Cumartesi, Mart 14, 2009

Tekirdağ A Genç'te Velimeşe şampiyon

HABER-FOTO: BENAN DİKER
Tekirdağ A Gençler Ligi’nde, Türkiye Şampiyonası’na katılabilmek için yapılan play-off maçları bugün oynanan iki karşılaşma ile tamamlandı ve Velimeşe Belediyespor Tekirdağ şampiyonu oldu.
Çarşamba günü oynanan 2.hafta maçları sonunda Velimeşe Belediyespor ve Volkanspor’un Türkiye Şampiyonası’nı garantilemesinden sonra bugünkü karşılaşmalar prestijden öteye gitmese de oynanan futbol ve gollü geçen karşılaşmalar Muratlı’da karşılaşmaları takip eden taraftarları oldukça memnun etti. Bugün oynanan son hafta karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle:
Velimeşe Belediyespor-Şarköyspor: 3-2
Velimeşe Belediyespor ilk yarısını 2-0 mağlup tamamladığı mücadelenin ikinci yarısında 9 kişi kalmasına rağmen 3 golle, 10 kişi kalan güçlü rakibini zor da olsa mağlup etmeyi başardı ve Tekirdağ A Gençler’de namağlup olarak Tekirdağ şampiyonu oldu. Mavi-Beyazlılar’da bu maçta kırmızı kart gören Eser ve Türker Türkiye Şampiyonası maçlarında takımlarındaki yerlerini alamayacaklar.
Muratlı’da oynanan maça Velimeşe Belediyespor; Okan (46’Tolga)-Önder-Berkay-Eray Albayrak-Eser-Selçuk-Türker-Oğuz(75’Emre)Ahmet-Eray Cem-Murat (70 Erhan) kadrosu ile mücadele etti. İlk yarıda gelen gollere engel olamayan mavi-beyazlılarda 68. dakikada Eser kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 70. dakikada Şarköyspor da kırmızı kart gören oyuncusu nedeniyle 10 kişi kaldı. 72’de bu sefer Türker kırmızı kartla cezalandırılınca Velimeşe Belediye takımı sahada 9 kişi kaldı.75.dakikada Oğuz’un yerine giren Emre’nin 76.dakikada uzak mesafeden attığı şut golle sonuçlanınca, 9 kişi kalmasına rağmen Velimeşe Belediyespor
skoru 2-1 taşımayı bildi. Bu golün verdiği moralle yüklenen mavi-beyazlılar 81’de Eray Albayrak’la beraberliği, 87’de Ahmet’le galibiyet golünü bulmayı başararak A Gençler Ligi’nde namağlup Tekirdağ şampiyon olmayı başardı.

Karşılaşmadan sonra görüşlerini aldığımız Velimeşe Belediyespor Teknik Direktörü Zekeriya Korkmaz hem A takımla gelen hem de A gençlerle gelen namağlup şampiyonluklardan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını, beldeye bu mutluğu yaşattıkları için de gururlu olduklarını ifade etti. Korkmaz, A Gençlerde Türkiye Şampiyonası’nda başarılı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirdi.Bugünkü karşılaşmanın kaliteli bir mücadeleye sahne olduğunu dile getiren Zekeriya Hoca “Kazandığımız için mutluyuz fakat kırmızı kartla oyun dışı kalan iki oyuncumuz bizi oldukça üzdü” diyerek sözlerini tamamladı.

Ahimehmetspor - Tekirdağ Volkanspor: 3-2
Günün ilk maçında karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Ahimehmetspor ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı maçı 3-2 kazanarak play-off’lara galibiyetle veda etti. Volkanspor bu mağlubiyete rağmen play-off’u ikinci sırada tamamlamayı başardı.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.