Salı, Mart 27, 2012

Maçınız var ! Gelmiyor musunuz ?


Yalova U-16 Ligi'nde ilginç bir olay yaşandı. B grubunda zirve mücadelesi veren Acarspor, son sıradaki Teşvikiye Belediyespor ile karşılaşacaktı. Ancak maç programında yapılan değişiklik, kulüplere iletilmedi. Müsabakanın başlama saatinden 5 dakika geçmesinden sonra yetkililer kulüplere, "Maçınız var gelmeyecek misiniz" dedi. Acarspor da U-16 futbolcularının yerine U-13 yaş kategorisindeki oyuncularını getirerek, 3-0 hükmen galip ilan edildi.
Ligde namaglup durumda olan ve en yakın rakibi Altınova Belediyespor'un 6 puan önünde zirvede yer alan Acarspor ve galibiyetsiz son sıradaki Teşvikiye Belediyespor, ile kozlarını paylaşacaktı. Geçtiğimiz Salı günü Tertip Komitesi'nin toplantısıyla haftalık maç programı açıklandı. U-16 Ligi B grubunda Acarspor, Ahmet Saraç Sahası'nda Teşvikiye Belediyespor ile 24 Mart Cumartesi günü karşılaşacak ve mücadele 13.00'te başlayacaktı. Edinilen bilgiye göre son 48 saatte maçların programı değiştirilebilir yetkisi bulunan görevliler, müsabakayı 11.00'e aldılar. İddiaya göre konuyla ilgili kulüplere herhangi bir bilgi verilmedi. Maç günü saatler 11.05'i gösterdiğinde yetkililer, kulüpleri telefonla aradı ve "Maçınız var gelmeyecek misiniz" denildi. Ancak iki kulübün futbolcularından sadece Acarspor'un, bu kategoride forma giyen 3 futbolcusu gelebildi. Eğer iki takım da sahaya çıkmasaydı kulüpler ceza alacaktı.

Acarspor Kulübü, aynı gün saat 10.00'da Doğuşspor Tesisleri'nde U-13 takımlarının Çiftlikköy Belediyespor ile oynadığı maçın ardından bu yaş grubundaki futbolcularını hemen Ahmet Saraç Sahası'na getirdi. Ancak Teşvikiye Belediyesporlu futbolcuların sahaya çıkmamaları, Acarspor'a yaradı. Sarı lacivertliler, maçın hakemi tarafından 3-0 hükmen galip ilan edilerek 3 puanın sahibi oldu. Böylece U-16 Ligi B grubunda zirve savaşı veren Acarspor'u U-13 kategorisindeki futbolcuları ipten alarak takımlarının 3 puan kazanmasını sağladı. Bu sonuçla Acarspor, U-16 kategorisinde puanını 25'e yükselterek gruptaki liderliğini garantiledi. Talihsiz bir şekilde hükmen yenik sayılan Teşvikiye Belediyespor ise puansız son sırada yer aldı.

Öte yandan Acarspor Kulübü yetkilileri, yapılan değişiklikten haberleri olmadıklarını dile getirdi. Kulüp yetkilileri, "Salı günkü maç programında bizim karşılaşmamızın başlama saati 13.00 olarak görülüyor. Ancak sonradan maç saatinde yapılan değişiklik tarafımıza iletilmiyor. Son anda telefon geldi ve maçımızın olduğu söylendi. Şampiyonluğa oynayan takımımız eğer bu maçtan mağlup ayrılmış olsaydı bunun hesabını kim verecekti" diyerek tepkilerini dile getirdi.

KAYNAK:www.ajansyalova.com
 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...