Salı, Mart 17, 2009

Küçükçekmece amatörleri bir araya geldi

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği’nin organize ettiği dayanışma gecesi büyük bir katılımla gerçekleşti. Yeni Nikâh Sarayı’nda düzenlenen gecede ilçe protokolünün yanı sıra, Küçükçekmece’de faaliyet gösteren 24 amatör spor kulübünün başkan ve yöneticileri, İstanbul Amatör Kulüpler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve amatör sporcular salonu tıklım tıklım doldurdu.

Gençtürk: Küçükçekmece sporda kabuğunu kırdı
Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Küçük çekmece Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Seymen Gençtürk, ilçe sporuna ve spor kulüplerine gerçekleştirilen desteklerden dolayı Küçükçekmece Belediyesi ve Başkan Yeniay’a teşekkür etti. Gençtürk, “Beş yıl öncesine kadar Küçükçekmece’mizde spor kültürü yoktu çünkü spor tesisimiz yoktu. Bu üzücü durum son yıllarda süratle değişti. Gelinen nokta itibariyle Küçükçekmece sporda kabuğunu kırmıştır. Tesisleşmede ve altyapı hizmetlerinde iddialı bir konuma eriştik. Şimdi ise sırada dünya şampiyonları yetiştirmek var. Bizlere çalışmalarımızda sonsuz destek sağlayan ve yolumuzu aydınlatan belediyemize ve Sayın Başkanımız Aziz Yeniay’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmasının ardından Gençtürk, ilçe bazında gerçekleştirilen spor yatırımları ve amatör spor kulüplerine verdiği destekten dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a Amatör Spor Kulüpleri Birliği adına özel bir plaket sundu.

Yeniay: Tesisi, binası olmayan kulüp kalmayacak
Bir teşekkür konuşması yapmak üzere alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Başkan Yeniay, spor yapmanın şehir yaşamında bir lüks değil sosyal bir gereksinim olduğunun altını çizdi. Yeniay konuşmasına şöyle devam etti: “İki yıl içerisinde tesisi, kulüp binası olmayan amatör kulübümüz kalmayacak. Tüm antrenman sahalarını revize edip, modern imkânlara kavuşturacağız. Şu an bu kulüplerimizin elektrik, su, doğalgaz giderlerini karşılamakta zorlandıklarını biliyoruz. Bunları da biz karşılayacağız. Ancak sizden bir isteğim olacak. 24 amatör spor kulübümüz var. En az üç tanesini profesyonel liglere taşıyalım ve bunu dışarıdan oyuncu transfer ederek değil, Küçükçekmece’mizin bu pırıl pırıl gençlerine imkân tanıyarak gerçekleştirelim.”

Geceye katılım yoğundu...

Yeniay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen işadamı Sabri Özel, “Sayın Başkan o kadar güzel şeyler söyledi ki, bir an genç olup bu güzide ilçede spor yapmak istedim. Ben eskiden Tepeüstü Mahallesi’nde otururdum. Toprak sahalarda maç yapardık. Ancak Aziz Başkan sayesinde bugünün genç sporcuları çok şanslı” şeklinde konuştu.

Süreyya Büyüledi
Gecenin ilerleyen saatlerine Azeri sanatçı Ural Erel ve Karadeniz Madonnası adıyla tanınan Süreyya’nın şarkılarıyla danslarıyla geceye katılanları doyasıya eğlendirdiler. Özellikle Süreyya muhteşem şovuyla tüm salondan çok büyük ilgi gördü.

1 yorum:

küçükçekmece dedi ki...

Küçükçekemcespor bu aralar gündeme gelmeye başladıç Güzel haber, tebrik ederim.

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.