Cuma, Haziran 03, 2016

U13 takımlarından saat tepkisi


Ülkemizin yüksek hava sıcaklığı ile boğuştuğu şu günlerde, Türkiye U13 Şampiyonası İstanbul elemelerinde maçların öğle sıcağına verilmesi kulüplerin tepkisini çekti.

İsmini vermek istemeyen bir teknik direktör "Sezon sonu yaklaşmış, program çok yoğun değil. İddiası olmayan 2. Amatör maçları yerine bu küçük çocukların maçları 16.00'ya verilebilir. Onu geçtim, 18.00'e verilse bile karanlık basmadan U13 maçı biter. 12'ye, 14'e verilen maçlar var, yazık günah. Normalde hava sıcaklığı 28-30 derece olsa, suni sahada bu oluyor 40 derece! Bu çocuklar hiç mi düşünülmüyor?" dedi.

Görüşlerini aldığımız başka bir teknik adam ise "TFF maçları programlarken yoğunluktan dolayı saat vermekte zorlanıyor olabilir ancak bence bir orta yol bulunabilirdi. Sonuçta tarafsız sahalarda maçlar oynanıyor, bir stat olmaza diğeri olur. Maçların hepsi sabah 10 olmalıydı bence. Biz de öğle sıcağında oynayacağız, durumdan memnun değiliz. Bazı takımların maçları 16.00'da, onların farkı ne?" diye konuştu.

(Teknik adamlar, kritik maçları öncesi kulüplerini TFF ile karşı karşıya getirmemek ve takımlarının konsanstrasyonunu bozmama adına isimlerinin yazılmamasını istediler)

Hiç yorum yok:

Sultangazi ve Dikilitaş play-off oynayacak

İstanbul SAL Klasman'da normal sezon sona erdi.