Salı, Mart 17, 2009

İstanbul Bafra deplasmanda kayıp

BOLLUCASPOR: 3 İSTANBUL BAFRASPOR: 1

İstanbul 2. Amatör Küme 9. Grup’ta oynanan maçta İstanbul Bafraspor deplasmanda Bollucaspor’a 3-1 mağlup oldu.

Hadımköy Stadı’nda oynanan maça iki taraf da etkili başlarken golü bulan İstanbul Bafraspor oldu. Maçın 22. dakikasında gelişen Bafraspor atağında sağ taraftan Remzi’nin yaptığı ortayı iyi takip eden Serkan, yarım voleyle Kırmızı-Siyahlılar’ı 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilerleyen dakikalarında oyun sertleşirken, hakemler verdikleri kararlarla tepki almaya başladı. Dakika 37’de Bafraspor savunmasının hatasını affetmeyen kaptan Serdar skoru eşitledi ve ilk yarının skoru belli oldu: 1-1
İkinci yarıda Gaziosmanpaşa temsilcisi Bollucaspor (Yerel seçimlerden sonra yeni kurulacak Arnavutköy’e bağlanacak) daha derli toplu hücumlar geliştirmeye başladı. Dönen toplarda ise Bayrampaşa temsilcisi tehlikeli ataklar geliştirmesine rağmen bir türlü aradığı golü bulamadı.

Maçta dakikalar 58’i gösterdiğinde gelişen Bollucaspor atağında Bafraspor savunması ofsayt beklentisiyle durdu falat yan hakem oyunu devam ettirdi ve ev sahibi ekip öne geçti: 2-1.

67’de İst. Bafraspor’un orta sahadan kullanacağı serbest vuruş öncesi topun başına geçen B.Sinan bir anda ne olduğunu anlamadan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Uzun süren itirazlar sonunda hakemin kararı değişmediği gibi konuk ekip mücadeleye 10 kişi devam etti.


İst. Bafraspor’un yüklendiği anlarda Bollucasporlu oyuncular kontrataklarla pozisyon yaratmaya başladılar. 82. dakikada gelişen Bollucaspor atağında Bafraspor yine ofsayt beklerken yan hakem aynı fikirde değildi ve top tekrar ağlara gitti: 3-1.
Maçın 87. dakikasında Bollucaspor da kırmızı kartla oyun dışı kaldı. İki taraf da kartın nedenini merak ederken mücadelenin geri kalan kısmın gol olmadı. Bollucaspor maçı 3-1 kazandı.

İst. Bafraspor'dan hakeme tepki
Maçtan sonra bir açıklama yapan İst. Bafraspor Antrenörü Selahattin Tığlı, “Yazık diyorum başka bir şey demek istemiyorum. Bir takımın kaderiyle böyle oynanır ancak. Daha oyun kurallarını bile bilmeyen böyle hakemlerle sahaya çıkmak zorunda kalmak bizleri üzmektedir. Bunlar buraya gelirken nasıl bir eğitim alıyorlar doğrusu bilmiyorum. Ben bu hakem kardeşlerimizin kesinlikle futbolun içinden geldiklerine inanmıyorum” dedi.

Ünal: Bu sezon çok hata yapılıyor
İstanbul Bafraspor Teknik Direktörü Mustafa Ünal ise “Zaman zaman oyundan düştüğümüz anlar oldu tabii ki ama skoru değiştirecek bir durum yoktu. İki takım da dengeli ve istekli futbollarıyla maçı zevkli bir hale getirdi. Nasıl olduysa tribün taraftaki yan hakem kardeşimiz ikinci yarıda çok hata yapmaya başladı ve bunun da akabinde iki ofsayt pozisyonunu devam ettirmesi bizlere iki gole mal oldu. Bu hatalarla maçı da kaybettik. Ayrıca gösterilen kırmızı kartları da anlamakta güçlük çekiyorum. Biz kart dahi görmeyen takımken kırmızı kartlar havada uçuştu. 67’de bize, 87’de Bolluca’ya gösterilen kırmızı kartların nedenini anlayamadım” diye konuştu.

Ünal, “Takımlar buraya gelene kadar ne zor şartlardan geçerek uğraş veriyorlar bilinsin. Hakemlerimizden de tek isteğimiz lütfen ama lütfen dürüstçe maç yönetsinler. Bugün yapılan hatalar için demiyorum. Bu sene genelde çok hata yapıyorlar. Bizler nasıl emek veriyor mücadele ediyorsak sizler de biraz dikkat ederseniz bizlere yeter” ifadelerini kullandı.


Yolda kaza tehlikesi
Maça gelirken kaza tehlikesi yaşadıklarını belirten tecrübeli teknik adam, “Maça gelirken zaten kaza geçiriyorduk. Aracımızın lastiği bir anda patladı. Maça yetişebilmek için futbolcularımız, yöneticilerimiz hep birlikte el ele vererek arabayla uğraştık. Kulüpler çok zor şartlarla maçlara gitmekte ve takım kurmaktalar. Bu nedenle lütfen hakem kardeşlerimiz bunları düşünerek maçlara daha iyi konsantre olsunlar. Bu sadece bizim değil tüm takımlarımızın dileğidir” dedi.

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...