Pazar, Mart 15, 2009

Atilla Demir ile çok özel

SÖYLEŞİ: EROL EFTEKİN
İstanbul 2. Amatör Küme'de haftanın en önemli müsabakalarından biri İstanbul Rizespor ve Büyükderespor arasında oynandı. Taktik mücadelesi şeklinde geçen maçı İstanbul Rizespor 3-0 kazandı ve namağlup unvanını sürdürüp liderlik koltuğuna oturdu.
Maç Sonrası, mütevazı kişiliği ile tanınan, çalıştığı kulüplerde kazandırdığı başarılarla adından söz ettiren İst. Rizespor Teknik Direktörü Atilla Demir'le röportaj yaptık.

Erol Eftekin; Sayın Hocam başarınızın formülü nedir ?
Atilla Demir: Çalıştığım kulüplerde kurmuş olduğum takımdaki oyuncularıma hayatlarının sadece futbol olmadığını ve futbolun dışında bir takım insani değerleri yaşatarak, paylaşarak başarıya ulaşacaklarını anlatıyorum.

Oynatmış olduğunuz oyun seyir zevkini veriyor...
Güzel olan kişilikli ve işini seven oyuncularla birlikte oluyorum. Bu bir şanstır. Ben onların onlarda benim dilimden iyi anlıyorlar. Zaman zaman güzel oynayamıyoruz ama doğruyu oynuyoruz.

Yükselen bir trendiniz olduğunu gözlemliyoruz...
Megolaman değilim herkesin bir futbol görüşü var. Herkese saygılıyım. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Futbol benim için sadece bir hobi. Haddimi biliyorum.


Yöneticiler hakkındaki düşünceleriniz?
Onlar da takımın bir parçasıdır. Yönetici lider olmalı. Temel görev ve sorumluluklarını bilmeli, durumsal liderlik davranışını göstermemeli. Sorun çözme, karar alma ve insiyatif kullanma becerilerine sahip olmalı. Günümüz koşullarında ekonomik anlamda yöneticilik yapmakta zor. Makama saygı göstermek lazımdır.

Alt yapı için düşünceleriniz?
Ciddiyet ve sabır isteyen bir iştir. Uzunca üzerin de durulması gereken bir olay. Başta velilerin ve oyuncu adaylarının nerede bu işe başlayacaklarını iyi seçmeli. Diğer bir husus; bu çocuklarımızı izlerken skora değil de yapılan spora göre hoşgörü ile bakılması gerekir.

Kulüplerin tesisleşmesi için görüşleriniz?

Sizler daha iyi takip edebiliyorsunuz. Amatör kulüplerin yegane başlıca sorunudur. Bu futbol oyununun dışında bir sorun, siyasi bir olaydır. Fakat bunu çözen ilçeler mevcuttur. Tesisleşmenin önemi transfer olayının azalması, denk kuvvetlerin oluşmasını sağlayacaktır.

Hocamızla yapmış olduğumuz bu kısa sohbetten sonra kendisine spor ve sosyal yaşantısında başarılar dileriz…

1 yorum:

ufuk dedi ki...

G.o.paşanın en istikrarlı hocası büyük sinyor ati seviyoruz seni ve senin futbolcun olmaktan onur duyuyoruz

Beşyüzevler geriden geldi, iddiasını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu'nda Beşyüzevlerspor 2-0 geride düştüğü maçta Türk Hava Yolları'nı (THY) 3-2 yenerek son haftaya BAL yol...