Perşembe, Ağustos 25, 2011

Uzman gözüyle İstanbul SAL grupları



İstanbul Süper Amatör Lig kura çekimleri için bugün hep beraber İstinye Amatörler Evi’ndeydik. Gruplar belirlendi, herkes merak içinde. Sezon öncesi izlediğim kadarıyla grupları değerlendirmek istiyorum.

1.Grup
Halide Edip Adıvarspor-Yerel Futbol’daki kısaltmasıyla HEASK’la Leventspor’un sıkıntı çekmeden BAL Yükselme Grubu’na çıkacaklarını düşünüyorum. HEASK transfer sezonunda kadrosunu büyük ölçüde koruyup kaliteli takviyelerle iyiden iyiye güçlenmiş durumda. Leventspor her zamanki gibi apar topar bir kadro oluşturdu ama iyi takım kurdular diyebilirim. HEASK birinci, Leventspor ikinci olarak bu iki takım uzak ara çıkarlar.

2. Grup
Geçen senenin flaş takımı Fenerköyspor’la bu sezon adından fazlasıyla bahsettireceğine inandığım Yeşil Esenyurtspor takımlarını ilk iki için fazlasıyla şanslı görmekteyim. Fenerköyspor geçen seneki takımından kaybettiği oyuncularının yerine yerinde takviyeler yaptı. Yeşil Esenyurtspor iyi futbolcular transfer etti.

3. Grup
Küçükköyspor ve Hasköyspor’u ilk iki için fazlasıyla şanslı görmekteyim. Küçükköyspor hazırlık maçlarını dahi kalabalık ve fanatik bir taraftar grubu önünde oynuyor ki liglerde iç sahada maç kaybetmezler diye düşünüyorum. Genç bir kadro kurdular ama forvet hattına tecrübeli oyuncuları monte ettiler. Küçükköyspor transfer döneminin hareketli takımlarından Hasköy ile beraber tepedeki ikiliyi oluşturur diyebilirim.

4. Grup
Bence tüm gruplar içinde en zorlusu bu. En az beş takım liderlik için oynar. Bu takımlar bence Vefaspor, Kuştepespor, Zara Ekinlispor, Gazi Mahallesi, Kocasinanspor ve hatta İdealtepespor. İzlenimlerime göre Vefa ve Kuştepespor az da olsa öne çıkıyor. Vefaspor sil baştan yeni bir kadro kurdu ve kaliteli oyuncular aldı. Kuştepespor da iş bilen yönetimi, kalabalık taraftar grubuyla ‘taş gibi’ bir takım. Kuştepespor’un en az Vefaspor kadar ilk iki şansı var.

5. Grup
Yenilenen kadrosu ve teknik direktör Kadir Akbulut farkıyla Çatalcaspor bu grupta şampiyonluk adayım. ‘Erguvanlar’ birkaç isim hariç kadrolarını korudular, güzel takviyeler yaptılar. Çengelköyspor da ilk iki için bence güçlü bir aday zira çok iyi transferler yaptılar.

6. Grup
Bu grupta pahalı transferler yapan Tuzlaspor’la geçen sezon Yükselme Grubu’nu averajla kaçıran kadrosunu koruyan Paşabahçespor’u şanslı görüyorum. Bu iki takımın dışındaki takımların ilk ikiyi zorlayacaklarını düşünmüyorum.

Herkese hayırlı olsun.

3 yorum:

Pierre OkAn dedi ki...

hangi uzman inceliyor bu takımları anlamış değilim. bende sayın uzmana burdan sesleniyorum. Siz bagcıları tanımayadınız herhalde neyse eminim bu sene hepiniz tanıyacaksınız. tşk ederim.

cihan dedi ki...

aynen yorumlara bakıyorum da neye gore yapmıssınız anlayamadım bir sürü kaliteli takım var hemen liderleri belirlemişsiniz

Unknown dedi ki...

Bağcılar benim yapacağım yorumlarda ilk takım olacaktı Okan kardeşim. Zaten aklıma gelmiştin. Şimdi Okan bir yorum yapar, benim yorumlar yazmadan güme gider demiştim. Benim de katılmadığım çok tahminler var. Bu sene çok sürpriz takımlar var, bunları vakti geldiğinde yazacağım. Bu arada, yeni Hocanız ve yei futbolcularınız hayırlı olsun.

Burak Kurtuluş

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...