Cuma, Ağustos 26, 2011

İstanbul 1. Amatör Lig kuraları çekildi



İstanbul 1. Amatör Lig kura çekimi Orhan Saka Amatörler Evi’nde çekildi. 24 Eylül’de başlayacak olan sezon için 174 takım başvururken, yalnızca Cerrahpaşaspor ligden çekildi.

Kura çekimine İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Ali Düşmez, TÜFAD İstanbul Şube Başkanı Süleyman Tohumcu, Marmara Amatör Karma Sorumlusu Müjdat Yetkiner, İstanbul Saha Komiserleri Derneği Başkanı Ali Osman Özgül, TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Başkan Vekili Adem Mat ve İSTFİT’in tüm kurmayları tam kadro hazır bulundu.

Açılışı Düşmez yaptı
İASKF Başkanı Ali Düşmez yaptığı açılış konuşmasında, spor ailesindeki birlik beraberliğin ülkemizin ihtiyacı olan birlik beraberliğin çimentosu olacağını söyledi. Düşmez, tüm kulüplerin sıkıntılarını bildiğini dile getirirken, geçmişi değil geleceği konuşacaklarını, el birliğiyle kulüplere hizmet vereceklerini söyledi. Düşmez, “Amatör spor kulüplerinin emrine amadeyiz. Meselelerimizi sevgi ve saygı çerçevesinde halletmek için bu göreve geldik” ifadelerini kullandı.

Ekşioğlu: Çok sıkıntı çektik
Süleyman Tohumcu ve Ali Osman Özgül’ün kısa konuşmalarından sonra TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu kürsüye çıktı. İASKF’nın olaylı kongresinden sonra geçen 3 yıllık dönemde çok sıkıntılar çektiklerini söyleyen Ekşioğlu kötü günleri geride bıraktıklarını söylerken, her yıl kura çekimlerindeki klasik “Hepimiz enayiyiz” ve “Baş hıyar benim” ifadelerini kullanırken salondaki hava oldukça yumuşadı. Ekşioğlu, okul ve belediye kulüplerini artık tescil etmediklerini belirterek, belediyelerin spor alanındaki esas görevinin amatör kulüplere destek olmak olduğunu dile getirdi. Yemen Ekşioğlu ayrıca “Benim esas dostlarım 1. Amatör, 2. Amatör ve alt yapıya hizmet edenlerdir” ifadelerini kullandı.

1. Amatör’e 18 takım çıkacak
İstanbul 1. Amatör Lig’de bu sezon 18 grupta birinci olan takımlar doğrudan Süper Amatör Lig’e yükselirken, geçen sezonlarda olduğu gibi ikinciler için play-off şansı bulunmayacak. Gruplarında son iki sırayı alacak toplam 36 ekip 2. Amatör Lig’e düşecek. Bu sezon her iki yarıda ikişer hafta, hafta içi maç oynanacak.

HABER-FOTOĞRAF: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...