Perşembe, Mayıs 02, 2024

Üsküdar Anadolu grup şampiyonu


TFF Kadınlar 3.Ligi 14.grupta, mücadele eden Üsküdar Anadolu Spor Kulübü kadın futbol takımı normal sezonun son hafta maçında deplasmanda Tunçspor'u 2-0 yenerek grubunu şampiyon tamamladı. Yeşil-beyazlılar 2.Lige yükselme play-off'larında seri başı olma hakkı kazandı. 

14.grubun 14. ve son hafta mücadelesinde lider Üsküdar Anadolu, Maltepe deplasmanında Tunçspor'a misafir oldu. Başıbüyük/Süreyya Paşa Stadındaki karşılaşmayı, İstanbul İl hakemi Halil İbrahim Ekmekci yönetirken, yardımcılıklarını Berk Toygar Kavak ve Elifnur Cura yaptı.

Karşılaşmaya ev sahibi Tunçspor etkili başladı. Üst üste ataklarla, Üsküdar Anadolu kalesinde etkili olmaya başladı. 9.dakikada ceza sahasında topla buluşan Hülya Çetinkaya kaleci Ebrar Uluhanlı ile karşı, karşıya kaldı. Vuruşunda top üstten avuta gitti. Rakip atakları durduran ve oyundaki dengeyi sağlayan yeşil-beyazlılar, sağ kanattan Merve Ekemen, sol kanattan ise Sudenaz Öz ile pozisyonlara girmeye başladı. 28.dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Sudenaz'ın pasıyla kale sahası ön çizgisinde topla buluşan Sevde Minel bomboş pozisyonda topu direğe nişanlayınca, Üsküdar ekibi mutlak bir golden oldu. Bu dakikadan itibaren yeşil-beyazlılar gol kaçırma yarışına girerken, ani gelişen Tunçspor atağında kalesinde gol tehlikesi yaşadı. Kaleci Ebrar'ın kısa düşen topunu kapan Yaren Dalkıran golle burun, buruna geldi. Ancak vuruşunda top az farkla yandan dışarı gitti. 36.dakikada Merve'nin ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Sudenaz Öz, kalecinin yanından şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Üsküdar Anadolu ilk yarıyı bu golle 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarıda da Üsküdar temsilcisi mutlak gol pozisyonlarından yararlanamazken, 57.dakikada Sudenaz'ın ceza sahası içinde düşürülmesiyle yeşil-beyazlılar penaltı kazandı. Topun başına duran topların etkili ismi kaptan Züleyha Gölgelikaya geçti. Ancak o da gol kaçırma kervanına katılarak topu yandan dışarı gönderdi. Son 15 dakikaya girildiğinde maç karşılıklı ataklarla geçemeye başladı. Tunçspor, beraberlik için yüklenirken, Üsküdar Anadolu da ikinci golü bulmak için bastırmaya başladı. 78.dakikada Selvi'nin pasıyla topla buluşan Esra Şanlı, ceza sahası dışından yaklaşık 20 metreden mükemmel bir vuruşla, topu kalecinin uzanamayacağı yere göndererek farkı ikiye çıkarttı. Kalan dakikalarda topu kendisinde tutarak zaman oynayan yeşil-beyazlılar 90 dakika sonunda sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Çıktığı 14 maçta 13 galibiyet elde eden Üsküdar Anadolu böylece 14.grubun şampiyonu olarak play-off finallerine seri başı olarak katılma hakkı kazandı. Grupta ikinciliği Sancaktepe Yenidoğan elde ederken, mavi-beyazlılar da play-off'lara katılma hakkı kazandı. 

TFF Kadınlar 3.Ligi'nde 16 grupta ilk iki sırayı alan 32 takım, TFF 2.Ligi'ne yükselecek üç takımdan birisi olmak için play-off'larda mücadele verecek.

Haber: Murat İlter

TUNÇSPOR

ÜSKÜDAR ANADOLU


Hiç yorum yok:

Taçspor 90+9'da yıkıldı

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Taçspor kazanması halinde direkt ligde kalacağı maçta sahasında Kullar 1975 Spor'a 4-3 yenildi.