Çarşamba, Ağustos 17, 2011

BAL'dan 11 Takım Çekildi

2011-2012 sezonunda BAL'da yer alacak takımlar bugün TFF tarafından açıklandı.Yeni sezonda 150 takım lige katılım şartlarını yerine getirirken 11 takım verdikleri dilekçe veya teminat sorununu çözememesi nedeniyle ligde yer alamayacak.
İşte ligden çekilen takımlar
Jandarmagücü(Ankara)
Geçtiğimiz sezonun Ankara süper amatör küme şampiyonu Jandarmagücü lige girmeyerek Ankara'nın bu sezon ligde bir eksikle mücadele etmesine neden oldu.Çekilme kararında Jandarmagücü'nün askeriye takımı olmasının önemli etken olduğu söyleniyor.
       Bereketli  Sağlıkspor (Denizli)
Takım geçtiğimiz sezon BAL'da sıkıntılı bir dönem geçirse de ikinci yarıda aldığı başarılı sonuçlarla bu lig için play out oynama şansı yakaladı. Çok sıkıntılı geçen bu maçı son 10 dakikada bulduğu gollerle 2-1 kazanıp lige tutundular. Kulüpten aldığımız bilgiler belediye olan mahallenin, belediyeliğinin kaldırılması sonucunda kulübün zor duruma düşmesi ve 2 yıldır zor şartlar altında mücadele ettiği ve artık bunu kaldıramadığı yönünde. Kararda TFF'nin BAL'daki kulüplere olan yardımlarının yetersiz olması da önemli etken olurken, kırmızı-mavili ekip mücadelesine Denizli Süper Amatör'den devam etme kararı aldı.
Erdemli Belediyespor(Mersin)
Mersin temsilcisi Erdemli Belediyespor geçen sezon Anamur Belediyespor'u play outta saf dışı bırakıp BAL'a yükselerek adından sıkça söz ettirmişti.Mersin temsilcisinin dilekçe vermediği lige teminat sorununu halledemediği için girmediği öğrenildi.2011-2012 Mersin süper amatör ve 1.amatör küme fikstürü çekildiği için kulübün bu sezon liglere girip giremeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
Gaziantep İl Özel İdare
Geçtiğimiz sezon BAL'ı sıkıntılı bir şekilde bitiren Gaziantep temsilcisi bu sezon ekonomik problemleri çözemeyecince bu sezon lige girmeme kararı aldı. Gaziantep temsilcinin yöneticileri ile yaptığımız görüşmede kulübün Gaziantep Süper Amatör'de mücadelesine devam edeceği öğrenildi.
Kırşehirspor 
Borçlarından dolayı sıkıntılı günler yaşayan köklü kulüp Kırşehirspor bu nedenle lige girmeme kararı aldı.Yeşil beyazlılar geçen sezonda TFF 3. Lig'den düşmüştü.
Erzurumspor
Borçlarından dolayı zor günler yaşayan köklü kulüp Erzurumspor geçen sezon borçlarından dolayı TFF 3. Lig'den çekilmişti.Takımın borç sorununu çözememesi lige girememesinin en büyük nedeni oldu. Mavi-beyazlılar geçtiğimiz sezon Erzurum 2. amatöre girmiş ve bu ligde 2.olarak Erzurum 1.amatöre yükselmişti.Kulübün faaliyetlerine bu ligde sürdüreceği bekleniyor.
Pehlivanköyspor(Kırklareli)
1972-1973 ve 1977-1978 sezonlarında Kırklareli amatör küme şampiyonu olan Pehlivanköyspor tarihindeki bu 2 şampiyonluğu dışında en büyük başarısını belkide bu sezon yaşadığı lig 3.cülüğü ile gerçekleştirsede nüfusun azlığı ve ekonomik sorunlar takımın lige girmemesinde önemli etken oldu.
2000 nüfuslu ilçe takımı lige katılsa 33 sezon sonra ilk defa böyle büyük bir organizasyonda yer alacaktı.
 Karaçomakspor(Iğdır)
Geçtiğimiz sezon BAL 1.grupta lige renk katan takımlardan biri olan Iğdır temsilcisi ligi üst sıralarda tamamlamıştı.Play out maçında uzun süre geride götürdükleri maçı son anlarda uzatmaya taşıyan sarı kırmızılılar uzatmada attığı golle BAL'da kalmıştı.Bu sezon ekonomik sorunlar nedeniyle lige katılmayan Iğdır temsilcisi ildeki futbol heyecanı Iğdır 1.amatöre taşımış oldu.

 Elazığ DSİ
Geçtiğimiz sezon Elazığ 1.amatör play off'unda yapılan şike ile sarsılan Elazığ futbolu bu kezde bu ligdeki heyecanı DSİ takımının lige girmemesi ile yaşayamarak büyük bir şok yaşadı.Play off'ta dördüncü olmasına rağmen şike nedeniyle Elazığ amatör kümenin şampiyonu ilan edilen yeşil beyazlılar maddi sorunlar nedeniyle lige girmeme kararı aldı.

Boyabat Çeltik (Sinop)
Geçtiğimiz sezon BAL'da inişli çıkışlı bir grafik çizmesine rağmen aldığı süpriz sonuçlarla dikkat çeken Sinop temsilcisi bu sezon maddi sorunlar nedeniyle lige girmeme kararı aldı.Profesyonelde de takımı olmayan Sinop'ta futbol heyecanı ildeki 1.amatör kümede yaşanacak.
 Ilgaz (Çankırı)

Çankırı amatör küme şampiyonu Ilgazspor aradığı maddi desteği bulamayınca lige girmeme kararı aldı.Yeşil beyazlılar lige girmeyince Çankırı'da gözler 1.amatörde oynanacak amatör maçlara çevrilecek.
Çankırı'yı geçtiğimiz sezonda Çankırı İl Özel İdare takımı temsil etmiş fakat bu ekipte ligin hemen başlarında BAL'dan çekilmişti. 

Lige katılan takımların listesi için TIKLAYIN

HABER: BENAN DİKER

3 yorum:

derebeyi17_44 dedi ki...

Ayrıca Çankırı Ilgazspor, Elazığ DSİ, Iğdır Karaçomakspor ve Sinop Boyabat Çeltikspor da ligden çekilme kararı almış. Özellikle Karaçomakspor'un çekilmesi büyük bir sürpriz olarak değerlendiriyorum.

ZizuoTurgay dedi ki...

Arkadaş ben bu takımları anlamıyorum. Madem girmeyeceksin diğer takımlara neden yazık ediyorsun ki.

BARBAROS AKKOYUNLU dedi ki...

KARDEŞ AYAZAĞA'DA,DİKİLİTAŞ İLE BİRLİKTE YAPMIŞLARDI.DİMİ?

KAĞITHANE KULÜPLER BİRLİĞİ
GENEL SEKRETERİ.

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...