Cuma, Mart 30, 2012

Tuzlaspor, Çatalca engelini de aştı!

TUZLASPOR :2 ÇATALCASPOR :0
İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubunun önemli maçında iki iddialı takım Çatalcaspor ve Tuzlaspor, Yıldıztabya Stadında karşı karşıya geldiler. İlk devresi 0-0 sona eren müsabakanın ikinci devresinin 73 ve 86. dakikalarında Savaş ve Coşkun ile 2 gol bulan mavi-beyazlılar, rakibini 2-0 mağlup ederek liderliğe yükseldiler.


Maçın ilk dakikaları ortada geçti. İlk 5 dakika sonrasında Çatalcaspor biraz daha baskılı görünmeye başladı. 10. dakikada korner atışı kullanan sarı kırmızılı oyuncular, rakip ceza alanı içerisinde ilk ciddi pozisyonu buldular. Önder bu pozisyonda kafa vuruşu yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı.  15.dakikada Çatalcaspor yine Önder ile gol aradı. Başarılı futbolcu ceza alanı dışından düzgün bir vuruş yaptı, ancak top üst direkten geri döndü.
20.dakikadan sonra Tuzlaspor rakibinin kuruduğu baskıyı azaltıp oyuna ortak olmaya başladı. Biraz daha rahatlayıp rakip kaleye top taşıyan lacivert beyazlı ekip, bu dakikalarda gole çok yaklaştı. Çok çabuk gelişen bir atakta kendilerine göre sağ taraftan getirilen topu kale önüne gönderen Yusuf arkadaşlarını kaleci ile karşı karşıya bıraktı. Yusuf’tan gelen bu güzel ortaya iyi kafa vuran Mahmut, topu üst direğe nişanladı. Üst direkten kale çizgisine düşen top gol olmadı. Tuzlaspor’lu oyuncuların bu pozisyonda topun gol çizgisini geçtiğine dair itirazları oldu Ancak Yardımcı Hakem Deniz Caner Özoral pozisyona hakimdi, uygum konumdaydı ve Hakeme üst düzey bir yardımda bulunarak, oyunu devam ettirdi.

Tuzlasporda ilk yarı ortalarında Serdar bir sakatlık nedeni ile oyundan alındı ve yerini Eser'e bıraktı. İlk yarıda çok ciddi başka pozisyon olmadı ve golsüz bitti.
İkinci yarıya başlayan her iki takımda sanki ilk 45 dakika oynanmamış gibiydiler.  Ancak iki takımda da oyunun kaderini değiştirecek oyuncular mevcut olduğundan her an bir şeyler olabilecek gibi görüntü çıkmaya başladı. 

50. dakikada Tuzlaspor ciddi bir gol fırsatından sonuç alamadı. Müsabakanın 55. dakikasında Emre’nin yerine oyuna dahil olan Çatalcaspor’un başarılı oyuncusu Emircan, 10 dakika sonra taç çizgisi kenarında bir hava topu mücadelesinde rakibi ile çarpışınca sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Emircan’ın yapılan kontrollerinde burnunun kırıldığı tespit edildi.

76. dakikada Çatalcaspor’un kazandığı bir serbest vuruşta top Tuzlaspor’un başarılı kalecisi Ertuğrul'da kaldı. Ertuğrul eli ile oyunu hemen başlattı ve günün başarılı oyuncusu Mehmet topu uzun bir mesafe taşıdıktan sonra iyi durumdaki Savaş ile buluşturdu. Savaş aldığı top ile rakip 18 alanına kadar gitti ve kalesinden öne çıkan Serhad'ın yanından takımının ilk golünü kaydetti.1-0

 
Bu gol her iki takımada biraz daha hareket getirdi. Oyun biraz daha çabuk oynanmaya başladı. Oyuncu değişiklikleri yapıldı. Bir taraf beraberlik için bir taraf ise ikinci gol peşine düşmüştü. Dakikalar 85 olduğunda oyuna sonradan giren ve adını hep gol ile andığımız Coşkun çıktı sahneye. Orta alanda bir mücadele sonrasında kendisine gelen topu önce düzeltip sonrada yaklaşık 20-25 metreden kaleye sert bir vuruş ile gönderen Coşkun, rakip kalecinin de çaresiz kaldığı bir vuruş yapmış oldu. Üzerine gelen topun birden yön değiştirmesi ile Serhad’ın yanından ağlara giden top lacivert beyazlı ekibin ikinci golü oldu. 2-0
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 3 puanı 2 gol ile alan Tuzlaspor ayrıldı. Maçta dikkati çeken oyuncular ise Çatalcaspor adına, Ömer, Çağrı, Cem ve Mahmut ile Tuzlaspor adına da Ulaş, Gökhan, kaleci Savaş ve Mehmet oldular.

Tuzlaspor aldığı 3 puan ile Dikilitaş'ın puan kaybetmesiyle 21 puana ulaştı ve Klasman Gurubunda liderliğe yükseldi. Lacivert beyazlı ekip hafta sonu Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Stadında Bağcılarspor ile karşılaşacak.
Çatalcaspor bu maçtan puansız ayrıldı ve 10 puan ile 10. sırada yer aldı. Sarı kırmızılı ekip hafta sonu yine zorlu bir rakip olan ve zorlu maçta Vefaspor’u mağlup eden Alibeyköyspor ile Bağcılar Stadında karşılaşacak.

STAT: Yıldıztabya
HAKEMLER: Turgay Çalışkan, Deniz Caner Özoral, B.Gökhan Kesik
SAHA KOMİSERİ: Naim Yaman
TUZLASPOR: Mustafa Ertuğrul, Mehmet Dikmen, Kadir Kamil, Ulaş, Gökhan, Savaş, Yusuf (Tuncay), Serdar (Eser), Yakup, Mehmet Yılmaz, Mustafa (Coşkun)
TEKNİK DİREKTÖR: Metin Köksal Terzi
ÇATALCASPOR: Serhad, Ömer, Çağrı, Selim, Volkan, Murat (Taner), Cem, Oğuz (Kenan), Emre (Emircan), Önder, Mahmut (Emir)
TEKNİK DİREKTÖR: Kadir Akbulut
GOLLER: Savaş ve Coşkun (Tuzlaspor)


HABER-FOTOĞRAF: OGÜN KOCA

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.