Salı, Mart 17, 2009

Ve Malatyagücü şampiyon


Malatya 1. Amatör Küme play-off grubunda 1932 Malatyagücü, Sıtmapınarıspor'u 2-1 yenerek şampiyon oldu ve ismini 3. Lig terfi müsabakalarına yazdırdı. Malatyagücü, zorlu ve çekişmeli geçen maçta 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen Cem ve Basri'nin ayağından kazanılan iki güzel gol ile galip gelmesini bildi.

Geçen yıllara göre daha çekişmeli geçen play-off müsabakaları terfiler öncesi olumlu bir deneyim olarak değerlendirildi. Müsabaka sonrası Yerel Futbol Sitesi’ne konuşan 1932 Malatyagücü Kulübü Başkanı Aziz Yiğit, “Sıtmapınarıspor mücadeleci ve hırslı bir oyun ortaya koydu. Maçın hakeminin kötü yönetimi, buna ek olarak istediğimiz oyunu ortaya koyamamamıza rağmen tecrübeli ve kaliteli kadromuzla şampiyonluk ipini göğüsledik. Zor geçen play-off, terfiler öncesi iyi bir deneyim oldu” dedi.

'Tüm Malatya kenetlenmeli'
Yiğit, “Sezon başı zorlu geçen bir ligin bizi beklediğine değinmiştim. Gerçekten play-off'a kalan Battalgazi Belediyespor, Hekimhan Belediyespor ve Sıtmapınarıspor çok iyi müsabakalar ortaya koyarak gelecek adına umut veren bir görüntü çizdiler” diye konuştu.
3. Lig terfi maçları öncesi tüm Malatya’nın kenetlenmesi gerektiğini söyleyen Aziz Yiğit, “Artık Malatya’da amatör müsabakalar bitti. Tüm amatör camianın kenetlenmesi lazım. Hekimhan Belediyespor ile birlikte ilimizi temsil ederken tüm spor camiasının desteğine ihtiyacımız var. İnşallah özlediğimiz 3. ligin kapısını bu sezon aralayacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.