Pazar, Mart 08, 2009

Gedikpaşa gecesine siyasiler düellosu

HABER-FOTO: YILMAZ AKTEPE
1951 yılında Kumkapı’da kurulan ve Giray Bulak, Bahri Kaya gibi sayısız yıldızlar Türk Futboluna kazandıran Gedikpaşaspor el değiştirmiş, yönetim de geçtiğimiz aylarda adres değişikliği yaparak faaliyetlerini Halkalı’da sürdürmeye karar vermişti. Kırmızı-Mavililer bu vesileyle Küçükçekmece’deki sporseverlerle tanışma ve kaynaşma gecesi yaptı. Ancak geceye siyasilerin konuşmaları damgasını vurdu.

Sefaköy Salon Akdeniz’de gerçekleştirilen geceye Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Dernek Başkanı ve İASKF Eğitimden Sorumlu Yönetici Seymen Gençtürk, İASKF Yöneticisi İsmail Öngün, CHP K. Çekmece Belediye Başkanı adayı Nurettin Şen, DSP K. Çekmece Belediye Başkan Adayı Sezai Aynalı, MHP K. Çekmece Belediye Başkan adayı Zahit Aydınyurt, İstasyon Mahallesi Muhtarı Mustafa Dikel, İstabul Demirspor Başkan Seyit Bel, Yeşilovaspor Başkanı Zafer Köprü, Kosova Güçspor Başkanı Recep Kelment, Sefaköy Kartalspor Başkanı Yener Dayı, İkitellispor Başkanı Abdullselam Ceyhan, Filizspor Başkanı Bayram Bayer, Halkalı Taştepespor Başkanı Salih Çetin, Cennet Barbarosspor Başkan Yardımcısı Tahsin Özgül, Soyak Altınokspor Başkan Yardımcısı Yılmaz Canpolat, Özmuratspor Genel Kaptanı İbrahim Şakiroğlu katıldı ve Gedikpaşaspor’a destek verdi.
Keskin: Bir yer istiyoruz
Gecenin açılış konuşmasını yapan Halkalı Gedikpaşaspor Genel Kaptanı Hüsnü Keskin, “Bildiğiz gibi daha önce mahallemizde bir amatör kulübümüz vardı (Halkalı Yenidoğanspor). Bu kulübümüzü maddi imkansızlıklardan dolayı elimizden çıkarmak zorunda kalmıştık. Tabii ki üzülmüştük. Aradan geçen sürede camiamızdan gelen talepler doğrultusunda İstanbul’un köklü kulüplerinden olan Gedikpaşaspor’u alarak mahallemize kazandırdık. Yeni bir kulüp olmamız dolayıyla sıfırdan başlamış bulunmaktayız. Sayın Belediye başkanımızdan kulübümüz adına bir verilmesini talep etmekteyiz. İnşallah bu talebimiz geri çevirilmez” dedi.

Şen: Spora hizmet yapılmamıştır
Daha sonra gecede Küçükçekmece belediye başkan adayları sahne aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Nurettin Şen, “İlçemizdeki yeşil alanlar TOKİ’ye peşkeş çekilmiştir. Kulüplerimizin idman yapabileceği spor alanları kalmamıştır. İlçemizin ismini taşıyan Küçükçekmecespor kendi kaderine terk edilmiş, cezalandırılmıştır, amatör kümeye düşürülmüştür. Ne yazık ki küme düştüğü yetmediği gibi sahası da bakımsızlıktan bir patates tarlasını andırmaya başlamıştır. Oraya baktıkça içim kan ağlıyor. Ne yazık ki spor adına bir hizmet yapılmadığını görmekteyiz” dedi.


Seymen Gençtürk’ten yanıt
Küçükçekmece Amatör spor kulüpleri Destekleme Dernek Başkanı ve AKP Meclis üyesi adayı Seymen Gençtürk de söz alırken konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Nurettin Şen’in konuşmalarına katılmadığımı söylemek istiyorum. İki yıl önce kurulan derneğimizle birlikte ilçemizdeki Amatör spor kulüpleri hizmet almaya başladı. Derneğimizin çalışmaları her zaman kulüplerimizin menfaati doğrultusunda olmuştur. Tabii bu hizmetlerin arkasında en büyük destekçimiz Küçükçekmece Belediye Başkanımız sayın Aziz Yeniay’dır. İlçemizdeki mevcut olan spor sahalarımızı toz toprak çamurdan kurtararak suni çim haline getirtmiştir. Halkalı Etap Stadı, Kanarya Sahası, Yeşilova Sahası, İkitelli Bahariye Sahası ve şu anda inşaatı devam eden Taştepe Kulüp binası ve sahasını hizmete sunmuştur. Dernek olarak sayın Yeniay’la koordineli çalıştık. Ben de spor kulüpleri adına kulüplerimize daha verimli olmak için meclis üyesi adayı oldum. İnşallah kazanırız. Spor adına daha iyi hizmetler yapacağımıza inanıyorum.”


Yeniay: Küçükçekmece’de şampiyonlar yetişecek

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını belirterek, “İlçemize çok iyi hizmet ettiğimize inanıyorum. Mevcut sahalarımızı suni çim haline getirdik. Kapalı yüzme havuzlarımızı hizmete sunduk. 15 bin çocuğumuz 15 branşta yaz kış devamlı spor okullarında eğitim alıyor. Kulüplerimizin sezonluk spor muhakemelerini vererek yüklerini hafiflettik. Küçükçekmece Stadı’mızı tabii ki öyle bırakmayacağız. Maçların bitimiyle birlikte ilçemize yakışır şekilde çeki düzen vereceğiz” dedi.

Aynalı: Spor alanları kiralayacağım
Küçükçekmece Demokratik Sol Parti Belediye Başkanı Sezai Aynalıda yaptığı konuşmada, “Görüyorum ki ilçemizde yeşil alanlara hep büyük binalar dikilmiş ya da TOKİ’ye verilmiş. Doğal olarak spor tesisi yapabileceğimiz alanlar bırakılmamış. Ben başkan seçildiğim takdirde çevre ilçelerimizdeki belediye spor alanlarını kiralayarak ilçemiz sporuna hizmet etmek istiyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Gedikpaşaspor yönetimi, belediye başkanı Aziz Yeniay’a, isminin yazdığı formayı giydirerek ilk transferini yaptı! Ardından Yeniay, CHP, DSP başkan adaylarıyla el ele verip ‘Her şey spor için’ diyerek davetlileri selamladılar.
Geçenin ilerleyen saatlerinde Mehmet Demirel ve Orkestrası eşliğinde Metin Çay, Cemil Kesik ve Sadık Karaca birbirinden güzel şarkılarla davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.