Salı, Mart 17, 2009

Bahçeköy'den Irmak'a üçlük ders


BAHÇEKÖYSPOR: 3 IRMAKSPOR: 3

HABER-YORUM: SAMET KUVANCI
İstanbul 2. Amatör Küme'de Irmakspor deplasmanda Bahçeköyspor'la 3-3 berabere kaldı. Çayırbaşı Stadı'ndaki maç sağanak yağışın etkisinde oynandı. Öyle ki takımlar yağmur nedeniyle yağmurda ısınmak zorunda kaldılar.
Maç tutuk başlayan taraf Irmakspor'du. Daha istekli, daha arzulu, maça inanmış taraf ise Bahçeköy'dü. Liderle oynamanın verdiği ekstra motivasyonla maça hızlı başlayan Bahçeköy maçın ilk golünü 25. dakikada bulsa da pozisyon ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.
30. dakikada soldan Cemal'in getirdiği ve çizgiye inerek ortalığı topa kimse müdehale edemedi ve ters kanatta Irmaksporlu Erkan skoru 0-1 yaptı. Maçta oldukça tepki gören orta hakemin bir faul atışında düdük çalmadan ağzıyla 'oyna' diyerek oyunu başlatması, kalecinin de duymaması doğal olarak Bahçeköyspor'a golü getirdi: 1-1. İlk yarı bu skorla bitti.

50. dakikada kullanılan korner atışında altıpas içinde kaleci Gökhan'ın bakışları arasında ortalanan topa arkada bomboş kalan Bahçeköylü 7 numaralı oyuncunu dokunmasıyla durum 2-1 oldu.
55. dakikada Yakup'un yerine geçen haftanın golcüsü Gökhan girdi ve girer girmez sol çaprazdan pleasesinde topu ağlarla buluşturdu: 2-2
Irmaksporlu Eren orta sahadan aldığı topla ceza sahasına kadar güzel çalımlarla girdi ve kalecinin müdalesiyle yerde kaldı. Hakem düdüğü ağzına götürdü ama çalmadı. Akabinde kalecinin ceza sahası dışında topa vurduğuna karar verdi; ki bu karara Irmakspor cephesi de şaşırdı.

Irmakspor'un penaltı itirazı
Bahçeköy takımı bir çok kontratak yakaladı ama Irmakspor defansında Onur ve Serkan pozisyonları tecrübeleri ve kaliteleri sayesinde kalelerinden uzaklaştırdılar.
Maçın 75. dakikasında yine Irmaksporlu Eren ceza sahası içinde yerde kaldı ama hakem penaltıyı çalmadı ki Irmakspor cephesi bunun 'bariz penaltı' olduğu görüşündeydi.
Dakika 77'de Kısmet ceza sahası çizgisinin 3 metre gerisinden attığı frikikle skoru 2-3 yaptı.
Maç bu skorla biticek sanılırken, sezonun en kötü futbolunu oynayan Irmaksporlu kaleci Gökhan tabiri caizse kurdurduğu barajın arkasında durarak gole davetiye çıkardı ve Bahçeköysporlu 8 numaralı futbolcu güzel bir vuruşla skoru 3-3 yaptı. 2002'de Sergen Yalçın'ın Fenerbahçeli kaleci Recep'e attığın golün kopyasıydı adeta.

Küfüre sarı kart
85. dakikada Bahçeköysporlu 10 numaranın küfür etmesini iyi yakalayan yan hakem orta hakemine 'küfür etti' uyarısı yaptı. Orta hakemin küfürü kırmızı değil sarı kartla cezalandırması hayretle karşılandı. Maçta çıkan kavgalar, hakemin top değiştirmelerine rağmen 4 dakika uzatma vermesi diğer ayrıntılardı.
Maç sonrası Bahçeköy'de sevinç, son sıradaki rakibine puan kaptıran Irmakspor'da ise hüzün vardı. Irmakpsorlu oyuncular maçta pek varlık gösteremese de zaman zaman belirli periyotlarla kalitesini ispatladı. 'Takımın yarısı kalecidir' diyen büyüklerime bir kez daha hak verdim. Irmaksporlu Gökhan maça kendini iyi hazırlamamış olacak ki 2 tane hatalı gol yiyerek maça damgasını vurdu. Diğer maçlara nazaran orta saha üçlüsü Elgin, Eren ve Kaptan Tahsin pek bir varlık gösterememesi kanatlarda Erkan ve Cemal'in istenilen seviyede olmaması puan kaybının nedenlerindendi. Frikikten golü dışında etkisiz kalan golcü Kısmet vasat görüntüsü gözlerden kaçmadı.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.