Çarşamba, Mart 11, 2009

Küçükçekmece'de gündem amatör futbol

HABER-FOTO: YILMAZ AKTEPE
'K.Çekmece'de Sporun Dünü, Bugünü ve Yarını' başlıklı bir konferans düzenlenirken, kulüpler Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a sorunlarını açma şansı buldu. Panele konuşmacı olarak K.Çekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Beşiktaş'ın efsane altyapı teknik direktörü Serpil Hamdi Tüzün, Trabzonspor eski Teknik Direktörü ve Beşiktaşın efsane futbolcusu Ziya Doğan katıldı.
Panel K.Çekmece'de 5 yıllık dönemlik spor ile ilgili yapılan yatırımlarını anlatan bir slayt gösterimi ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Küçükçekmece Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk dernek olarak hayaller kurarak başladıkları bu yolda hayallerini gerçekleştirme yolunda önemli mesafeler katettiklerini belirterek "Kulüpler Birliği olarak da kendi gücümüz ölçüsünde önemli çalışmalara imza attık. Önümüzdeki dönemde yapmak istediklerimizin plan ve programlarının hazır olduğu tarafından bilinmesini istemekteyiz. Kulüpler birliği olarak hayalimiz ilçemiz bünyesinden çıkan bir çok futbolcumuzu önemli liglerde seyretmek, bir çok amatör branşlarda ulusal ve uluslararası başarı gösteren sporcumuzu Atatürk Havalimanı'nda çelenklerle karşılamak ve bunun haklı gururunu yaşamak olarak söyleyebiliriz" dedi.

'Altyapı ile ilgili olarak hiçbir mazaretiniz kalmayacak'
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, önümüzdeki dönemde amatör spor kulüplerin şikayet edecekleri bir gerekçe kalmayacağını söyledi. Yeniay "Amatör spor kulüplerimizin ‘antrenman yapmaya yer bulamadık’ gerekçesini ortadan kaldıracağız. Altyapı ile ilgili olarak hiçbir mazaretiniz kalmayacak. Bizim altyapımızda eksik var noktasında bir mazaretiniz kalmayacak. Bundan sonraki nokta organizasyon kabileyitiniz olacak. Bu sistemizi ne kadar doğru işletirsek o kadar verim alacağız" diye konuştu.

Sefaköy Kartal Stadı'nın yerinin projelendirilip stadyum haline getirme konusunda çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yeniay, yeni dönemde salon sporları konusunda da ciddi bir girişimlerinin olacağını kaydetti. Yeniay " İFA Stadı'nın hemen güney istikametinde kapalı bir spor salonu yapacağız. 2 bin kişilik olacak tribünleri. Profesyonel anlamda hentbol, voleybol ve basketbol profesyonel yapılacak. Salon sporları konusunda büyük atılımların yapılacağı bir dönem olacaktır" dedi.


Doğan: Küçükçekmece çok şanslı
Yeniay'dan sonra söz alan Trabzonspor'un eski Teknik Direktörü Ziya Doğan semt sahalarının ortadan kalkmasıyla birlikte futbolcu yetişmemeye başladığını, bu anlamda amatör spor kulüplerinin büyük bir önem taşıdığını belirterek spora böylesine destek veren bir belediye başkanına sahip oldukları için Küçükçekmece'nin çok şanslı olduğunu söyledi. Amatör spor kulüplerinden geçmiş yıllara oranla 1.Ligde forma giyen fazla futbolcu çıkmadığını belirten Doğan, “Eskiden İstanbul Şampiyonası oynanırdı. Bu şampiyonadan sonra en az 10 topçu gider 1.ligde oynardı. Semt sahalarının ortadan kaldırılması, bilgisayar çağının devreye girmesi ile çocuklar eve kapandı. Oynaycak enerjisini harcayacak zemini bulamıyor çocuklarımız. Ben bu anlamda kendimi çok şanslı hissediyorum. Bizler sabahtan akşama kadar top oynayabiliyorduk. Ancak belli bir duraklama dönemi yaşanmasına rağmen artık antrenman sahaları yapılmaktadır. Küçükçekmece de bu anlamda örnek bir ilçe" şeklinde konuştu.


Tüzün: Aziz Yeniay’ı kutluyorum
Beşiktaş ve Genç Milli Takımın eski Teknik Direktörü Serpil Hamdi Tüzün de daha sonra söz alarak amatörün içinden gelen eski bir futbolcu olarak amatörlerin sorunlarını yakından bildiğini söyledi. Tüzün “Amatörlerin sorunlarını oldukça yakından biliyorum. Sayın Aziz başkanın konuşmasını dinlediğimde spora, eğitime, kültüre ve sanata ne kadar önem verdiği her halinde belli. Kendisini kutluyorum huzurunuzda. Spor sayesinde çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzakta tutuyoruz her şeyden önce. Onlara spor yaptırma imkanı sağlamak bile başlıbaşına bir hizmettir” İfadelerini kullandı.


Yeniay: Her kulübe ayrı ayrı tesis yapmamız imkansız
Panelistlerin konuşmalarının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde sırasıyla söz alan amatör spor kulübü yöneticileri sorunlarını kategorilendirerek panelistlere yöneltti. Bir soru üzerine konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Azimspor’un tesis isteğine yanıt olarak “24 kulübün her birine ayrı ayrı tesis yaptırmamız imkansız. Ancak inanıyorum ki Azimspor da yeni sezona yakınında antrenmanlarını yapabileceği bir tesisle girmiş olacak. Yani çok uzun değil önümüzdeki sezondan bahsediyorum" dedi.


‘Antrenman yapacak sahamız yok’
Atakentspor kulübü adına bir konuşma yapan yetkili ise “Antrenman yapacak sahamız, duş yapacak soyunma odamız yok. 450 sporcuya lisans çıkarıp spor yaptırıyoruz ama bundan kimsenin haberi yok” diyerek dert yandı.
Törenin sonunda katılımcılara plaket verildi.

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...