Cuma, Haziran 03, 2016

2. Amatör'de üçüncüler de terfi istiyor


İstanbul 2. Amatör Lig'de sezonun bitmesine kısa bir süre kala, üçüncü sırada yer alan veya bu sıra için mücadele eden ekipler, önceki sezonlarda olduğu gibi üçüncülerin de 1. Amatör'e çıkarılmasını istiyor.

Kulüplerden yapılan ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Her ne kadar sezon başında TFF İstanbul İl Temsilciliği statüde ilk ikinin terfi ettirileceğini bildirmiş, biz kulüpler de bu şartlarla lige başlamışsak da mevcut koşullarda statüde değişikliğe gidilmesinin haiz olduğu düşüncesindeyiz. Nitekim gelinen noktada birçok ekibin eşit koşullarda mücadele etme şansı ortada kalmıştır. TFF'nin uyarılarını ve (bir türlü verilmeyen) ceza tehditlerine rağmen birçok kulüp ligden çekilmekte, bu da birçok grupta takımları mağdur etmektedir. Fikstüre bakıldığında birçok ekibin kalan maçlarını hükmen alacağı görünmektedir. Kimi gruplarda bazı takımlara -futbolun doğası ve fair play gereği- çelme takan ekiplerin son haftalarda ligden çekildiği ve eşitsizliğe neden olduğu açıktır. Bu durumda, TFF'ye ve tüm ekiplere saygısını koruyarak tüm maçlara çıkan ancak üçüncü sırada kalan bir çok ekibin mücadele şansı elinden alınmıştır. Bizler, TFF'nin, diğer takımlara ve seyircilere saygı gösteren, futbolun gerekliliklerini yerine getiren ve bu uğurda yatırımlar yapan üçüncülerin de 1. Amatör'e çıkarılması ihtimalini tekrar gözden geçirmesini temenni ediyor, konuyu TFF Amatör Kurul Başkanı, TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez ve TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür'ün bilgilerine sunuyoruz."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok dogru bazi gruplarda 2. Ile 3. Arasnda 1 puan yda ayni puandalar bazi gruplarda 4 5 takim cekiliyor buda haksizlik olur biz futbolculara ins geregi olur . tesekkurler

Rasathane 3 puanı 3 golle aldı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'un lideri Küçüksu Rasathanespor 11.hafta mesaisinde deplasmanda Heybeliadaspor'u 3-0 yendi.