlerspor, Pınarspor, İstanbul Trabzonspor sezonu namağlup şampiyon tamamladı. Haydarspor 92 golle bu alanda da birinci olurken ikinci 91 golle Pınarspor oldu.

- 8. Grup'ta Kilyosspor hiçbir maçını kaybetmese de Gümüşdere maçında esami listesinde genç oyuncu bulundurmadığı için kurallar gereği kazandığı maçı hükmen 3-0 kaybetti ve bu da Sarıyer ekibinin tek yenilgisi olarak kayıtlara geçti.

- Ligden çekilenler sayesinde 2. Amatör Lig'de lige son haftaya kadar devam edip de maç kazanamayan hiç takım yok! En mütevazı ekipler bile sahaya çıkmayan rakipleri sayesinde hanelerine 3 puan yazdırdılar.

- En çok gol yiyen ekip 96 golle Güzeltepespor oldu ama yukarıda açıkladığımız gibi Eyüp temsilcisi son haftaya kadar centilmence sahaya çıkmaya devam etti ve alkışı hak etti. Bu arada Güzeltepe'nin 31 golle kendi grubundaki iki takımdan daha fazla gol attığını da kenara yazmak gerek.

HABER: EFKAN BUCAK

* Not: 'Oh be sonunda bitti' bizim düşüncemiz değil, ancak görülen o ki ligin bünyesindeki pekçok kişinin ortak fikri... Yerel Futbol olaral, yaş sınırlamasının olmadığı, manevi hazla oynayan futbolcu sayısının diğer liglere göre fazla olduğu 2. Amatör Lig'i çok önemsiyor ve ortaya çıkan tabloya üzülüyoruz. En azından ben üzülüyorum... Seneye daha ciddi bir lig için TFF İstanbul İl Temsilciliği'nin gerekli adımlara atmasını bir futbolsever olarak temenni ediyorum.

puan tablolarını görmek için tıklayın

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...