Pazartesi, Nisan 09, 2012

İl İl BAL rehberi

Bölgesel Amatör Lig’de grup aşaması sona ererken Marmara’da hangi illerin takımları ne oldu, kimler kalıyor, kimler baraj yapacak, kimler düştü, yerlerine kimler geliyor, hepsi bu haberde… 

İSTANBUL

3. Lig şansı devam edenler*
Karagümrükspor
Silivrispor
Büyükçekmecespor

*Play-off ilk turunda Silivrispor ve Büyükçekmecespor eşleşecek. Kazanan ikinci turda Karagümrükspor’la eşleşecek. İstanbul’dan 1 takım 3. Lig’e çıkacak.
BAL’da kalanlar:
Karagümrükspor*
Silivrispor*
Büyükçekmecespor*
İstanbulspor
Sultangazispor

* Bu takımlar 3. Lig’e çıkamazsa, baraj maçı oynamaksızın BAL’da kalacaklar.

BAL’da kalmak için baraj oynayacak takımlar 
* Sultanbeyli Belediyespor
* Bayrampaşa Tunaspor
* Zeytinburnuspor
* Beykozspor 1908

BAL’dan SAL’a düşenler 
* Beylikdüzüspor
* Beşyüzevlerspor
* Yeniköyspor
* Avcılar Belediyespor
* Feriköyspor

İstanbul SAL’ı nasıl etkiler?
Mevcut statü değişmezse eğer İstanbul’dan 1 takım 3. Lig’e çıkacak. Bu durumda SAL Yükselme Grubu’nda ilk 4 takım direkt BAL’a çıkacak. 5, 6, 7, 8 baraj maçı oynayacak. Baraj kuraları daha sonra çekilecek.

KOCAELİ
Derince Belediyespor 3. Lig’e çıkabilir, çıkamazsa BAL’da kalacak. Kağıtspor Derince 3. Lig'e çıkarsa BAL’da kalacak,aksi takdirde baraj oynayacak. Çenesuyu Plajyoluspor geçen sezon olduğu gibi baraj maçı yapacak. Darıca Kale Bayramoğluspor SAL’a düştü.
Çok büyük olasılık Suadiye Belediyespor BAL’a çıkacak. Plajyoluspor’un barajdaki rakibi de Hereke Yıldızspor veya İzmit Belediyespor olacak.

EDİRNE
Edirnespor Gençlik BAL’da kaldı. Keşanspor, Edirne SAL şampiyonu Sarayspor’la baraj maçı yapacak.

KIRKLARELİ
Babaeskispor dokuzuncu olmasına karşın BAL’da kaldı çünkü Kırklareli, bu sezon 2 olan kontenjanın yalnızca birini kullandı. Seneye Kırklareli Sanayispor da BAL’da yer alacak.

SAKARYA
Adapazarıspor BAL’da kaldı. AS Akyazıspor baraj maçı oynayacak, Garajlar Taçspor SAL’a düştü.
Sakarya SAL play-off’u daha yeni başladığı için eşleşmeler belli değil.

TEKİRDAĞ
Çerkezköyspor BAL’da kaldı. Çorlu Gençlerbirliği, Tekirdağ SAL şampiyonu Tekirdağspor’la baraj maçı yapacak.

BİLECİK
Vitraspor BAL’dan düştü. Yerine gelecek sezon çok büyük olasılık Bilecik İl Özel İdarespor veya Osmanelispor olacak.

BURSA
Merinosspor’un 3. Lig şansı var, çıkamazsa BAL’da kalacak. Kestel Belediyespor BAL’da kaldı. İznikspor baraj maçı yapacak. Zaferspor SAL’a düştü. Eğer Merinosspor 3. Lig’e çıkarsa SAL’dan direkt iki takım BAL’a çıkacak, üçüncü olan takım baraj oynayacak. Merinos çıkamazsa birinci direkt çıkacak, ikinci İznikspor’la baraj oynayacak.

KÜTAHYA
Kütahyaspor BAL’da kalıyor. Üçüncü Lig’e de çıkabilir. Gaybiefendispor, Kümaşspor’la baraj yapacak, küme düşen Simav Gençyurdu’nun yerine Dumlupınar Üniversitesi geliyor. Eğer Kütahyaspor 3. Lig’e çıkarsa Kümaş da direkt çıkacak, Gaybiefendi baraj oynamayacak.

ESKİŞEHİR
Demirspor BAL’da kaldı. Sağlıkspor, Edirne SAL şampiyonu Anadolu Üniversitesi ile baraj maçı yapacak.

YALOVA
Altınova Belediyespor BAL’da kaldı. Armutlu Belediyespor, SAL şampiyonu Esenköyspor’la baraj maçı yapacak. Yalovaspor küme düştü ve yerine takım çıkmayacak çünkü Yalova ili fazladan kontenjan kullanıyordu.

HABER: EFKAN BUCAK

10 yorum:

Adsız dedi ki...

İstanbulun il kontenjanını düşürdükleri için İstanbuldan ilk dört takım direk BALa çıkacak beşinci altıncı yedinci ve sekizinci zeytinburnu beykoz sultanbeyli belediye ve bayrampaşa tunayla play out oynayacak yenen BAL liginde mücadele edecek eylülde,fakat ilk beşin direk çıkması daan meselesi

Maestro dedi ki...

BAL ikincileri 13 takımdan 7 si bay kalacak diğer 6 takım aralarında tek maç eleme oynayacak. Kazanan 3 takım ve bay kalan 7 takım, toplam 10 takım aralarında maç yapacak (eşleşmeler bölge bazında olacak-B.Çekmece ve Silivri ilk etapta oynamasalar da mutlaka 10 takım kaldığında aralarında maç yapacaklardır. Kazanan takım birincilerin olduğu bölgesel yapılacak torbada yerini alacak, Karagümrükle eşleşmesi için torbada birbirlerini çekmeleri gerekecek, Karagümrük ile oynama gibi zorunluluk olmayacak) burada kazanan 5 takım daha sonra 13 BAL birincisinin olduğu torbada (Bölge bölge torbalanarak eşleştirilecek buradan 9 takım Üçüncü lige çıkacak.

Adsız dedi ki...

Topladıkları puana göre en kötü ikinciler:Kayseri Şeker,Kütahyaspor,Bartınspor.Ayvalıkgücü,Adıyaman Belediye,Yomra veya (1.gruptan gelecek takım) eşleşir..(Yani bu takımlar 3 maç sonunda 3.lige çıkar) 7 takım beklemede kalır.

Not:Silivri-Büyükçekmce eşleştiği için değerlendirme dışındadır

Adsız dedi ki...

biri istnbul takımları eşleşcek diyo biri turkiye geneeli eşleşcek diyo hangisi dogru tff yaptımı açıklama veya bellimide bunları söluyosunuz

Adsız dedi ki...

iyide benim anlamadığım 5 takım zaten direk baldan sala düştü. 3.lige istanbul takımı da çıkacak o yüzden eksik takım sayısı 6-7 olabilir dolayısıyla saldan bala o kadar takımın direkt çıkması gerekmiyomu ? artı 4 takım daha playout oynayacak

Adsız dedi ki...

Sıcak gelişme ...16-18 nisandaki amatör kurul toplantısında bazı illerin BAL kontenjanları 2012-2013 ile birlikte arttırılabilir.

Adsız dedi ki...

İstanbulun kontenjanı 12ye düşmüştü,tekrar bu sezonki gibi 14 veya 13 olabilir çok önemli bir gelişme.Bu da demek ki ilk 6 direk çıkar!

Adsız dedi ki...

zaten kontenjan 14 kalması lazım çünkü bir anda takım sayısını düşürmek adil değil diye düşünüyorum.düşürülecekse bile belirli bir zaman koyulmalı örneğin 2-3 sene sonra şu tarihte böyle bir düşürme yapılacak denmeli ki kulüplerde ona göre planlarını hazırlıklarını yapsınlar.

Efkan dedi ki...

Şunu eklemem gerekiyor; Burada yazılanlar statüden 'Yorumladıklarımız'... Bazı noktalarda statünün ucu açık. Mesela İstanbul için '3 birinci, 2 ikinci olursa ikinciler birbirleriyle eşleşir' diyor. Tek birinci (Karagümrük) olduğu için bunu uygulamaya koymayabilirler.

Adsız dedi ki...

13. grupta 4 istanbul takımı var bir tanesi direk düştü.. zeytinburnu play out oynuyor tamam ama tuna neden play out oynuyor ? 4 takımdan 3 ü düşmemek için oynicak ee o zaman neden bu lige çıktılar ki ? tuna play out oynarsa eğer o kulube büyük haksızlık olur bu....

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.