Salı, Nisan 17, 2012

Tuzlasporlu Ertuğrul: Dostluk, birliktelik ve inanç, bizi BAL’a taşıdı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda Play-Off maçlarında mağlubiyet görmeden, lider olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Tuzlaspor’da kaleci Ertuğrul İlyasoğlu, sezon başında geldiği mavi-beyazlılarda 36 maçın 33'ünde forma giyerek kalesinde sadece 15 gol gördü. Böylece genel toplamda ligin en az gol yiyen kalecisi olarak dikkatleri üzerine çeken yetenekli kaleci, takımının Bölgesel Amatör Lige yükselmesinde önemli bir paya sahip oldu. Yerel Futbol Sitesine bir demeç veren başarılı kaleci, Tuzlaspor’un Bölgesel Amatör Lig'de de başarılı olacağına inandığını belirterek; “Takım içindeki arkadaşlık sayesinde bu başarımızı devam ettireceğiz.” dedi.

Ben hep şöyle söylerim; “3 tane dostunuz olsun, bunlardan birisi kaleci, birisi kaportacı, bir diğeri de mümkünse muhasebeci olsun. Şimdi ise şöyle söylüyorum, “şayet iddialı bir takım kuracaksınız, atanınız ve tutanınız mutlaka iyi olsun."

Size başarılı bir kaleciyi, yetenekli bir oyuncuyu, vefalı ve iyi bir evladı, her şeyden de önemlisi sportmen bir kaleciyi takdim edeceğim. İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu’nda önemli bir başarı sağlayarak, 15 iyi takımın arasından lider olarak Bölgesel Amatör Lige yükselen ve 3. hafta kaleci Ünal’dan devraldığı formayı sezon sonuna kadar sırtından çıkartmayan Mustafa Ertuğrul İlyasoğlu’nu kısaca anlatacağız ve Ertuğrul’un görüşlerini paylaşacağız.

Mustafa Ertuğrul İlyasoğlu kimdir?
20 Ekim 1988 İstanbul doğumlu olan kaleci Mustafa Ertuğrul İlyasoğlu, futbola Dikilitaş’ta başladı. Dikilitaş minik takımla kazandığı İstanbul dördüncülüğü ile küçük yaşta başarı kazanmış oldu. Ardından 6 yıl formasını giydiği Bağlarbaşıspor’da genç takım oyuncusu olarak şampiyonluklar yaşadı. Burada göstermiş olduğu istikrarlı performansı ile 16 yaşında Bağlarbaşıspor A Takım formasını da giymeye başladı. Başarılı oyuncu, İstanbul Amatör Milli Karma seçmelerine davet edildi. Beylerbeyi Kulübü’nde profesyonel olan Ertuğrul, burada istediğini bulamayınca tekrar Amatör Lige dönerek Selimiyespor forması giydi. Selimiye Kulübü’nde göstermiş olduğu performansla dikkat çeken yetenekli kaleci kariyerine Tuzlaspor’da devam etme kararı aldı.

Ayrıca İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü futsal takımında oynayan Ertuğrul, 2011 Efes Futsal Ligi’nde şampiyonluk yaşayarak sezonun “En İyi Kalecisi” seçildi. Bu başarısı ona Futsal Milli Takım kapılarını açtı. İlk milli formayı Azerbaycan ile yapılan hazırlık maçında giydi.

Tuzlaspor Kulübü ve bu sezonki başarı hakkında konuşan genç kaleci, “Takımda en önemli şey dostluk, birliktelik ve inanç. Takımımız iyi ve karakterli futbolculardan kurulu ve bu benim için çok onur verici. Bence iyi futbolun yanında bunlar başarının en önemli etkeni. Bunu bize sağlayan öncelikle Köksal Terzi hocamızdır. Onun bize aşıladığı inanç duygusu sezon içerisinde ne kadar zorluk çeksek de, sabırlı olarak hedefimize ulaşmamızı sağladı.  Bu başarıda Akın Hoca ve kaleci Antrenörü Ümit Hoca’nın da büyük katkısı var. Yani kısaca malzemecisinden masörüne, futbolcusundan taraftarına kadar Tuzlaspor bu başarıyı hak etmiş bir kulüptür. Bu başarıda pay sahibi olmam benim için büyük bir gurur” dedi.


HABER-FOTOĞRAF: BURAK KURTULUŞ

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Adamsın!

Adsız dedi ki...

ertuğrul adamın dibidir gerek kişiliği gerekse kalecilik özellikleri ile övgüyü ve saygıyı hakeden biridir.Çak adamsın eto :)9 çıksalından Musa

Adsız dedi ki...

söz konusu etoysa yorum yapmadan olmaz adam gibi adam sözünün tam karşılığı yine çıksalın bu defa erman...

cihan dedi ki...

öncelikle çıksalınlı kardeşlerimi kutlar bal liginde basarılar dilerim. ertugrul icin soylenecek fazla bişey yok karakter olarak zirvede kaleciligi ve yetenekleriyle de olması gereken yerin biraz altında malesef.futsal milli takımı ve tuzlada sagladıgı basarıyla üst kategorilerde görürüz kendisini insallah.bunu fazlasıyla hakediyor

cihan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

veeee yine çıksalın :-) kardeşim başarılarının devamını dilerim söylenenlerin fazlasını hakediyorsun kötü oldugun günde de karakterin o açığı kapatır. Allah yolunu açık etsin:) Çıksalından Hamza.

Adsız dedi ki...

sen hem yeteneklisin hem fazla karakterlisin kardeşim herşeyin en iyisini hakediyorsun allah yolunu açık etsin inşallah çok daha iyi yerlerde görmek dileğiyle.. incirlispor dan barış..

Anadolu FK lige tutundu

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta kümede kalma mücadelesi veren Anadolu FK sahasında Küçükçekmecespor'u 5-1 yendi.