Perşembe, Nisan 26, 2012

Küçükçekmece Veteranlar Ligi kurası çekildi

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneğinin düzenlemiş olduğu 2. Veteranlar Futbol Turnuvası kuraları dün çekildi. Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Merkezinde gerçekleşen kura çekimine İASKF Genel Başkan Yardımcısı Seymen Gençtürk'te katıldı.


Mayıs ayını ilk haftasına da başlayacak olan 2. Veteranlar Futbol Turnuvası, Yeşilova Esnafspor sahasında hafta sonu oynanacak açılış maçı ile başlayacak. Turnuvanın ilk maçında geçen yıl şampiyon olan Kanarayspor ile Ufukspor karşılaşacak.
İASKF Genel Başkan Yardımcısı ve Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk yaptığı açıklamada "geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Veteranlar Futbol Turnuvasının ikincisini sizlerin katılımı ile başlatmış bulunacağız. Turnuvamızın  centilmenlik ve kardeşlik dostlu havasına de geçmesini  katılan tüm takımlarımıza başarılar dilerim" dedi.


Turnuvanın ilk hafta eşleşmeleri şöyle:

Kanarayspor-Yeni Ufukspor
Avcılar Belediyespor-Azimspor
Gültepe Özgençlikspor-İstanbul Demirspor
Bakırköyspor-Cennet Barbarosspor
Deniz Köşkler-Söğütlüçeşmespor

Turnuvanın statüsü
*Veteranlar Futbol ligi 10 takımın katılımıyla tek devreli lig üsulüne göre oynanacaktır.
*Veteranlar Futbol ligine katılan en fazla 25 kişilik isim listesi ile birlikte kimlik fotokopileri, 2 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri ve tam teşekküllü sağlık raporu almış olmaları gerekmektedir veya Kulüpler Birliğinin vermiş olduğu sağlık formunu sağlık kuruluşlarından almak zorundadır. Sağlıkla ilgili evraklarını tamamlamayan sporcular müsabakalara kabul edilmeyecektir.
*Katılan takımlar 25 kişilik takım kadrosunu en geç müsabakalar başlamadan Kulüpler Birliğine bildirmek zorundadır.Müsabakalar başladıktan sonra sporcu lisansı kesinlikle yapılmayacak olup, liste dışı oyuncu oynatan takımlar turnuvadan ihraç olacaktır. Ayrıca herhangi bir kulüp adına lisans alan sporcu lig bitimine kadar başka hiçbir takımda görev alamaz.
*Müsabakaya katılan takımlar öncelikli olarak Küçükçekmece ilçesinde federe olmuş futbol kulüpleri ile diğer il ve ilçelerin federe olmuş futbol  kulüpleri ve bir kamu kuruluşu adına katılabilir.


*Her kulüp takım listesi ile birlikte takımdan sorumlu bir teknik direktör, bir yönetici belirlemek ve kulüpler birliğine bildirmek zorundadır.  Bildirilen isimler kulüpler birliğinden lisans almak sureti ile saha içinde görev yapabilirler.

*Müsabaka öncesinde Esame listesi düzenlenip takımdan sorumlu yetkili kişi veya takım kaptanı tarafından imzalanarak saha komiserine teslim edilecektir. 
*Müsabakalar kaleci dahil 11 oyuncu ile oynanır ve oyuncu değişikliği sayısı sınırsızdır. Yedek oyuncu sayısı 7 'dir.
*Veteranlar Futbol liginde forma numarası serbesttir.
*Müsabaka süreleri 35' er dakikadan 2 devre toplam 70 dakika  oynanacak olup hakem müsabaka sonuna kayıp olan süreyi ekleme hakkına sahiptir.
*Top ağırlığı 450 gramla başlar. Müsabaka oynayacak kulüpler maç başlamadan önce macın gözlemcisine birer maç topu verme zorunluluğu vardır.


*Müsabaka saatinde hazır olmayan takım, müsabaka saatinden sonra en fazla 15 dakika beklenecektir. Bu süre sonunda da hazır olmayan takımlar hükmen 3-0 mağlup sayılacaktır.
* Müsabaka en az 9 oyuncu ile başlar. Müsabaka anında herhangi bir nedenle oyuncu sayısı 6'ya düştüğünde müsabaka hakem tarafından tatil edilir. Rakip takım hükmen 3-0 galip sayılır.
*Veteranlar Futbol liginde ilk 4 sırayı alan takımlar kura çekimi sonucu eleme usulü play off oynamaya hak kazanırlar. Play-off müsabakaları sonucu galip gelen takımlar final, mağlup takımlar ise üçüncülük-dördüncülük müsabakası oynamaya hak kazanırlar.
*Müsabakalarda Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin talimatı uygulanacak ve Kart cezaları ile disiplinsiz davranışlar ile ilgili Tertip Komitesi karar verecek ve bu karar kulüplere tebliğ edilecektir. .
*Bu statüde belirtilmeyen konularda 2011-2012 AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR kitabı, FUTBOL MÜSABAKA ile diğer TALİMATLAR geçerli olacaktır.
* Veteranlar Futbol ligi müsabakaları hafta içi ve hafta sonu Yeşilova Stadyumunda oynanacaktır. Tertip Komitesi gerekli gördüğü hallerde maçların stadı, tarihi ve saatlerinde değişiklik yapabilir.
*Veteranlar Futbol ligine katılan takımlar ligi tamamlamak zorunluluğundadır. Aksi durumda Tertip Komitesi Disiplin Talimatlarına uygun olarak gerekli cezai yaptırımı uygulayacaktır.
*Veteranlar Futbol liginde görev alacak Hakemler faal veya faal olmayan Hakemler tarafından sağlanacaktır.
*Veteranlar Futbol liginde yaş sınırlaması uygulanacaktır. Yaş sınırı en fazla 31.12.1974 doğumlulardan başlayacak ve üzeri yaşlar kabul edilecektir.


*Katılacak spor kulüpleri bu turnuvaya katılacaklarına dair Yönetim Kurulu kararı ve katılım dekontuyla beraber başvuru yapar ise başvuruları geçerli sayılacaktır.
*Turnuvanın ödül töreni turnuvadan hemen sonra aynı statta gerçekleşecektir.
*Turnuvanın açılış maçını geçen yıl final oynayan iki takım arasında yapılmasına karar verilmiştir. Ancak bu takımlar katılmaması durumunda dereceye giren takımın sıralaması göz önünde bulundurulacaktır. Açılış yapacak takımlar kura çekimine iştirak edilmez.
*Turnuvanın 1,2,3,4 ve en centilmen takımına ayrıca en iyi kalecisine, en istikrarlı oyuncusuna ve gol kralına kupa ve madalyalar verilecektir.
*Turnuvada T.C. vatandaşı harici yabancı uyruklu sporcularında oynaması uygundur.
 
HABER-FOTOĞRAF:YILMAZ AKTEPE

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...