Cumartesi, Mart 31, 2012

6 kırmızı kartlı ve olaylı Ayazağa Esen- Okmeydanı maçı berabere bitti

AYAZAĞA ESENSPOR: 1 OKMEYDANI FETİHSPOR: 1
İstanbul U19 Ligi 5.Grup'taki Ayazağa Esenspor-Okmeydanı Fetihspor maçı 1-1 bitti. Maç sonu sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar vardı.


Ayazağa Atatürk Stadında oynanacak karşılaşma  Okmeydanı Fetihspor için oldukça önemliydi. Yeşil-beyazlıların Ligi, grubunda ikinci bitirmek için mutlaka üç puan almaları gerekiyordu. Fakat sahada Ayazağa Esenspor oynadığı futbol ile göz kamaştırmaya başlamıştı. Heyecanlı ve çekişmeli maç kaliteli geçiyordu. Her iki takım gençleri iyi futbolları ile mücadele etmekteydiler.

İstanbul U 19 Ligi 5.Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Okmeydanı Fetihspor ve düşmeme mücadelesi veren Ayazağa Esenspor karşı karşıya geldiler. Ayazağa Esenspor’un 1-0’luk üstünlüğü ile devam edilen karşılaşmanın 90.dakikasında gelen golle birlikte skorda denge sağlandı ve saha içi birden karıştı.

İlk yarının son dakikasında Resul golü bulunca Esenspor devreyi önde bitirdi. Okmeydanı ikinci yarıya mutlak gol parolası ile başlamıştı. Ama kalesinde devleşen Harun gole izin vermiyor dakikalar eriyip gidiyordu. Dakika 85’e geldiğinde Okmeydanı’ndan Furkan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Dakika 88’de Okmeydanı Yunus’un ayağından golü buldu. Hakem üç dakika uzatma gösterdi ve ne olduysa bu dakikalarda oldu. Her iki takım futbolcuları birbirlerine girdi. Tekmeler havada uçuşuyorken neden diye insan sormadan edemiyor? Neden bu kavga?




Beraberlik golünün ardından iki takımın futbolcuları saha içerisinde kavgaya tutuştular. Araya giren sağduyulu yöneticiler ve kulüp yetkililer olayların fazla büyümemesine engel oldular. Yaşanan olayların ardından Ayazağa Esenspor’lu 3 futbolcu kırmızı kart görürken, Okmeydanı Fetihspor’dan 1 kaleci ve 1 oyuncu kırmızı kart gördü. Okmeydanı Fetihspor’lu bir futbolcu 85.dakikada da kırmızı kart gördüğü karşılaşmada, her iki takımda sahada son 1-2 dakikayı 8 kişi tamamlamak zorunda kaldılar. Maç sonunda ise tatsız bir olay yaşanmadan futbolcular soyunma odalarının yolunu tuttu.



Benim aklım almadı böylesine bir olayı. Maç bitmiş ama tekmeler havada uçuşuyor. Gençler hiç yoktan kırmızı kartla "ki karar doğru" cezalandırılıyorlar. Futbolumuzun geleceği bu gençler aman dikkat edelim!





STAT: Ayazağa
HAKEM: Sertan Deniz, Mert Kor, Alperen Koçsoy
AYAZAĞA ESENSPOR: Harun, Gökmen, Fevzi, Harun, Hasan Tirki, Furkan, Hasan Sancak, Muhammed, Resul, Cavit (Dk75 Batuhan), Hüseyin (Dk.52 Alpcan)
OKMEYDANI FETİHSPOR: Onur, Ahmet, Oktay, (Dk.75 Umut), Ali, Kaan (Dk.50 Enes), Halis, Yunus, Samet, Batuhan, Emir, Ümit
GOLLER: Dk.44 Resul / Dk.88 Yunus
KIRMIZI KARTLAR: Hasan Tirsi, Gökmen, Furkan (Ayazağa Esen)Furkan, Onur, Samet (Okmeydanı Fetih)

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ayazağaesensporun zannedersem bu ilk vukuatı değil 3 sezon evvel yıldıztabya stadında 1.amatör ist.şampiyonasında T.H.Y.ile oynarken 3.0 mağlupken yine buna benzer olaylar olmuş her iki takımdan 8 er 9 zar kişi atılmış maç bitmemişti.

Adsız dedi ki...

Bu tip maçlarda hekemlerin Ayazağaesen gibi benzer türde oynayan takımların yaptıkları tahrik ve kavga çabası, rakiplerede zarar veriyor.Bu konuda hakemlerimizin daha dikkatli olması gerekiyor.

Adsız dedi ki...

Bu tip maçlar bu maçı yöneten hakeme laf söylemeye gerek yok maçı seyretmediğiniz belli seyretmeden SALLAMAYIN...

Adsız dedi ki...

hakem maça ağırlığını koyabilseydi böyle şeyler olmazdı ayaza esensporun ilk olayı değil bundan öncede kırmızı kartlar havada uçuştuğu maçlar oldu okmeydanına suçsuz demiyorum ama gol olduğunda kalenin içindeki çocuğa tekme atılıyor ve okmeydanınn kalecisi ortasahaya gidip olayı izlerken uzun boylu oyuncu küfür etmeye başlıyor gözlerimle gördüm ve duydum kim dayana bilir küfre ama futbol bu duymazdan gelmek lazım yapmış bunlar bi cahillik bunlar çocuk cahilliğine vermemiz lazım...

Adsız dedi ki...

Ne yazıklı ayazağalı topçuların deplasmanda hiç sesleri çıkmıyo, ayazağada noluyosa

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.