Perşembe, Mayıs 02, 2024

Tükenmez'den rakipleri Zeytinburnu 1957'ye övgü ve teşekkür


İstanbul 2. Amatör Lig'de İTÜ 90. dakikasına 2-1 yenik girdiği maçta Zeytinburnu 1957 Spor'u 4-2 yenerken İTÜ Teknik Direktörü Metin Tükenmez, rakiplerini centilmenliklerinden dolayı tebrik etti.

 
Tükenmez, Yerel Futbol'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçen Pazar günü futbolda çok ender görülen maçlardan birine tanık olduk. İTÜ oyunun 90 dakikasında 2-1 yenik durumdaydı. Maçın hakemi 7 dakikalık uzatma gösterdi. Ve sonrasında İTÜ’nün peş peşe attığı üç gol ile skor 4-2 oldu. 

İTÜ ve Zeytinburnu 1957 takımları üst sıralara oynamak için rekabet ediyor. Böyle bir motivasyonla oynayan takımların maçı kaybettikten sonra sonucu sporun doğasına uygun bir şekilde anlayış ve centilmenlikle karşılaması her zaman karşılaşılan bir durum değildir.

Ancak rakibimiz her zaman olması gerekeni yapıp kazananı kutlayarak sahadan ayrıldılar. Rakip ama özünde dost Zeytinburnu 1957 takımının oyuncularına, hocaları ve yöneticilerine teşekkür ederim. 50 yıldır futbolumuzun her kademesinde görev yapmış biri olarak tek arzum bu gibi özverili, anlayışlı davranışların futbolumuzda yerleşik hale gelmesidir. 

Genel anlayışa göre futbolun yukarıdan düzeleceği düşünülür. Tam tersi, tüm güzellikler aşağıdan yukarıya doğru yerleşik hale gelir. Bu anlamda yerel, amatör futbol yukarının da temeli ve belirleyicisidir. Dost Zeytinburnu 1957 takımına kalan maçlarında ve gelecekte başarılar dilerim.”  

Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.