Pazar, Nisan 29, 2012

Derince Belediyespor'da mutlu son

DERİNCE BLD: 2 BEYKÖY BLD: 2 (3-3 UZ) (4-2 PEN)
3. Lig'e terfi maçlarının Ankara ayağında Derince Belediyespor, normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten maçta Beyköy Belediyespor'u penaltılarda 4-2 yenerek 3. Lig'e yükseldi. Yıllarca 3. Lig terfi maçlarından üzülerek ayrılan Kocaeli temsilcisi bu kez sevindi.

Beyköy Belediyespor 14. dakikada Adem'in başlattığı atakta İlhan ile 1-0 öne geçti. Müsabakanın ilk yarısı 1-0 Düzce ekibinin üstünlüğü ile sona erdi. Henüz ikinci yarının başında 47. Dakikada  Derince Belediyespor Mehmet Akdeniz ile beklenmedik bir şekilde beraberlik golünü buldu. Bu dakikalarda şampiyonluk havasına erken giren Derince Belediyespor taraftarlarının yaktığı meşaleler  nedeni ile sahada görüş mesafesi düştü. 52. Dakikada Derince Belediyespor baskısını sürdürürken  Tunç kaleye vurduğu şut  İlker’in bakışları arasında şans eseri direkten geri geldi. 74. Dakikada Saadettin Derince’nin ikinci golünü kaydetti.


Gerginlik yaşandı
Maçın son dakikalarına doğu iki takımın taraftarları arasında sözlü sataşmalar nedeniyle gerginlik yaşandı. Taraftarlar sahaya ve protokol tribününe su şişesi atınca protokolden bir kişi bayılarak yere yığıldı. Beyköy Belediyespor Başkanı Osman Kılıç sık sık ayağa kalkarak taraftarların sakin olması için çağrıda bulundu. Sahada ve tribünlerde gerginlik yaşandığı sırada Beyköy Belediyespor 89. dakikada Tuna ile beraberlik golünü buldu. Maçın normal süresi 2-2 bitti.


Beyköy üstünlüğünü koruyamadı
Maçın normal süresi 2-2 sona erince 15’er dakika uzatmalara gidildi. Uzatmaların ilk 15 dakikasında Beyköy Belediyespor Mehmet Can ile skoru 3-2 yaptı. İlk uzatma devresi bu sonuçla tamamlandı. İkinci uzatma devresinin son dakikalarında Derince Belediyespor, daha önce Beyköy, Düzcespor ve Kaynaşlı Belediyespor’da oynayan Arif ile yine beraberlik golünü buldu. İkinci uzatma da 3-3 berabere sonuçlandı.


Derince kalecisi Cihan devleşti
Uzatma dakikalarında da beraberlik bozulmayınca penaltılara gidildi.  İlk penaltıyı Beyköy'den Bahadır kullandı ancak Derince kalecisi Cihan gole izin vermedi. Mehmet Akdeniz Derince Belediyespor'da penaltı kullandı ve golü attı. Beyköy’den 2. penaltıyı kullanan Tuna da golü bulamayınca Kırmızı-Siyahlılar'da umutlar tükenmeye başladı. Hakan Tural Derince’yi 0-2 öne geçiren golü kaydetti. Üçüncü penaltıyı Beyköy’den İlhan kullandı ve golü attı durum 1-2 oldu. Derince Tunç ile skoru  1-3, Beyköy Hüseyin’in penaltısıyla skoru 2-3 yaptı. Mesut Derince'nin penaltısıyla  golü buldu ve Sarı-Mavililer 4-2'lik skor ile 3. Lige yükseldiğini ilan etti.


HABER: H.İŞCAN - www.oncurtv.com

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.