Salı, Nisan 17, 2012

Tekirdağ ASKF'nin kararına tepki istifası

Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun (Tekirdağ ASKF) Çorlu Gençlerbirliğispor ve Tekirdağspor arasında oynanacak olan BAL play - out maçını sadece 479 koltuğu bulunan Tekirdağ il merkezindeki 13 Kasım Sentetik sahasında oynatmak istemesi, bu yönde karar alması ve Çorlu Gençlerbirliğispor'un karara itirazını ret etmesine tepkiler sürüyor. Çorlu temsilcisinin asbaşkanı Oğuzhan Aydın ASKF'nin tutumuna karşılık olarak federasyondaki görevinden istifa ettiğini açıkladı.


Statü gereği küme düşme hattında bulunmamıza rağmen Süper Amatör Ligin şampiyonu olan takımla baraj maçı oynayacaklarını belirten Aydın, statünün bağlı başına değerlendirilmesi gereken bir saçmalık olduğunu ifade etti.

Bunun apayrı bir şekilde değerlendirilmesi gerekir diyen Aydın, 2010 - 2011 yılı şampiyonu olduğumuz zamanda da statüden dert yandıklarını, şampiyon oldukları halde baraj maçı oynamak zorunda kaldıklarını söyledi.

O zaman da bugün yeni gelmiş gibi gösterilen TFF yazısının aynısı gelmişti diyen Oğuzhan Aydın: "O zaman maç Edirne'ye alındı ve bölge dışından bir hakem getirildi. Çünkü Tekirdağ ASKF başkanı Mehmet Kaya o zaman taraf değildi tarafsız davrandı bugün ise Tekirdağspor'un tarafını tutarak davranıyor" dedi.


''Mehmet Kaya Tekirdaspor yöneticisi gibi bonservis pazarlığı yaptı''
Mehmet Kaya Tekirdağ ASKF başkanından ziyade Tekirdağ yöneticisi gibi davranıyor diyen Oğuzhan Aydın: "Sezon ortasında kadro dışı bıraktığımız 2 oyuncumuzun Tekirdağspor'a transferinde bonservis bedeli pazarlığını bizzat Tekirdağ ASKF başkanı Mehmet Kaya yaptı. Devre arasındaki transfer döneminde bu oyuncuları Tekirdağspor'a kazandırabilmek için bizzat kulübümüzle pazarlığa oturdu. Velimeşe Belediyespor'a yapılanlar hala ortada. Herhangi bir cezası yokken sahasında oynaması gereken maçı güvenliği gerekçe göstererek Çorlu'ya aldılar ve Velimeşe'nin saha avantajını kaybetmesine neden oldular. O kararı da alan ve uygulayan Mehmet Kaya'dır. Mehmet Kaya o zaman da kendi inisiyatifi ile maçı Çorlu'ya aldı bugün de Federasyonun başkan yardımcısı ve genel sekreterinin maç tarafsız sahada oynanmalı görüşüne karşın yine kendi bildiğini okuyarak ve son derece taraflı davranarak maçı Tekirdağ merkezinde oynatmaya karar verdi" diye konuştu.


''Taraftarlarımızı almak istemeyebilirler''
Maçın Tekirdağ il merkezinde oynatılmak istemesindeki karar gerekçe olarak 'federasyondan yazı var, il merkezinde oynanacak' denildiğini belirten Aydın: "İl merkezinde oynatmak istedikleri saha yetersiz durumda. Sahanın her tarafı taşlık içinde. Bu andan itibaren Tekirdağ Emniyetinin güvenliği gerekçe göstererek seyircimizi sahaya almama gibi bir tutum içerisine girebileceğini de düşünmeye başladım. Tarafsız bir sahada oynanması gereken maç neden Tekirdağ merkezine alınıyor. Bu sorun sadece Çorlu'nun sorunu değil. Çerkezköyspor bizim yerimizde olabilir, bu sorunla onlarda karşı karşıya kalabilirlerdi. Bu yıl baraj maçını ben oynuyorum belki de gelecek yıl onlar oynamak zorunda kalacaklar. Çorlu'nun, Çerkezköy'ün üyesi olarak federasyonda yer alan temsilcileri hakları korumak zorundalar. Tekirdağspor, ilin ya da belli bir projenin takımı olduğu için sürekli olarak üzerimizde mi olacak" şeklinde konuştu.


''Fait Play ödüllü tek takımız''
Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl sahamızda 10 tane BAL maçı oynadık. Hiç birinde olay çıkmadı. Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından Türkiye'de sadece bir tek takıma verilen fair - play ödülünün sahibiyiz. Bu ödülü alan tek takım biziz. 2 hafta önce fair - play ödülü alan takımımın adının meydana gelebilecek olası olaylarda yer alması beni son derece rahatsız eder. Olası bir olayda yaşanacakların sorumlusu kim olacak."


''Mehmet Kaya Maça hakem olarak oğlunu atayabilir''
Çorlu Gençlerbirliğispor Kulübü Başkanı Oğuzhan Aydın, Mehmet Kaya'nın son derece yanlı bir tutum içerisinde olduğunu ifade ederek: "Bu tutumuna son halka olarak hakem olan oğlunu maça atamakla gösterebileceğini de düşünüyorum. Oyuncu transferinde Tekirdağspor yöneticisi gibi davranan, Mehmet Kaya, Tekirdağspor'un maçına hakem olarak oğlunu atayabilir. Meydana gelebilecek olaylar nedeniyle ceza alacak olursak bize bu cezayı da Mehmet Kaya başkanlığındaki ASKF verecek. Tekirdağspor'un tarafını tutanlar Tekirdağspor'a karşı bizleri cezalandıracaklar bu da ayrı bir durum. Dikkatle değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

''ASKF'deki görevimden istifa ettim''
Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığına yazdığı dilekçeyi noter kanalıyla federasyona gönderdiğini ve Tekirdağ ASKF'deki görevinden istifa ettiğini belirten Oğuzhan Aydın dilekçesinde" Yönetim kurulu üyesi ve asbaşkanı bulunduğum Çorlu Gençlerbirliği Spor Kulübü futbol takımının 2011 - 2012 yılı BAL ligi play - out müsabakasıyla ilgili yönetim kurulumuz ve tertip komitesinin almış olduğu taraflı, adaletsiz ve sorumsuz kararlardan duyduğum rahatsızlık ve bu kararlara ilgili defaatle yaptığım uyarıların kale alınmaması sebebiyle ilkelerim ve ahlak anlayışım gereği seçilmiş olduğum denetleme kurulu görevinden istifa ettiğimi bildirir, gereğini rica ederim" ibarelerine yer verdi.

KAYNAK:www.sondakika.com.tr

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu kadar tedirgin olmanızı gerektirecek bir durum yok. Tekirdağspor taraftarı misafirperverdir. Centilmence bir mücadece olacak. Tekirdağspor Farklı kazanacak. Çorlu GB Misafir oldugu BAL Liginden ayrılarak yerini Tekirdağspora Bırakacak. Her iki takımada ait oldukları liglerde başarılar.

Adsız dedi ki...

boş yapmayı bırakın arkadaşlar kimin tedirgin olduğu ortada tekirdağspor o kadr tedirgin ki velimeşe macını velimeşede oynamayı kendilerine yedirip oynayamadılar corluya aldırdılar bu macıda tekirdağa aldırıp çorlu gençlerbirliğinin haklarını yemek istiyolar madem takıma cok güweniyolar geçen sene olduğu gbi macı edirnede oynatsınlar

Adsız dedi ki...

Süper lig play ofu ne kadar saçma ise, süper amatörde şampiyon olmuş bir takımın bal dan düşmüş bir takım ile maç yapmak zorunda bırakılması da o kadar saçmadır.
Sayın Oğuzhan Aydın'da bu durumu kabul ediyor. Oynamasınlar bu maçı o zaman. Klasman düşmüş bir takıma ödül değil mi bu maçı oynamak ?

Adsız dedi ki...

Tekirdağspor prestij maçına çıkıyor. Fark atacak.. Çorlu GB KÜMEYE :)

Adsız dedi ki...

kümeye kümeye çorlu gb kümeye korkmayın biz misafirperveriz sizin velimeşe tekirdağ maçına gelip ettiğiniz küfürler yüzünden korkunuz olduğunu biliyoruz ama korkmayın çünkü korkunun ecele faydası yok akıllı olun çarşı orada olacak

Adsız dedi ki...

çorlu gençlebirliği olarak biz ligi düşme hattı içinde bitirmedik.yani son 2 takım arasında değildik.neden düşüyoruz o halde.bilerek konuşun...

SAL Klasman 27 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona erdi..