Çarşamba, Haziran 29, 2016

Kadın Milletvekili'nden amatöre destek


CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, TBMM'inde amatör spor kulüplerinin önemini ve aynı zamanda sorunlarını dile getirerek ender görülen bir olaya imza attı.

Sayın Milletvekili Didem Engin yaptığı konuşmasında "Amatör spor kulüpleri, ülkemizde sporun gelişmesi, genç yeteneklerimizin kendilerini geliştirebilmeleri ve çocuklarımızın, gençlerimizin spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları açısından son derece önemli bir role sahip.

Fakat kısıtlı bütçelerle ayakta kalmaya çalışan amatör spor kulüplerinin, tesis ve altyapı yetersizliği, spor malzemesi eksikliği, sağlık hizmetlerine erişim ve eğitim ihtiyaçları gibi önemli sorunları var. Özellikle İstanbul’da bu anlamda önemli eksiklikler var.

Engelli spor kulüplerimiz de dahil olmak üzere, amatör spor kulüplerimize gerekli destekleri sunabilmeli, modern standartlarda spor faaliyetleri gerçekleştirebilmelerini sağlayacak tesis ve altyapı sorunlarını çözebilmeliyiz.

Bu konu partiler üstü ele almamız gereken bir konu ve katkı sağlamak hepimizin görevi. Yerel yönetimlerin de amatör spor kulüpleri arasında ayrım yapmadan ve spora siyasi bir bakış açısıyla bakmadan destek olmaları gerektiğini de ifade etmek istiyorum"dedi.

HABER:MELİH ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.