Pazartesi, Mayıs 13, 2024

İlker Güner tek oy farkla başkan oldu



Türkiye'nin Asırlık Spor Kulüplerinden olan Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübünde Olağan Kongre heyecanı vardı. 

Yeşil-Sarılı Camiaya gönül verenler Kulüp Merkezindeki Kongreye ilgi gösterirken Saat 11.00'de başlaması planlanan saat 2 adaylı bir seçim yapılacak olması nedeniyle tabiri caizse "İnce eleyip sık dokunur"  misali ayrıntıların ve listelerin son hal alması sonrasında 1 saatlik bir gecikme ile başladı. 

Kongreye gelen davetliler arasında CHP Beykoz Belediye Meclisi Üyesi Gökhan Taneri Vural, Beykoz Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı İsmet Konca, TÜFAD İstanbul Başkanı ve Marmara Ünv. SBF Dekanı Prof.Dr.Mehmet Yorulmazlar, Beykoz SGK Müdürü Ferda Özkalender, Kızılay Beykoz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Resul Rençber, Göksu Mahallesi Muhtarı Gül Bağdatlı, Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun, Boğaziçi 1907 Spor Başkanı Okan Yiğit, Rüzgarlıbahçespor Başkanı Bayram Taşkıranlar.

Bu arada Kulübün efsane isimlerinden Saha Ramazanoğlu ile Okan Karakaya katılım sağladıkları Genel Kurulda ilgi odağı oldular.

Nitekim seçim oylaması sonrasında mevcut Başkan İlker Güner'in diğer aday Tolga Arat önünde tek oy farkı ile ipi göğüslemesine sahne oldu. Bu gecikme dakikalarında ve sonrasında başlayan seçim maddeleri gecikme anlarında bazı gerilimler yaşansa da günün son karesinde Asırlık Çınar olmaya özgü, Anadoluhisarı İdmanyurdu Kültürüne örnek teşkil edecek görüntüler salondan yansıdı.

Olağan Seçimli Kongre klasikleştiği gibi Divan Kurulu için verilen önergedeki isimlerin okunup delegelerce onaylanmasının ardından başladı.

Saygı Duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile resmi olarak başlayan Genel Kurulda Delegelerden söz alan A.Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz iki maddeden oluşan ve bir önceki Genel Kurulda da vermiş olduğu bir önergeye ait konuşması yaptı.

Divan Kurulunda Başkan Kulüp eski Başkanlarından da olan Adnan Güner olurken Katip Üyelikleri ise Şeref Özbek ile Özcan Ege yaptı.



Divan Başkanı Güner açılış konuşmasında öncelikle Anneler Gününe ait birkaç cümle sarf edip kutlamada bulundu. Kulübün kuruluşundan beri günümüze kadar geline noktada görev yapan herkese teşekkür dileğini de ileten Güner, Kulübün çıtasının bir adım daha ileriye taşınma düşüncesini de konuşmasına ekledi. Güner seçilecek Yönetimin bir anlamda şanlı olacağına da vurgu yaparken hem kulüplerinin hem de ilçe sporunun gelişimi için Beykoz Kulüpler Birliği ile yeni seçilen ve sporcu kimliği de olan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yapacakları istişare sonrasında Beykoz'un bir Spor Kenti haline geleceği yönündeki beklentilerini sundu.

A.Hisarı İdmanyurdu Spor Kulübünde gerçekleşen Olağan Kongrede daha önce kamuoyuna aktarılan gündem gereği Faaliyet Raporunun Okunması, görüşmeye sunulması ve ibraya sunulması maddesi geçildi. Bu bölümde de İlker Güner'in okuduğu madde üzerinden Mustafa Babuz bir kez daha söz alarak toplam 3 konuya ait eleştiri ve kemdi görüşlerini aktardı. Başkan İlker Güner yapılan eleştirilere cevap verdi. 

Yine bu kapsamda söz alan delegelerden Nazmi Dönmez de eleştiri ve düşüncelerini aktardı. Bu bölümde söz alan isimlerden birisi de bir önceki dönem Kulüp Başkanı Cenk Nur oldu, o da kendi açısından bazı konulara ait düşünce ve eleştiri aktarımında bulundu.

Bu açıklamalar sonrasında Faaliyet Raporu kabul edildi. Ardından Gelir-Gider Kesin ve Tahmini Bütçe Hesap Mali Raporlarının okunması ve ibra edilmesi, Denetleme Kurulu Raporlarının okunması ve ibra edilmesi sonrasında Divan Kuruluna sunulan iki liste kapsamında Başkan, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Federasyon Delegelerini Asil ve Yedek isimleri okundu.

Daha sonra geçilen oy kullanma anlarının ardından merakla beklenen Oy Sandığı Divan Başkanı Adnan Güner tarafından açıldı. Heyecanla yapılan oy sayımı oldukça çekişmeye sahne oldu.

Her iki adayın da eşit 43-43 eşitliğe geldiği belli olurken son zarfı açan  Divan Başkanı Adnan Güner oyun İlker Güner'e ait olduğunu söylerken yeni dönem başkanını kutladı başarılar diledi.

Bu andan sonra gerçekten de A.Hisarı İdmanyurdu Tarihine yakışan fotoğraf kareleri salondan yansıdı.


Yeşil-Sarılı Kulüpte bir kez daha başkan seçilen İlker Güner önceliğini yıllar önce yıkılan Kulüp Tesislerine vereceğinin mesajını iletirken, A.Hisarı İdmanyurdu Spor Kulübüne gönül verenleri, Kongreye katılımları ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Anadoluhisarı İdmanyurdu Spor Kulübü Yeni Dönem Yönetim ve Kurulları şu isimlerden oluştu ;

Yönetim Kurulu Asil Listesi

İlker Güner, Ata Paşabeyoğlu, Resul Rençber, Emir Karadağ, Murat Dıragumandan, Ali Özkalender, Yahyahan Muslubaş, Adem Şahin, Okan Yiğit, Av.Tolga Aydın, Halit Recep Hisli

Yönetim Kurulu Yedek Listesi 

Halil Güveli, Tuba Ovalıoğlu, Yakup Türk, Murat Bayraktar, Cüneyt Yalvaç, Furkan Çelik, Berk Ağırgün, Melih Babuz, Özgür Yavaş, Semih Güveli, Yaşar Şafak Çökmez 

Denetleme Kurulu Asil

Harun Eyibil, Ali Benli, Oral Kap

Denetleme Kurulu Yedek

Cihat Kurtuluş, Gürcan Öztürk, Ahmet Özçelik

Disiplin Kurulu Asil

Miktat Güner, Faruk Ünal, Bahadır Ünal

Disiplin Kurulu Yedek

Hakan Şaşmazer, Onur Yılmaz, Doruk Özgör

Federasyon Delegeleri Asil

İlker Güner, Hakan Arkan, Murat Bayraktar

Federasyon Delegeleri Yedek

Semih Güveli, Berk Ağırgün, Efe Saral

HABER: TALİP ERCAN - ERHA

Hiç yorum yok:

Ayazağaspor sahaya indi

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Ayazağaspor 2024/2025 sezonu için çalışmalarına başladı.